18. srpna 2011

Buy or not buy reviews: Oriflame Tender Care Protecting Balm

Krásný den přeji!
Další čtvrtek a tak další recenze. Tentokrát na veleznámý Zázračný kelímek od firmy Oriflame.

Možná vás už unavuji recenzemi na výrobky Oriflame, ale bohužel (nebo bohudík) jsou to momentálně moje nejnovější přírustky do kosmetické rodinky :) Ale nebojte, brzy budou i jiné výrobky.

Zázračný kelímek jsem dostala zdarma k mé první velké objednávce někdy v červnu tuším a od té doby ho mám v kabelce a občas použiji. Těším se na zimu, kdy ho budu využívat primárně jako balzám na rty, alespoň uvidíme, zda má ty zázračné účinky na suchá místa.

Upřímně - sama bych si ho nekoupila, vždycky jsem spíše zastávala názor, že je to jen hodně předražený jelenní lůj :)) Je pravda, že je hrozně prťavý, na fotce to není poznat, možná jsem ho měla vyfotit v ruce :) Balení je ale příjemné, pěkný světle růžový plastový kelímek se zlatým okrajem víčka a zlatým znakem řady Tender Care.

Co píše výrobce:
Oblíbený přípravek s obsahem včelího vosku je ideální k ošetření popraskaných rtů, loktů, nehtových lůžek či jakýchkoliv suchých, hrubých a zanícených partií. Doporučeno Asociací vizážistů a stylistů ČR!

 Můj názor:
Jak jsem psala, výrobek je hodně maličký, což ale nemusí být vůbec na škodu - právě jako v mém případě, kdy kelímek (pravda pořád ještě v té krabičce :)) nosím v kabelce a nepřekáží, právě protože je tak malinký.

Co se obsahu týče - dostala jsem kelímek klasický ten úplně první - tudíž bez vůně či zabarvení, můj tedy nevoní. Ale existují v nabídce Oriflame i dva další - karamelový a vanilkový. Vůně tohoto originálního je podobná vazelíně a trochu tím včelím voskem. Barva je přesně jako včelí plástev.
Nanášení je trochu krkolomné - víte, já nemám moc ráda, když musím nejdřív do produktu ponořit prst a teprve poté nanášet. Ačkoliv nemám moc dlouhé nehty, zůstává mi trocha produktu za nehty a to je opravdu nepříjemné. Takže aplikace nic moc, musíte si do kelímku sáhnout prstem a nanést na dané místo - můžete kamkoliv, výrobek je univerzální - rty, lokty, paty, taky jsem ho párkrát použila na kůžičku kolem nehtů a je to supr.
A jak to funguje? Musím přiznat, že jsem si všimla změn k lepšímu - používám ho hlavně na rty a ty jsou teď jemnější, stejně tak pomáhá i na kůžičku kolem nehtů, která není tak vysušená a nedělají se mi tolik záděry. Takže ano, kelímek pomáhá s hydratací suchých míst, zda je přímo zázračný, o tom bych polemizovala, ale rozhodně to není nefungující výrobek :)

Moje hodnocení: 7/10

+ malé balení (vejde se kamkoliv)
+ bez zápachu či vůně
+ hydratuje suchou pokožku

- vyšší cena (219,- za 15 ml)
- nepraktické nanášení

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)