16. listopadu 2011

Barry M cosmetics review

Přeji krásný den!
Konečně mám pro vás očekávanou recenzi na kosmetiku Barry M. Na našem trhu je již tato anglická firma poměrně známá, jedná se o kvalitní dekorativní kosmetiku. U nás v ČR tuto kosmetiku můžete koupit na webových stránkách moješminky.cz, já jsem se spojila pro změnu se slovenským e-shopem barrym.sk a díky velice přívětivé majitelce jsem získala testery několika produktů, na které jsem se koukla zblízka.



A jaké výrobky jsem tedy testovala?
zleva: práškový bronzer, rtěnka,
práškový oční stín
a jemný třpytkatý prach

1) práškový bronzer
- jak mnoho z mých čtenářů jistě ví, bronzer se používá pro dodání falešného vzhledu opálení. Nanáší se pod lícní kosti a na spánky tak, aby dodal pleti tvar a hlavně to pomyslné políbení sluncem. Tento bronzer se může použít nejen na pleť, ale i na celé tělo. Obsahuje mnoho malinkatých třpytek, takže to s jeho množstvím určitě nepřehánějte, vypadalo by to nepřirozeně. Já sama dávám přednost spíše matným bronzerům, ale v podstatě jsem neměla nic co vytknout tomuto třpytivému bronzeru. Pigmentace je bohatá, výrobek se pěkně roztírá do ztracena a vypadá opravdu efektně. Když si tedy dáte pozor na množství, které na pleť naneste, dosáhnete úžasného vzhledu jemného opálení s trochou šmrncovního třpytu.
Zakoupit si ho můžete například na barrym.sk za 5.30 euro

2) jemný třpytivý prach
- úžasný jemný prach plný spousty třpytek, já dostala k testování odstín číslo 9, což je na první pohled stříbrný prach, avšak hází odstíny do růžova. Jedná se opravdu o skvostnou záležitost, já jsem z něj nadšená - bezproblémově se nanáší štětečkem, je neuvěřitelně výrazný a odlesky na slunci i pod umělým osvětlením jsou skvělé. Jediná věc, co mě trochu zarazila bylo upozornění na spodní straně obalu, že by se výrobek neměl dostat do okolí očí, což je podle mě veliká škoda, vzhledem k tomu, že bych ho nejraději použila právě tam. Ale nezkoušela jsem to, takže netuším, zda by to dělalo problém, myslím si ale upřímně, že není důvod se obávat. Vynikající je jeho použití nad lícní kosti (samozřejmě opravdu jen maličkato) nebo na rtěnku k dodání velice netradičního a úchvatného vzhledu rtů. Výrobek se prodává ve 21 odstínech, takže je z čeho vybírat.

Cena v eshopu barrym.sk je 6 euro

vlevo třpytivý prach a vpravo bronzer

3) práškové oční stíny
- Upřímně na ty jsem se těšila nejvíc z celého balíčku, protože momentálně sháním kvalitní pigmenty či práškové oční stíny za dobrou cenu. K testování jsem dostala odstín č.55 (Fig), což je úžasná tmavě měděná barva. Musím uznat, že pigmentace těchto stínů je až neuvěřitelná, stačilo opravdu minimum a vykouzlila jsem na očním víčku opravdu sytou barvu. Můžete posoudit sami na fotce níže, když ještě vezmeme v potaz, že barvy na fotoaparátu jsou trochu potlačené než ve skutečnosti, určitě musíte uznat, že to za to stačí. Kalíšek se může zdát malý, ale věřte mi, vydrží vám věčnost :) Se stíny jsem absolutně spokojena a už pomalu vybírám, jaké si koupím :)

Cena na barrym.sk je 6 eur

jedna malá vrstvička bez jakékoliv báze pod oční stíny

4) rtěnka
- Na první pohled trochu divoká růžová, to jsem si pomyslela při otevření testeru rtěnky odstínu č. 140 (Pink Sparkle). Ale na rtech vypadá velice pěkně a přirozeně. Rtěnka je krémové konzistence, ale ne moc měkká, perfektně si s ní namalujete rty jak použitím přímo rtěnky, či za použití štětečku. Barva je sytá a bezproblémově se roztírá. Zkoušela jsem i výdrž rtěnky a můžu garantovat, že vydržela mnohem více, než rtěnky od oriflame, e.l.f nebo NYC, které vlastním. Dokonce se poměrně dost dlouho držela i při jídle. Rtěnka není ani čistě v matu ani třpytu, má z obojí trochu, lépe je to vidět na fotce níže. Rozhodně se ale nemusíte bát, že by obsahovala třpytky nebo se leskla jako lesk na rty, to ne, spíše je to matová rtěnka s trochou lesku jen tak akorát. Barry M nabízí 31 odstínů nejen červené, fialové a hnědé, ale i stříbrné, černé či zelené, takže si vybere určitě každý.

Cena v eshopu barrym.sk je 5.80 eur


Shrnutí:
Moje první zkušenost s anglickou kosmetikou Barry M je vezkrze pozitivní. Opravdu se jedná o velmi pigmentovanou a kvalitní kosmetiku a jak jsem někde četla, že Barry M je prostě ekvivalent barevného líčení, můžu to potvrdit - obaly výrobků nejsou překrášlené, klade se větší důraz na výrobky jako takové. Všechny, co jsem dostala na testování, byly velmi pigmentované, příjemné a bezproblémové při nanášení i odličování, lehce parfémované (nijak přehnaně ovšem, což je jen výhoda).

Na základě mé zkušenosti bych tuto kosmetickou značku určitě doporučila a to nejenom mladým, kteří se nebojí experimentovat, ale úplně všem, kteří chtějí kvalitní a příjemné výrobky a neutratit za ně majland.

Chtěla bych tímto poděkovat paní Haborákové, majitelce eshopu barrym.sk, která mi poskytla tyto výrobky k recenzi, velmi si toho vážím a určitě si ve vašem eshopu něco objednám.

Tip pro čtenáře: Schválně jsem porovnala ceny na mojesminky.cz a barrym.sk a světe div se, na Slovensku jsou ceny po přepočtu na české koruny (dle nejčerstvějšího kurzu eura) nižší než v ČR. Jediné výrobky, které byly v ČR levnější, byly laky na nehty, které jsou momentálně v akci. Tím chci jen poukázat na to, že se nemusíte bát objednávat ze zahraničí, protože to vypadá, že je tam kosmetika drahá, většinou to bývá naopak :) (a to se netýká jen tohoto případu samozřejmě ;))

3 komentáře :

  1. Moc se mi líbí tvůj nový design

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud můžu doporučit, tak jsi určitě do pigmentů NYX. Vlastním spoustu pigmentů od různých značek (NYX, Barry M, Gosh, ..) a nejlepší, co se týče poměru cena=výdrž=velikost jsou právě ty od nyx :)

    OdpovědětVymazat
  3. Secret life: Souhlasím, taky mám pár jejich pigmentů a vzhledem k tomu, že jsem objevaila velice dobrou prodejkyni za slušné peníze, rozhodně moje sbírka poroste :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)