17. ledna 2012

Pleťová kosmetika n. 1 - Oriflame, Ryor, Garnier, Balea, Amia, Quartett

Přeji krásný den!
Článků na téma pleťové kosmetiky jsem tu už měla několik, ale zrovna tohle je téma, na které se dá a mělo by se hovořit (a psát) co nejvíce, takže dnes opět nějaké novinky a také nové poznatky starších výrobků :)
(omlouvám se za ty fotky, tady na PC se mi zdají nějaké tmavé, bohužel roční období focení zrovna nepřeje :/ )
Co se týče mých pleťových výrobků, psala jsem o něm zde, ale jelikož je to už docela dlouho, rozhodla jsem se udělat malý miniseriál o všech produktech, které mám a buď používám denně, nebo občas podle potřeby.

Dnešní článek bude o odličovací emulzi Ryor, 3 v 1 od Garnier, odličovací emulzi od Oriflame a odličovacím gelu taktéž od Oriflame z řady Optimals.


Tuto dvoufázovou emulzi vychvalovala snad každá blogerka píšící o kosmetice, tak jsem si řekla, že to taky zkusím. Důvodem nákupu byla nejenom zvědavost, ale taky nutnost vlastnit dobrý odličovací produkt na úplné odlíčení očního make-upu včetně řasenky, která drží jak přibitá.

Nakupovala jsem v drogerii Rossmann a tato emulze stála 99,- tuším, že je to klasická průměrná cena, za kterou se prodává normálně všude jinde. 

Emulze se skládá ze dvou částí - bílé a zelené, díky těmto dvěma částem emulze odlíčí i voděodolný make-up a můžete ho bez problémů použít i na oči. Ryor jako výrobce je velmi uznávaný díky přírodním látkám obsaženým ve svých výrobcích a také tím, že jejich výrobky jsou dermatologicky nezávadné a málo komu dělají problémy, včetně lidí s citlivou pletí.

Před použitím je nutné pořádně emulzi protřepat, aby se obě vrstvy spojily. Ale musíte postupovat hodně rychle, protože se vrstvy rychle zase oddělují :) Stačí trocha na vatový tamponek a odlíčí opravdu krásně všechno.

Já jsem s touto emulzí spokojena, oční make-up odlíčí jedna báseň a navíc díky jemné olejové bázi hydratuje a zanechává pleť jemnou. S čím mám trochu problém je skutečnost, že po použítí mám na obličeji jemný film, díky kterému se mi neuveřitelně leskne pleť, proto ho sama používám hlavně na oči, kde mi to nevadí, jelikož je tam moje pleť sušší a na zbytek obličeje mám jiné výrobky.

Moje hodnocení: 10/10

2) 3 v 1 (odličování, maska a peeling) Garnier Pure

Tento výrobek obsahuje malé částečky, díky kterým vyčistíte nejenom povrch pleti, ale i póry. Můžete ho použít hned na tři způsoby - při odličování největších nečistot, kdy si namočíte obličej a na něj krouživými pohyby vytvoříte jemnou pěnu a opláchnete. Pokud si pleť nenamočíte a výrobek nanesete na celý obličej (vyhněte se partií očí) nasucho, zaschne a funguje jako maska. Po cca 10ti minutách stačí opláchnout. A do třetice je to klasický peeling, který vyčistí póry a měl by vás zbavit pupínků a černých teček.

Nepoužívám ho denně právě kvůli tomu, že obsahuje malé částečky, které poměrně agresivně vyčistí obličej. Musím uznat, že v případě, kdy mám na plaeti pupínky a cítím, že obličej potřebuje účinnější očistu, je tento výrobek excelentní. Ale určitě bych ho nepoužívala denně, jak oni sami doporučují, protože si tak akorát odrbu vrchní vrstvu pleti a zadělávala bych si na trvalé poškození pleti.

