1. května 2016

HAKURO kosmetické štětce - první dojmy

Krásné ráno!

Dnes bych se s vámi ráda podělila o můj největší objev za posledních pár měsíců - a to kosmetické štětce značky Hakuro. Objevila jsem jejich web hakuro.cz úplnou náhodou, když jsem si chtěla dokoupit nějaké kvalitnější a přitom cenově přijatelné kosmetické štětce. Koupila jsem jeden štětec na makeup a 4 na oční stíny. Jak jsem s nimi byla spokojena? Čtěte dál ;)



Takže začnu takovým malým úvodem: Mnozí z vás jistě ví, že jsem velikým fanouškem štětců Real Techniques. Mám od nich několik štětců, na které nedám dopustit a tak jsem si chtěla za svoji první pořádnou výplatu po návratu z mateřské (znáte to, chcete se odměnit :)) dokoupit další. Nicméně jsem narazila na to, že český e-shop nenabízí štětce všechny a navíc ty na oči, které jsem chtěla nejvíce, má jen v sadě. Ne že by ta sada byla špatná, ale já prostě momentálně nepotřebuji 4. zkosený štětec a tenký štětec na linky a vzhledem k tomu, že ta sada stojí přes 600,- Kč, nechci si kupovat něco, co vlastně 100% nechci.

Tak jsem sedla na internet a zkusila najít něco nového. Zadala jsem jen hloupě "kosmetické štětce" a jeden z prvních odkazů byl právě na e-shop firmy HAKURO. Štětce mě ihned zaujaly - už na první pohled vypadaly kvalitně, design je příjemný a profesionální a ceny srovnatelné s těmi u Real Techniques. Navíc jako bonus nabízí nejen sady, ale i jednotlivé štětce, což je přesně to, co jsem hledala. Chvíli jsem strávila výběrem a nakonec skončila s pěti štětci v košíku - jeden na makeup a zbytek na oční stíny. Štětec H79 - klasický štětec na nanášení očních stínů - jsem si koupila rovnou dvakrát, protože těchto štětců nemáte nikdy dostatek :)

Zaprvé platba, dodání a zabalení - objednávala jsem štětce v pondělí a ve středu už byly doma, takže super-rychlé. Dodání si můžete vybrat - Česká pošta nebo PPL. Objednávky do 500,- Kč se vyplatí nechat posla poštou, protože poplatek za dopravu je 50,- Kč za ČP a 85,- Kč za PPL. Dobírkovné je 40,- Kč. Pokud si ale objednáte štětců více, vychází lépe PPL, protože poplatek je stále 85,- Kč, ale u ČP zaplatíte 105,- Kč.

Štětce došly v klasické bublinkové obálce spolu s fakturou a každý štětec byl ještě navíc zabalený zvlášť v pevnějším plastovém obalu, takže všechny přišly nepoškozené a bez problémů.

Osobně bych se ještě ráda vyjádřila k celkovému vzhledu e-shopu - chtěla bych moc pochválit přehlednost a uživatelsky příjemný a nevtíravý design. Je to možná maličkost, ale dodává to hned další "body k dobru".

Cena štětců se pohybuje kolem 200,- za štětce na oči a 300,- za větší štětce na obličej. Což se pohybuje ve střední cenové hladině, co se kosmetických štětců týče, najdete i levnější značky, ale to na úkor kvality. Hakuro štětce jsou podle mého názoru při této kvalitě velmi výhodné.

Konec okecávání, nyní k samotným štětcům:



Cena: 275,- Kč
Vlas: 100% syntetický

Tento štětec je určen na nanášení tekutého makeupu. Tím, že je ze syntetických vláken, vydrží mnohem déle a mnohem lépe se čistí, proto jsem vybrala právě tento. Vlákna jsou úžasně heboučké a měkké, ale celkově štětec dostatečně drží svůj tvar, takže pěkně nanese a rozmaže nanesený makeup bez zanechání šmouh a čar. Tato varianta je ve špičce lehce zakulacená, díky čemuž dosáhnete lepšího rozmazání.

Za tu cenu - naprostá bomba.







Cena: 149,- Kč
Vlákna: 100% přírodní koza

Tento štětec je určen na nanášení očního stínu na celé horní víčko. Vlákna jsou přírodní z kozy. Vždy doporučuji na nanášení očních stínů přírodní vlákna a to proto, že se mnohem jednodušeji a lépe pudrový produkt nanese a rozmaže. Ano, nevýhodou je větší náchylnost vláken k poškození a občas jsou hodně tmavé stíny z vláken špatně dolů. Ale ještě jsem štětec nečistila, tak nevím :) Štětec je hrozně měkký, na očích příjemný a přitom drží tvar, takže máte pěkně 100% jistotu, kam stín nanášíte. A celková velikost je tak akorát, dobře se drží a množství produktu se dobře nanáší.






Cena: 229,- Kč
Vlas: 100% syntetický

Tento štětec je ideální pro nanášení tekutých a krémových očních stínů, protože díky syntetickým vláknům se produkt dobře nanese a rozmaže a přitom se štětec dobře čistí. I tento štětec je hrozně měkkounký, nedrží svůj tvar tolik jako předchozí, ale díky tomu jsou přechody příjemné a přirozené. Také se velmi dobře hodí pro nanášení a rozmazávání tmavšího stínu v očním záhybu, právě díky svému delšímu užšímu tvaru a dostatečně měkkým štětinkám, které přechody pěkně zjemní.

Poznámka: Na fotkách níže jsou ty bílá vlákna už trochu zašpiněná fialovým stínem, já jsem bohužel neodolala a použila štětec jednou ještě před nafocením :) Normálně je tedy špička čistě bílá, ne takto fialová :)






Cena: 149,- Kč
Vlas: 100% přírodní koza

Posledním ze štětců je tento speciální na roztírání přechodů - např. v očním záhybu nebo mezi tmavším a světlejším stínem ve vnějším koutku oka. Opět jsem sáhla po přirozeném vlasu z kozy, jelikož tyto štětce nejlépe a nejjednodušeji rozmazávají přechody. Jelikož je tmavý, případné zabarvení od tmavých stínů po vyčištění nebude tak znát :) Má správný mandlový tvar se špičkou, díky tomu se stíny pěkně rozmažou. Je měkký, ale dostatečně drží tvar na to, aby stíny cíleně rozetřel a ne jen rozmazal všude kolem :)




Suma sumárum jsem opravdu super nadšená - za poměrně slušnou cenu dostanete velmi vysokou kvalitu. Osobně se nebojím už nyní prohlásit, že si postupně vyměním ty mé super-levné štětce z eBay, které mám už spoustu let, za tyto. Můžu je doporučit i začátečníkům, protože s dobrým štětcem jde všechno hned jednoduššeji :)

Všechny štětce jsem si zakoupila za svoje peníze a obchod našla úplnou náhodou sama, takže se nejedná o sponzorovaný článek ani reklamní sdělení, ačkoliv když to tak po sobě čtu, tak to tak skoro zní - ale já za to nemůžu, byla jsem prostě moc spokojená :)

Pokud budete chtít, firma má i Facebookové stránky, předpokládám, že se tam dozvíte o akcích, naskladnění, slevách atd... Takže doporučuji se přidat ;)


Znáte tuto značku štětců? Jestli od nich nějaké štětce máte, jste taky tak spokojení jako já? :) Nebo snad máte štětce od jiné firmy, se kterými jste spokojení a doporučili byste mi je? ;)


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)