30. dubna 2012

kalamity.agnes: Parfémy

Krásné čarodějné pondělí :)

Opět po týdnu další článek od Agnes, dnes na téma parfémů. Jelikož se rovnou přiznám já osobně parfémům nerozumím, resp. nedokáži pořádně popsat vůně, jsem ráda, že si toto téma vzala "na paškál" ona :) Snad se bude článek líbit:
(text je od Agnes, nic jsem neupravovala)
Pomalu přichází pořádné jaro a léto a s tím i vysoké teploty a pocení. To se občas snažíme zakrýt nějakým květinovým parfémem, a když jdeme večer do divadla, zvolíme něco usedlejšího. A proto jsem naladila veselejší téma oproti prvnímu článku - o parfémech a vůních pro dívky, slečny, ženy i dámy. J
V první „sérii“ vám představím spolu s cenou a vlastním posudkem vůně, které se dají sehnat v ČR a já osobně s nimi mám zkušenost.

1) CHRISTINA AGUILERA Royal Desire
obsah: 100 ml
doporučená cena: 1 260 Kč
popis: květinově-dřevitá vůně zvýrazněná mošusem a je určená pro ženu, která se cítí jako opravdová královna. Má ráda luxusní věci, je vždy v centru dění a dokáže si užívat. Vůně byla uvedena na trh v roce 2010.
Já osobně cítím těžší vůni dřevin se špetkou jakéhosi osvěžení.Tuto vůni bych doporučila na denní nošení ženám od 25 let let do 50.





2) Toaletní voda Chiffon Oriflame
obsah: 50 ml 
doporučená cena: 389 Kč
popis: Průsvitná jemnost toaletní vody Chiffon svede vaše smysly. Hladí pleť a kombinuje jemné odstíny krémově bílých květin a smyslných dřevitých tónů. Spojuje se s vaším tělem a připomíná hebký dotek k hedvábného šifonu. 
Jemná toaletní voda s vůní květů.Doporučuji dívkám od 15 let.







3) Toaletní voda Babes Passion Berry Oriflame
obsah: 25 ml
doporučená cena: 299 Kč
popis: Tahle dáma rozhodně nesedí v koutě - je to vůdce smečky! Toaletní voda Passion Berry vybuchuje červeným ovocem okořeněným frézií. Její sebevědomé srdce tvoří růže, jasmín, konvalinka a nádech pačuli a pižma. Součástí balení je panenka a sada nálepek.
Já jsem tuto vůni kupovala desetileté sestřenici, které z toho byla naprosto „na větvi“. Je to záplava ovoce které voní tak sladce.Já osobně jsem si tuto vůni pořídila a vůbec se za ní nestydím.Hodí se hlavně pro dívky 10-30 let na letní období.



4) Calvin Klein Euphoria
obsah: 100 ml
doporučená cena: 950 Kč
popis: Calvin Klein Euphoria je opojná orientální vůně plná exotického ovoce a svádivých květin, s bohatým smetanovým podpisem. Na začátku vás zaujme aroma granátového jablka a zelených tónů. V srdci zatepe černá orchidej spolu s něžným lotosovým květem. Tuto originální vůni zakončí exotické mahagonové dřevo, černá fialka a pižmo.
Tato vůně voní jako neodolatelná lilie. Je výrazná,ale ne ta že se hned každý chytne tím aroma za nos, nýbrž tak,že si každého muže omotáte kolem prstu. :) Vřele doporučuji!


5) PLAYBOY Play It Rock
obsah: 50 ml
doporučená cena: 390 Kč
popis: Play It Rock od značky Playboy je podmanivá, sexy a velmi ženská vůně stavějící na exotickém květinovém základu pohrávajícím si se sladkými a kořenitými tóny. Odhalte svůj vnitřní rockový styl s Play It Rock.
Je to taková „zlatá střední“ mezi vůněmi. Podle mě se hodí pro ženy do 40 let.


6) Jaguar Jaguar Woman Purple Edition 
obsah: 75 ml
doporučená cena: 550 Kč
popis: Jaguar Woman Purple je elegantní dámská vůně, autorem je Richard Ibanez. Neuvěřitelně sexy vůně v sobě spojuje sexy tóny a ženskost.
Vůně je opravdu ryze ženská.Je s aromatem vanilky a jasmínu.Je to vůně pro ženy každého věku.




7) Chanel Allure
obsah: 50 ml
doporučená cena: 2 600 Kč
popis: Ovocná, sytější a sladší vůně, smyslná stejně jako její flakon. Oslnivý lesk blyštivého zlata s matnou mědí. Nejlepší dámský parfém roku 1997 tak trochu vybočuje z řady parfémů Chanel. Allure je určen pro širší sféru a spektrum žen.
Já bych to nazvala Business vůni pro ženy,které si  jsou jisté samy sebou.



8) Chanel N°5
obsah: 100 ml
doporučená cena: 2 700 Kč
popis: Této vůni se budu věnovat o něco více, protože je to stará dobrá klasika (ačkoli z dražšího soudku). Myslím si též, že bych to vlastními slovy nevystihla, takže sem dám originální text od výrobce.
Korunovaný král parfémového království, kterého ne všechny dámy uznávají. Chanel No. 5 není zcela běžná vůně na běžné nošení. No. 5 se hodí do společnosti, je to filigránský klenot. Vybroušený diamant, avšak neházející odlesky na všechny strany. Z toho také pramení toliko rozporuplných reakcí a názorů na parfém, který sedí od roku 1987 v síni slávy parfémové organizace FIFI.
Hlavu tohoto pozoruhodného parfému tvoří jasmín a neroli, srdce ylang-ylang a růže a v základu ucítíte santalové dřevo s vanilkou. Chanel číslo pět by se dal charakterizovat jako nadčasová perla, čistá, plná ženskosti. Spíše je to záležitost středního věku, než parfém pro náctileté dívky. Jeho vůně je podmanivá, dominantní a zpočátku velmi těžká. Po hodině se ostré hrany otupují a vůně se rozloží do jemných květů na vanilkovém pozadí. Už flakon evokuje tajemnou, rafinovanost ukrývající se uvnitř. Obsah aldehydů se rozkládá na aceton, což znamená, že ne každý se s touto vůní ztotožní, sžije, či ji dokonce snese. Chanel No. 5 je náročný a výstřední ve všem. Musíte pro něho mít čich, správné Ph pokožky, peníze i doplňky, abyste dosáhli kýženého výsledku. Je jako těžký drahokamový prsten, který se musí umět nosit. Chanel No. 5 vás buď uchvátí na pořád a vždy v něm najdete něco nového, nebo ho rovnou znechuceně zahodíte. Je to sice nadčasová klasika všech klasik, avšak má i mnoho zarytých odpůrců. Jedná se o vůni, do které se musí dospět, vůni vytříbenosti. Porovnávat ji se zbytkem parfémů je skoro zbytečné. Chanel No. 5 se vymyká. Jedná se o exkluzivní záležitost, nikoli masovou voňavku

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)