19. července 2011

Eyes make-up tutorial Tuesday n. 1

Zdravím všechny!
Dnes mám pro vás nachystané něco extra :) Jak jistě všichni vy, co mě sledujete a čtete déle, víte, jsem blázen do kosmetiky a ráda bych se dekorativní kosmetikou, resp. vizážistickou prací, živila. Jsem stále na počátku, ale troufnu si říct, že se stále zlepšuji a zkouším. Výsledkem tohoto zkoušení jsou pak různé druhy líčení a bylo by nefér a zbytečné nevyužít příležitosti a nepodělit se o to s vámi, mými věrnými čtenáři :)
Takže jsem se rozhodla, že počínaje dneškem se budu snažit každé úterý vložit nějaký ten fototutorial líčení očí. Rozhodovala jsem se, zda to natočit na video, nebo raději nafotit, nakonec mi přišlo rychlejší a tím pádem častější líčení nafotit. Úprava fotek nezabere tolik času, co úprava videa + natáčení komentáře, takhle vám to napíšu. Pokud byste měli jakýkoliv dotaz nebo připomínku, nebojte se napsat do komentářů, od toho je tu mám, pokusím se vysvětlit, co bude v mých silách. Komentáře můžete vkládat i bez toho, abyste byli registrovaní na Google nebo Blogger.com, jen se nezapomeňte podepsat, protože budete figurovat jako Anonym ;)

Každý fototutorial bude obsahovat fotku, která mě inspirovala, seznam použitých produktů, fotky jednotlivých postupů a texty popisující samotné líčení.

Photo-tutorial num. 1

inspirace:


použitá kosmetika:
postup líčení:
 1) Naneseme minerální podkladový krém pod oční stíny a celé víčko pokryjeme ostřejším růžovým stínem


2) do vnitřního koutku aplikujeme tmavý fialový stín a protáhneme jej podél vrásky, která se nám dělá při otevírání oka - rozetřeme do ztracena. Poté naneseme fialový stín i podél linie spodních řas. Do vnitřního koutku a pod obočí naneseme trochu perleťového bílého stínu pro optické otevření oka. Podél horní linie řas vytvoříme úzkou černou linku a konec protáhneme směrem ke spánku


3) černou gelovou linkou vytvoříme linii podél spodních řas a na vnější straně oka protáhneme rovnoběžně k horní lince. Bílou tužkou nebo stínem vykreslíme vnitřní spodní linii oka a vybarvíme prostor mezi dvěmi liniemi na vnější straně oka


4) naneseme řasenku, popř. si řasy natočíme nebo nalepíme umělé





A je hotovo - foťák mi barvy trochu zmírnil, na denním světle v realitě je líčení výrazné a pěkně barevné, bílá linka mnohem více vystupuje.

Dotaz pro vás: líbí se vám tento styl článků? Chtěli byste vidět něco určitého? Máte jakékoliv dotazy? Sem s nimi :)

6 komentářů :

  1. Milá Bariko, dnes jsem narazila na tvůj blog a zrovna takový super post o líčení očí! Já nikdy nevím, jak něco podobného vytvořit a tady je to pěkně vidět krok za krokem. I popis je srozumitelný. Jen mě napadlo, že by bylo dobré přidat ještě fotku finálního výsledku se zavřeným okem, pro větší názornost. Hezký den. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Jano, mockrát děkuji za názor, hodně pro mě znamená a přesně po takových komentářích jsem toužila. Díky tvému názoru a nápadu můžu udělat blog ještě lepší a od příště dodám určitě i fotku zavřeného oka - upřímně když nad tím tak přemýšlím nevím, proč jsem neudělala jednu fotku navíc a nevyfotila líčení i se zavřeným okem :)
    Ještě jednou moc děkuji a doufám, že tu nejsi naposledy, líčení očí tu bude každé úterý ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Povedlo se ti to. Líčení opravdu pěkný :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj právě dneska jsem narazila na tvůj blog ,ale videa jsem našla už ve čtvrtek . Je vidět ,že se v líčení vyznáš a proto si myslím ,že by si si měla udělat kurz . Jinak jsem si nejdříve řikala to snad není možný ,aby jsme tu měli někoho podobně dobrého jako je Michelle Phan. Ta má taky super videa ,ale kdo si to má pořád překládat. Ještě mám jeden dotaz : Rozhoduji se mezi paletami očních stínů 88 a 120 barev . Nemohla by jsi my pomoc ,která je lepší ??

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabino, moc děkuji za povzbuzení, peníze už šetřím, tak snad brzo se přihlásím :)
    Co se těch palet týče - teoreticky stačí i 88 odstínů, jde spíš o to, jaké odstíny tam jsou - když už je jich tolik, tak abys tam měla od každé barvy nějaké odstíny - abys pak nezjistila, že máš sice 88 barev, ale zrovna třeba tyrkysová ti tam chybí - já mám těch 120 a jsem spokojená, je tam všechno, zatím jsem nenarazila na odstín, který by tam nebyl. Ale viděla jsem i pěkné 88 odstínové paletky ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)