14. prosince 2011

Winter facial care


Krásné ráno,
jelikož se nacházíme uprostřed období mrazíků a někdě i sněhu, napadlo mě napsat něco málo o péči o pleť během zimy.

Zima je pro pleť poměrně namáhavým obdobím, kdy je pleť vystavena mrazům, střídáním teplot, vysušujícímu vzduchu ohřátého ústředním topením atd. Proto pokud během celého roku se o svoji pleť nijak extra nestaráte, v zimě byste určitě měli - předejdete tak zbytečnému vysušení pleti, předčasnému stárnutí, nepříjemného pocitu napnuté pokožky,zarudnutí či dokonce tvorbě šupinek. Stejně tak jako chráníte své ruce rukavicemi, měli byste i svůj obličej "obléknout" do teplejšího :)


Základem zimní péče o pleť je tzv. zimní krém. Nemusí to být krém přímo nazvaný zimní, postačí jakýkoliv mastnější krém s UV filtrem. Je třeba ale vyzkoušet, zda krém není jen hutný a na pleti vám vytvoří mastný film, takové krémy rozhodně příjemné nejsou. Prý nejlepší jsou krémy vytvořené z olejů z tropických ořechů, ty by neměly být tak hutné a dobře se vstřebávají do pokožky. Každému typu pleti sedí něco jiného, neplatí pravidlo, že pro každou pleť existuje jeden univerzální krém, budete si muset "ten svůj" najít.

Pár tipů na "zimní" krémy:
Cold Cream, Avene
Zimní pleťový krém, Altermed
Měsíčkový ochranný balzám, Weleda
Ochranný krém s OF - Robátko
Solutions winter - AVON
Essentials weather Protective cream - Oriflame
Já osobně mám zkušenost s posledním z nabízených krémů a to s Essentials weather protective cream od Oriflame. Direktorka Oriflame, se kterou jsem měla schůzku, mi říkala, že tento krém je univerzální pro muže, ženy i děti. Upřímně bych to asi brala trochu s rezervou, podle mého názoru jeden krém nemůže být natolik univerzální, ale zkusila jsem ho a na moji pleti je dobrý. Jen si musím zvyknout na to, že je opravdu hutnější než můj klasický denní krém. Tento krém není nijak moc parfémovaný, což může vyhovovat citlivějším lidem, obsahuje kakaové máslo a vitamín E, což by měla být dobrá kombinace pro hydrataci i ochranu ve špatném prostředí. Zatím ho mohu doporučit, balení je velké (150 ml) a určitě vám vystačí na celou zimu.


Také samozřejmě nesmíme zapomínat na rty. Vzhledem k tomu, že pokožka rtů je velice citlivá a jemná, velice snadno se vysuší a popraská. A kdo alespoň jednou zažil bolestivě popraskané rty, určitě potvrdí, že péči o rty není radno podceňovat. V zimním období je dobré investovat do balzámů, které poskytují intenzivnější péči, než klasické balzámy, ačkoliv si myslím, že je lepší mít rty ošetřené alespoň nějakým balzámem, než žádným. Ještě co se týká používání lesků na rty během zimy - já sama je nepoužívám, protože mám vždy pocit jakoby zamrzajících rtů, raději proto volím balzámy nebo rtěnky.

Balzámy na rty a hydratační rtěnky:
altermed balzám

Bodysol - SOS
Cannaderm cannadent
Doliva
Oriflame - Pure Nature balzám
Avon - Colordisiac
Bourjois - Sweet Kiss
Rimmel - Hydra Renew


Já v zimě používám na pleť Essentials weather Protective cream od Oriflame, na rty pak buď balzám v kelímku od Oriflame Pure Nature, který je vynikající, když mám rty opravdu suché tak intenzivní balzám od Doliva a rtěnku Barry M, která sice není přímo hydratační, ale je mi na rtech příjemná a nevysušuje.

Jaké výrobky používáte vy během zimního období?

5 komentářů :

  1. Hezky napsaný článek. A jelikož jsem VELLMI nedočkavý člověk, nedá mi to a zeptat se musím:) Kdy bude článek o nehtech?
    Amélie

    OdpovědětVymazat
  2. Amélie: :) Jsem ráda, že se líbí, a můžu ti udělat radost - článek o nehtech bude hned zítra a v pátek se můžeš těšit na speciální vánoční zdobení nehtů :))

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj :), teď jsem objevila tvůj blog a jako každý nový blog ho čtu od začátku. Jen jsem ti chtěla říct, že píšeš hrozně hezky (viz vyprávění kocouřiska :D), dobře se to čte, neuvažuješ o tom napsat nějakou knížku? :D Ještě bych ti chtěla říct, že máš zajímavý koníčky. Tribal je úžasný, vždycky jsem ho chtěla zkusit, ale v mém městě ani v okolí na to nejsou žádný kurzy :(

    Určitě budu tvůj blog dál číst :)
    Niki

    OdpovědětVymazat
  4. Niki: Děkuji moc za takovou chválu, knížku asi ne, na to bych si netroufla a nejsem si jistá, zda bych vlastně měla o čem psát :D Jsem ráda, že se ti můj blog líbí, díky moc!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj :) vidim, ze se zminujes hodne o Altermedu, ja ho miluju :). Ostatne jako krem od nich :)
    Recenze: nikkiroses.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)