Zdravím!
Trochu si odpočineme na jeden den od kosmetiky a líčení a zakousneme se do něčeho dobrého :)
Co budete potřebovat?
- větší rajčata
- mleté maso (nebo masovou konzervu)
- hermelín
- sýr niva
- houby (není nezbytně nutné)
- koření dle chuti
Jak na to:
Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydloubeme vnitřní dužinu. Tu můžete použít klidně na nádivku, my jsme si ji nechali na salát a snědli samostatně :)
Nádivku vytvoříme vcelku jednoduše - všechny suroviny (houby, sýry i maso) si nakrájejte na malé kostky (pokud máte mleté maso není to potřeba), na pánvi osmahněte houby, přidejte maso a nechte na pánvi osmažit, aby byly houby měkké a maso nebylo syrové. V misce poté smíchejte všechny ingredience dohromady a popř. dle chuti okořeňte.
Za pomocí lžičky naplňte rajčata nádivkou a vyskládejte je na malý pekáček. Každému rajčeti vraťte vrchní "klobouček" a dejte do trouby. Můžete dle chuti i posypat strouhaným sýrem.
Troubu jsme měli nahřátou asi na 180°C a rajčata v ní byly cca 15 minut, jelikož máte nádivku již upečenou, není nutné nechávat rajčata v troubě moc dlouho. Hotová rajčata by měla být lehce svráštělá a měkká.
Podávat můžete s jakoukoliv přílohou nebo jen tak s chlebem, vynikajicí by byly i na grilu, bohužel tentokrát jsme kvůli počasí museli dát za vděk troubě :)
Nechte si chutnat!
To vypadá opravdu dobře, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazat