26. března 2012

Hnědo-smetanové líčení

Přeji krásné pondělní ráno!
Dlouhou dobu už tu nebyl žádný foto-návod na líčení, takže jsem si pro vás jeden maličký připravila a to v odstínech hnědé a smetanové, líčení vhodné pro denní líčení.
Toto líčení jsem si oblíbila, takže se tam líčím téměř každý den, je poměrně jednoduché, rychlé a přitom vypadá pěkně, můžete obměňovat barvy a tak si za pomoci stejné techniky každý den vykouzlit jiné oči :)

Pro líčení jsem použila mono oční stíny Oriflame - Earthy Brown a Shimmering White, hnědou tužku na oči Avon, bílou krémovou tužku na oči NYX a řasenku 2v1 od Oriflame.

KROK 1
Na celé horní víčko si naneseme smetanový nebo bílý oční stín. Za pomocí menšího štětečku naneseme stín i podél spodní linky řas.

KROK 2
Do očního ohybu vrchního víčka pod kost nadočnicového oblouku naneseme opatrně hnědý stín, vytvoříte oblouček, který začíná cca v 1/3 oka, nezasahuje až do vnitřního koutku. Tento oblouček zakončíme ve vnějšímu koutku. Štetcem také vyplníme vnější koutek oka. Za pomoci stínovacího štětce rozmažeme ostré hrany hnědého očního stínu tak, že přechody budou pěkně přirozené jen zdůrazní přírodní stín oka.
Pokud máte oční víčko zapadlé, tento oblouček udělejte ne přímo v ohybu, ale těsně nad ním, tím si opticky oko otevřete. Dbejte na malé množství stínu, vždycky můžete odstín dodávat, je to mnohem jednodušší, než to přehnat hned napoprvé, špatně se to pak opravuje. Dejte si práci a opravdu přechody rozmažte a zapracujte do víčka, líčení tak bude působit lépe a přirozeně.

KROK 3
Podél horní i spodní linie řas naneste tenkou linku hnědou tužkou na oči. Nejde o to orámovat oko, ale jen zvýraznit hnědý stín a dodat řasám na objemu. Linka vede spíše mezi řasami než nad nimi a končí stejně jako hnědý oblouček v 1/3 oka, nezasahuje až do vnitřního koutku (to platí pro horní i spodní linku).

KROK 4
Natočíme si řasy kleštičkami a naneseme řasenku. Pro efekt otevřenějšího oka můžeme nanést do vnitřního koutku bílý stín, já jsem použila krémovou tužku od NYX v odstínu smetanové.

A líčení je hotovo! Když se naučíte grif, budete schopni se takto nalíčit za cca 10 minut - alespoň já to ráno včetně make-upu stíhám za 15 minutek :)

Přeji krásný den!

4 komentáře :

  1. Moc hezké jemné líčení. Povedlo se ti :)

    OdpovědětVymazat
  2. kraaasne!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. moc pěkné

    http://barbuchachacha.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Super krásné trendy líčení. Tyto barvičky jsou moc pěkné i na hnědých očích. Řasenka bude pravděpodobně 2FX s dvěma kartáčky? Kamarádka na ni nedá dopustit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)