16. července 2011

Buy or not buy reviews: Facial care

Zdravím!
Článek na podobné téma jsem už psala někdy na začátku mého blogování, dneska bych se ráda trochu více rozepsala o jednotlivých produktech a třeba vám tak pomohla při vybírání těch nej produktů pro vás. Všechny výrobky, které mám, nejsou drahé a jsou dostupné snad pro každého z nás, pokud teda nebydlíte v zapadlé vesničce třeba v Krkonoších, kde lišky dávají dobrou noc a nemáte možnost skočit si do drogerie :) I když jeden výrobek byste i tam mohli koupit :) Tím jsem chtěla říct, že si nepotrpím na luxusní značky (klidně bych je ráda zkusila, ale ty částky...) a že i s obyčejnou kosmetikou se to dá - řekla bych, že nejde ani tak přímo o nejluxusnější výrobky jako o poctivé a pravidelné péči, byť těmi levnějšími.
pleťové výrobky a pomocníci, které používám během týdne:
* čistící pleťová voda Quartett
* oční odličovač Amia
* čistící gel Oriflame
* pleťová maska Avon
* 3 v 1 (peeling, maska a čistící gelú Garnier
* pleťový kartáček a houbička Oriflame
Výrobky vám představím v přibližném pořadí, jak by se měly používat:

1) odličovací voda očních partií Amia
Přiznám se dobrovolně, odličovací vodu přímo na oči jsem nikdy neměla a asi bych si ji ani nepořídila, nebýt natáčení videa pro vás na blog :) Taková jsem hrozná :) Ale jelikož se mi povedlo si rozdráždit nepěkně jedno oko natolik, že jsem je musela vyplachovat nejenom vodou, ale i speciálním přípravkem na oči, rozhodla jsem se neriskovat. Skočila jsem do drogerie a projížděla regál s odličovacími přípravky. Asi jsem slepá nebo tam fakt neměli žádný výběr a když už, tak moc drahé, tak jsem se rozhodla pro levnou Amiu. Už jsem od této firmy měla tonizační vodu a byla jsem spokojená, tak jsem to zkusila. 
A neprohloupila jsem - za 49,- jsem získala voňavou a příjemnou odličovací vodu bez alkoholu a jiných příměsí, které oči dráždí, přípravek je účinný i na odolnější oční linky, které mám od e.l.f. a přitom nemusíte nijak drhnout či tlačit. Opravdu jsem za něj moc ráda a můžu ho doporučit každému - je za pár korun a je příjemný, funguje tak proč ne?

Koukla jsem i na Internet, sice jsem nenašla žádné větší informace o této kosmetice, prakticky jen to stejné, jako píšu zde - je to levná pleťová kosmetika prodávaná v drogeriích, spotřebitelky nikde nepsaly přímo o nějakých negativech, většinou byly naopak velmi spokojené.

Mé hodnocení: 10/10
(nízká cena, příjemná vůně, nedráždí a odličuje)


2) Oriflame Optimals - Čistící emulze

Tento čistící přípravek se mi trochu těžko popisuje, konzistencí i barvou připomíná čistící mléka, ale když si s ním čistíte pleť, začne vytvářet lehkou pěnu. Je z řady Optimals, což je pleťová kosmetika na každodenní použití, já mám pro všechny typy pleti (mám normální až smíšenou pleť) a jsem spokojená. 
Při odličování si lehce namočím obličej, pěna se pak vytvoří bohatší, nanesu přípravek na houbičku, kartáček nebo tamponek - záleží na tom, jak moc chci pleť vyčistit - tím myslím zda odličuji přímo make-up, nebo jen pudr nebo pouze od denních nečistot z prostředí. Krouživými pohyby si obličej vyčistím, vyhnu se partii očí - právě tento přípravek se mi naposledy dostal do očí a štípal jako prase, tak na to pozor ;) A následně smyji vodou.
Používám ho už asi měsíc a pleť je jemná a čistá, přípravek pěkně jemně voní, nic vtíravého nebo agresivního. Možná by bylo dobré doplnit ho ještě o zbytek jeho Optimals "rodinky"
Na stránkách oriflame.cz jsem pročítala komentáře spotřebytelek a překvapilo mě, že si některé stěžují na "ulepenost", nedostatečné odlíčení apod. Upřímně mě napadá pár tipů, proč je někdo po použití ulepený - neomyje si přípravek vodou, jen otře, odličuje dle mě normálně, samozřejmě je normální, že se po použítí emulzí a mléka ještě používá tonizační voda ;) Ale to je na každém, vždycky se najdou negativní komentáře. Jediné, s čím mohu souhlasit, je fakt, že pokud si emulzi dostanete do oka, tak pálí - ale jelikož není určena na odlíčení očí, nevidím to jako důvod nepoužití :)

Moje hodnocení: 10/10
(příjemná vůně, praktické balení s bezproblémovým dávkováním, možnost kombinace s dalšími produkty, lehce hydratující a tonizující)


