31. května 2011

Romwe.com

Ahoj všichni, dneska jsem dostala nápad na jeden (snad) zajímavý článek. Prohrabávala jsem se svými záložkami a oblíbenými stránkami na Internetu a napadlo mě, že bych se mohla o pár z nich s vámi podělit. Tím pádem se mi otevírají imginární dvířka do budoucnosti, kdy bych vám postupně mohla představovat obchody, které možná neznáte nebo nejsou příliš známé. Uvidíme, zda to bude mít vůbec úspěch :o)


Prvním obchodem, který funguje hlavně jako online shop, nebo-li internetový obchod, je firma Romwe. Jedná se o mladou firmu pocházející z Číny, založena byla roku 2010. Webová adresa je http://www.romwe.com a tam neleznete všechny další informace a hlavně zboží ;o) Další možností je stát se fanouškem jejich Facebookové stránky zde, získáte větší a rychlejší přehled o akcích a novinkách. O tomto obchodě prodávající hlavně oblečení a netradiční "vintage" doplňky jsem neměla donedávna ani šajnu, díky fashion blogerkám píšícím o módě jsem se i já dostala na tuto stránku a nestačila zírat. Některé kousky jsou opravdu dle mého gusta :o)

Velkou výhodou může pro některé z vás být fakt, že Romwe nabízí možnost nulového poštovného. Dodávka ale trvá 10 až 20 pracovních dnů (což je průměr co se týče objednávek ze zahraničí, hlavně z Číny - pár jsem už takových provedla). Pokud byste chtěli objednané zboží mít doma dříve, Romwe nabízí dva druhy Express dodání - do 5 až 7 pracovních dnů za 7 dolarů a do 3 až 4 pracovních dnů za 15 dolarů. Co se týče cen jednotlivého oblečení a doplňků, jedná se o takový průměr typu Topshop, něco je dražší, hodně často mají akce a slevy, na ty se určitě vyplatí počkat. Mě osobně nejvíc zaujala sekce doplňků, protože já jsem známá straka v lidské podobě a tak cokoliv, co se třpytí, to je dobré :o)

Sama firma o sobě prohlašuje, že prodává "vintage" módu a módu z ulic, jsem módní analfabet, takže mi to přijde jako normální typ oblečení stejný jako se prodává v obchodních řetězcích s oblečením typu H&M, Marc&Spencer, Topshop atd. Ale kdo módě rozumí víc, určitě v tom vidí velký rozdíl :o) Slovo "vintage", které používají, by mělo odkazovat na něco starého, ale stále módního, např. vintage kabelka je Prada kabelka ze 30. let, která je tak skvělě nadčasová, že se dá nosit i dnes. U šperků jsem si všimla, že bývají z tmavého kovu, typu filigránů, sklíček a portrétů. Když si zadáte na wikipedii slovo "vintage", určitě tam na vás vyskočí lepší a rozsáhlejší popis, já se v tom nechci moc rýpat :o)

Sama jsem si prozatím nic nekoupila, momentálně jsem v módu "cheap" - takže musím šetřit, ale jak se tak na ty věci koukám, stále víc a víc mě to táhne :o) Uvidíme, třeba se brzy dočkáte i nějakého review nebo-li zhodnocení jejich výrobků. Osobně bych to odhadovala na kvalitu průměrnou, jak jsem už psala typ H&M - ale jak píši, ještě jsem neměla možnost si věci "ošahat" a zkusit.

Nyní pár vybraných kousků, které zaujaly mě a dělám si na ně zálusk :o)
P.S. - Napište, zda se vám tyto typy článků líbí a mám v nich pokračovat, nebo zda nemáte zájem ;o)

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)