30. listopadu 2011

How to do it: Beans & Broccoli salad

Krásný mrazivý den přeji!
Po hrozně dlouhé době zase jeden recept pro vás :) Jak jsem psala už v jednom dřívějším článku, začala jsem se stravovat zdravěji, jíst méně jednoduchých cukrů, tuk, vyhýbat se smaženému a vůbec nezdravému jídlu. Zatím se to daří, dokonce občas dostávám záchvaty kreativity, co se mých jídel týče. Tento je jeden z nich, jedna z mých večeří:


BROKOLICOVO-FAZOLOVÝ SALÁT

Co budete potřebovat:

  • brokolici
  • fazole
  • tuňáka
  • plátky mandlí
  • sezamová semínka



Jak na to:

Fazole si necháme několik hodin změknout a nabobtnat ve vodě. Poté je vložíme do malého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud nezměknou.
Brokolici okrájíme na malé kousky a opereme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Já jsem brokolici do salátu nechala syrovou, salátu to dodalo křupavost, ale pokud brokolici syrovou nepozřete, samozřejmě si ji můžete na páře nechat uvařit :)

Na pánvi si lehce opražíme plátky mandlí a sezamová semínka.
Tuňáka vyndáme z konzervy, pokud máte v celku, tak ho trochu rozporcujte na menší kusy, pokud už máte kousky, stačí jen jednoduše přidat do salátu. Pokud byste náhodou měli to štěstí, a doma se vám objevil čerstvý tuňák, nakrájejte ho na malé kousky a lehce osmahněte na pánvi.


Nyní nejjednodušší krok celého "vaření" - smícháme všechno dokupy ve velké misce :)

A máte salát hotový, pokud byste si ho chtěli ještě dochutit kořením, jen do toho, já si ho nechala jen tak, aby vynikla chuť tuňáka, mandlí a křupavost brokolice :)

Je to rychlé, netradiční, chutné a dokonce i poměrně fotogenické jídlo :)))
Dobrou chuť!


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)