18. dubna 2012

Konturace obličeje

Krásné ráno!
Dnes jsem si pro vás připravila klasiku - jak na konturování obličeje. Modelkou se mi stala nádherná Angelina Jolie :)
A jak na to?
Fotka je sice velmi výmluvná, pro jistotu však pár poznámek:
  • Na ta místa, která na obličeji vystupují (brada, nos, čelo, lícní kosti, nadočnicové oblouky) nanášíme zvýrazňovač nebo-li highligter, který pleť rozzáří a zvýrazní.
  • Na ta místa, která jsou od přírody v pozadí a dopadají na ně stíny (čelist, spánky, okraje nosu, okraj čela, pokud je máte vyšší), nanášíme tmavý pudr, speciální konturovací pudr nebo bronzer
  • V podstatě - co chcete zvýraznit, tam naneste zvýrazňovač, co chcete potlačit, tam naneste bronzer/konturovací pudr
Chce to trochu cviku, abyste to nepřehnaly, protože to vypadá velmi nepřirozeně. 

Tip: bronzery i zvýrazňovače se prodávají v mnoha typech, odstínech atd., co se konzistence týče můžete si vybrat z tekutých, tuhých či pudrových výrobků. Výběr je jen na vás a na vašich preferencích, nikdo nemůže říct, co je lepší či horší, každému vyhovuje něco jiného.

3 komentáře :

  1. At se s bronzerem snazim jak chci, tak vzdycky mě pak nekdo nenapadne upozorni ze mam na obliceji flek nebo smouhu... :D chce to asi hodne cvicit

    http://barbsbeautyblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné, obrázek jsi vytvořila ve Photoshopu sama? Tak to je fakt krásné! Já se bronzeru trošku bojím, protože mám spíše porcelánovou pleť s lehkým olivovým nádechem. Ještě mám ostřeji řezané rysy, takže úspěšně maskuji výrazné lícní kosti pomocí tvářenky, dají se dělat různá "kouzla". Hlavní je ale kvalitní makeup! Oriflame má třeba pěknou nabídku všeho výše uvedeného. Dokonce např. bronzer v tyčince atd. atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí, ano dělala jsem to sama v PS. Souhlasím s tebou co se bronzeru a tvářenky týče, jednoduchými optickými "klamy" se dá docílit téměř čehokoliv. :)

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)