3) Čistící pleťová voda ReAm Quartett

Tato pleťová voda je právě ten výrobek, který si myslím může koupit každý. Já si ji koupila jen z toho důvodu, že mi došla moje voda a potřebovala jsem novou. Při nákupu potravin v supermarketu jsem šáhla po té první (a upřímně jediné) co měli a šla jsem. Ačkoliv jsem to evidetně kosmetika nejnižšího luxusu a nejspíš i kvality, já si stěžovat nemohu. Problémy s ní nemám, pleť vyčistí a voní poměrně pěkně, i když je tam ta nízká cena znát. Stála mě asi 29,- korun, takže jsem nečekala zázraky. Mám verzi pro suchou a citlivou pleť, což sice přímo nemám (jen tváře jsou suché), ale nevadí to. Používám ji jako doplnění čištění po emulzi od Oriflame, kdy se zbavím opravdu všech zbytečků nečistot i emulze. Pro lidi, kteří nemají s pletí žádné problémy, bych ji klidně doporučila, není to žádný zázrak, ale vyloženě špatná rozhodně není. Používala jsem ji donedávna také na oční partie a možná právě protože je určena na suchou a citlivou pleť, nedělala mi problémy jako je pálení či štípání. Ale je samozřejmě lepší koupit si přímo výrobek na oči, to mi věřte :)

Moje hodnocení: 7/10
(nízká cena, levná vůně, odličuje bez problémů, občasná možnost použití i na oči)


4) Garnier Skin Naturals Pure 3 v 1

O tomto výrobku jsem už psala přímo recenzi, takže základ recenze na tento výrobek si můžete přečíst zde. Tehdy jsem mu dala 9/10 a dnes to nejspíš nebude jiné. Jsem i po delší době používání s ním velmi spokojená, nepouživám ho denně, spíše pro ty dny, kdy mám celý den make-up a nebo jednou dvakrát do týdne, kdy si chci udělat komplexnější čištění i za pomocí peelingu. Musím ale přiznat, že černé tečky mám pořád, možná nejsou tak viditelné, ale jsou tam, možná je to tím, že přípravek nepoužívám denně, ale upřímně se mi moc nezamlouvala možnost čistit si každý den obličej gelem s obsahem malých perliček, které dělají peeling - není to pro pleť dobré, obrousíte si tak totiž svoji přirozenou ochranu pleti a naopak se vám může lehce stát, že budete mít akné a mastnější pleť, protože se obličej samozřejmě bude bránit a produkovat více mazu. Takže - je to výrobek skvělý, je svěží a po použití mám vždy pocit opravdového vyčištění i do hloubky, ale nepřehánějte to s použitím. Taky se mi občas stane, že po opláchnutí vodou je obličej trochu napjatý, musím si ho natřít krémem na uklidnění - ale pleť není zarudlá ani vyloženě poškozená, spíše je to pocit napnutosti.

Moje hodnocení: 9/10
(dobrý pomocník pro hloubkové čištění, příjemná svěží vůně, dobré dávkování, pocit napnuté pokožky po použití jako peeling)


5) Vyživující a hydratující pleťová maska Avon

Můj jediný výrobek Avon v domácnosti :) Upřímně koupila jsem ho jen proto, že pořádnou příjemnou masku nemám, byl ve slevě (49,-) a strašně krásně voní :)
Nepouživám masku každý den, spíše jednou do týdne po vyčištění jako takovou relaxaci pro mou pleť. Maska to není asi úplně klasická, já jsem zvyklá na takové, při kterých vám po zaschnutí trochu ztuhnou rysy :) Tahle je lehounká a heboučká jako pírko, je mléčně bílá, ačkoliv na obličeji je průhledná a obsahuje maličká růžová semínka, která si vmasírujete do pleti. Použití je jednoduché - na vyčištěnou pleť (já ji lehce namočím, lépe se pak maska nanáší) nanesete množství masky, vmasírujete do pokožky a necháte asi 10 minut působit. Poté můžete opláchnout vodou nebo jen setřít čistým tamponkem. Zkusila jsem obě varianty a více mi vyhovuje stírání tamponkem, cítím pak jak je pleť hydratovaná a jemná. Maska opravdu úžasně voní, měl by to být jogurt s jahodami, opravdu vůně mě dostala. Obličej vám pak voní ještě druhý den :)

Moje hodnocení: 10/10
(úžasná vůně, dobré dávkování, pleť zanechá hydratovanou a jemnou)


6) kartáček a houbička Oriflame


Tyto dva pomocníky při každodenním odlíčení používám, resp. je střídám. Když potřebuji pleť vyčistit důkladněji od make-upu nebo když vím, že je pleť opravdu znečištěná (zaprášená a tak), tak použiji kartáček. Nanesu přípravek na kartáček a krouživými pohyby čistím pleť. Samozřejmě není nutné nijak tlačit ;) Taky je kartáček skvělý při nanášení peelingu, dodá mu potřebnou sílu a také lehkou pěnu. Pro mě je to příjemnější než si ho patlat na ruce a následně na pleť.
Houbičku (teda dvě, koupila jsem si rovnou dvě) používám na nanášení emulze a masky. Je měkoučká a příjemná, mě osobně překvapila velikost, nečekala jsem, že bude malinká a ony jsou veliké :) Ale to je dobré. Poprvé jsem se s podobnou houbičkou setkala u mé kosmetičky, kdy houbičky použila na nanesení masky a bylo to opravdu úžasně příjemné. Zatím ji nemám moc dlouho, tak uvidíme, jaké budou moje pozdější reakce. Momentálně jsem spokojena. Houbička jde lehce vyprat pod tekoucí vodou, takže i hygiena je v pohodě.

Moje hodnocení: 9/10
(kartáček je bezproblémový, houbička pro mě zatím trochu moc velká, ale to je otázka zvyku - nebo si ji rozstříhnu :))


Tak to je pro dnešek vše, doufám, že jsem vás neutrápila moc dlouhým článkem, snažila jsem se popsat, co se dalo, pokud budete mít jakýkoliv dotaz, ptejte se ;)

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)