7. března 2012

New make-up brushes - Oriflame & E.L.F. Cosmetics

Přeji krásný den!
Nedávno jsem si zakoupila pár věcí z Oriflame a E.L.F. Cosmetics (na elf očekávejte brzy recenzi), mimo jiné se v mém virtuálním košíku objevily i nějaké štětce.Jsou to dva blending (stínovací) štětce a jeden zahnutý na oční linky.
Blending (stínovací) stětce od Oriflame a e.l.f. cosmetics

Tyto dva štětce schválně posuzuji dohromady, jelikož se jedná o stejný výrobek jen jiných značek.

Jelikož jsem časem zjistila, že stínovacích štětců není nikdy dostatek, zakoupila jsem hned tyto dva. Již na první pohled je znát rozdíl, štětec od Oriflame má mnohem delší chlupy. Oba štětce mají chlupy přírodní, štětec od e.l.f. je má trochu jemnější a je mnohem hustší než ten od Oriflame. Délka celéo štětce je také odlišná, jak je na první fotce vidět, štětec od Oriflame je delší a mě osobně právě díky své délce vyhovuje o něco více.

Důležité je ale to, jak se se štětci pracuje a jak plní svoji stínovací schopnost. Zde vítězí štětce Oriflame celkem o pěkný kousek, protože jejich štětec díky delším chlupům opravdu krásně vystínuje do ztracena s menším úsilím než ten od e.l.f. cosmetics. Tím ale nechci říct, že by ten od e.l.f. nefungoval, je sám o sobě velice dobrý, díky kratším chlupům je preciznější.

Suma sumárum sice mi více vyhovuje štětec od Oriflame, ale jsem spokojená i se štětcem od e.l.f. a rozhodně ho využiji téměř denně. Ještě by vás možná zajímaly ceny - štětec od Oriflame stojí 99,- a štětec od e.l.f. je ze základní řady a proto za 45,-

Zahnutý (angled) štětec na oční linky
Jelikož jsem si zatím gelové linky nanášela pouze klasickým štětečkem se seříznutými chlupy a viděla jsem na Youtube spoustu videí s tímto štětečkem, chtěla jsem ho vyzkoušet. Naskytla se mi možnost při nákupu z e.l.f. cosmetics a tak jsem neváhala a objednala tento zahnutý štětec na linky z profesionální řady za 95 Kč.

Jsem nadšená - štěteček je precizní, díky zahnutému tvaru se s ním pěkně pracuje na obou očích, dlouhá rukojeť umožňuje velký rozsah pohybu a pohodlné držení. Opravdu je to znát, práce s tímto štětečkem je mnohem jednodušší a přitom preciznější než s klasickým seříznutým štětcem, jednodušeji se opravují drobné chybky nebo se dokreslují detaily.
Pokud chcete precizní tenké oční linky, rozhodně doporučuji sáhnout po tomto nebo jemu podobném štětci, vyplatí se to, nestrávíte pak u tvoření linek spoustu času :)

2 komentáře :

  1. Ten blending brush od Oriflame mě láká, asi ho vyzkouším :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já přešla na sólo štětce poměrně nedávno, do té doby jsem používala ty, které byly přibalené ke stínům apod. Musím říct, že je to velký rozdíl! Do té doby jsem netušila, co všechno existuje. Stydím se. Štětce u Oriflame bývají často k nějakému výrobku v akci, daj se pořídit třeba za 50,- což je supr.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)