Moje hodnocení: 9/10 
nedoporučuji používat denně, max. 2x do týdne


Výrobce píše: Pěnová emulze z pleti účinně odstraňuje make-up a nečistoty. Složení obohacené o zklidňující komplex výtažků z bezového květu pleť zjemňuje a zároveň tonizuje. 200  ml

Tuto emulzi používám denně na navlhčený obličej a pomocí jemného kartáčku na obličej vytvořím pěnu a poté opláchnu. Tím se zbavím největších nečistot a obličej poté doodličuji vodou. 

Jsem s tímto výrobkem spokojená, je to jemný téměř nijak neparfémovaná emulze a hodí se bezproblémů pro každou pleť. Rozhodně si ale při odličování dávejte pozor na oční okolí, tam emulze hrozně štípe a já si jednou takhle musela vyplachovat oko speciální vodou, jak jsem si je rozdráždila, takže pozor na to :)

Moje hodnocení: 8/10
mohla by být na můj vkus jemnější, aby neštípala v očích



Výrobce píše: Pěnivý gel s vyrovnávající komplexem obsahuje výtažek z břízy bělokoré a vrbové kůry, známé svými čisticími vlastnostmi. Odstraňuje make-up a nečistoty, zanechává pleť čistou a svěží a zároveň zachovává její přirozenou rovnováhu. 150  ml

Zde se rovnou přiznám, že jsem ještě gel nepoužila, takže nemohu okomentovat jeho použití, koupila jsem si ho nedávno jako náhradníka odličovací emulze, o které jsem psala výše. 

Co jsem ale vyčetla ze stránek Oriflame, kde se mohou návštěvníci k výrobku vyjádřit, gel je příjemně jemný a ačkoliv není nikterat zázračný co se matujícího efektu týče, nějaké změny zákaznice zaznamenaly. Tak uvidíme, s jakou přijdu já, jakmile ho ozkouším, doplním sem info ;)




5) Tonizující a čistící pleťové vody - Balea, Amia a Quartett
Tyto vody jsem si nechala na konec a dala je rovnou dokupy, protože mi přijdou velmi podobné co se účinků a ceny týče. Jedná se o levnou kosmetiku nabízenou v drogeriích, resp. značka Balea je v dm drogeriích, značku Amia jsem zakoupila v Rossmann drogerii a Quartett tuším v supermarketu Penny.

Nejsou to žádné zázraky co se pleťové kosmetiky týče, ale svoji práci udělají - nejoblíbenější je momentálně pro mě odličovací voda Balea, která stála asi 40,- a původně je na suchou a citlivou pleť. Já ji používám hlavně pro konečné odlíčení celého obličeje v zimě, kdy je pleť sušší a také pro odlíčení očí, když jsem nepoužila voděodolný nebo výrazný make-up. Krásně jemně voní a odličuje bez problémů, proto ji mohu doporučit. Za málo peněz celkem dost muziky :)

Co se týče odličovače očí od Amia, s tímto výrobkem jsem nebyla plně spokojená, neodlíčí zdaleko všechno, co bych si přála, na klasické oční stíny stačí, ale s řasenkou má problémy (a to nemám voděodolnou) a gelové linky drží jako přibité, takže jsem tuto vodu přestala používat úplně. Abych to shrnula, tuto odličovací vodu na oči mohu doporučit všem, kteří se moc nelíčí a nemají citlivé oči, na to je dobrá a za dobrou cenu (tuším 60,-)

A poslední odličovací vodu mám momentálně spíše do počtu nebo jakousi rezervu, kdyby mi došla jiná voda a já neměla kam jít zakoupit si novou. Není špatná, ale je to obyčejná odličovací voda, která nenadchne ani neoslní. Pokud nechcete utrácet mnoho peněz a vůbec se nelíčíte, měla by stačit, ale upřímně si myslím, že za stejné peníze se dá koupit voda od Balea a ta je podle mě mnohem účinnější a lepší.


Tímto končí první část miniseriálu o mé pleťové kosmetice, příště se zaměřím na pleťové masky.

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)