2. března 2012

DYI: Věšák na náušnice

Krásné páteční ráno!
Dnes mám pro vás oddychový článek typu "udělej si sám". Jedná se o velmi zajímavý tip pro každou z nás, která má spousty visacích náušnic a šikovné ruce či šikovného partnera jako já :)
Toto "album" na náušnice vytvořil můj manžel, jelikož se mi moje sbírka náušnic rozrostla natolik, že se nevydaly na starší malý věšáček, který mi před časem taktéž vyrobil. Na tento věšák se mi tak vydá neskutečné množství náušnic a jak můžete vidět z fotek, ještě mi chvíli potrvá, než je kompletně zaplním :)

Budete potřebovat:
  • dřevěné úzké laťky nebo dřevotřísku
  • lepidlo na dřevo, popř. hřebíčky
  • pilu na dřevo
  • kovové skříňové panty
  • kovové nebo dřevěné tyčky na jednotlivá patra
  • samet nebo jinou pevnou látku
Jak na to:
Upřímně nebyla jsem svědkem celého procesu tvoření, takže nemám z tvorby fotografie, ale snad se mi povede to dobře a srozumitelně popsat. 
Naměříme si dřevěné laťky tak, aby po složení k sobě tvořily rám o velikosti, kterou si budeme přát. Do každé dřevěné laťky pilou vyřežeme rýhy tak, aby se daly přiložit přes sebe a slepit, popřípadě přitlouct hřebíčky. Vytvoříme tak tři stejné rámy, které k sobě připojíme kovovými panty. 
Do každého z rámů si naměříme jednotlivá patra a vrtačkou vyvrtáme díry, do kterých následně vsadíme kovové nebo dřevěné tyčky. Nesmíme zapomenout vyzkoušet šířku tyček, aby se na ně daly pohodlně háčky náušnic pověsit. 
Na zadní stranu rámu (nebo vnější chcete-li) pomocí hřebíčků nebo svorek připevníme samet, který bude tvořit pevné pozadí. 
Nyní máme hotovo, můžeme rámy natřít barvou či nechat přírodní, záleží na každém :)

Musím uznat, že je to velice krásný věšák na náušnice a hrozně se mi líbí fakt, že se z nutnosti stala přednost, kdy jsem věšák postavila do obývacího pokoje, kde nepřekáží, ani nenarušuje interiér, naopak se z něj stal krásný doplněk. Nyní mám všechny náušnice po ruce a přehledně rozdělené. 
Chtěla bych tímto vzdát hold svému šikovnému muži, protože sama bych takovou nádheru nedokázala vytvořit.

Líbí se vám tento věšák na náušnice? :)

3 komentáře :

  1. Tak to je super. Moc by se mi něco takového taky hodilo:)

    OdpovědětVymazat
  2. To je opravdu bezva... Docela by mě zajímalo, jak vypadá ten menší věšáček, o kterém se v článku zmiňujete...:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)