29. června 2012

Jak nanášet tvářenku dle tvaru obličeje

Přeji krásné prosluněné ráno!
Dnes jsem si pro vás připravila klasický článek, který by na správném blogu o kosmetice neměl rozhodně chybět, a to článek o nanášení tvářenky. Návodů na nanášení včetně video-návodů najdete na Internetu spousty, není na tom nic složitého, ale rozhodně to neuškodí připomenout si základní "triky" s tvářenkou pro různé tvary obličeje.
Na co se tvářenka používá?
Tvářenka dodává tváři svěží a mladistvý vzhled, vlastně za pomocí tvářenky se snažíme dosáhnout umělého ruměnce, který není na první pohled moc nápadný, ale dodá velmi příjemný svěží nádech. 

Důležité při výběru tvářenky je samozřejmě odstín. Snad každá značka dekorativní kosmetiky, ať už drahá či z drogerii nabízí hned několik odstínů a občas i konzistence. Aby to totiž nebylo tak jednoduché, můžete si vybrat mezi klasickou kompaktní tvářenkou v prášku, krémovou či gelovou, každá z nich má své výhody a hodí se na jiné druhy pleti a k různým příležitostem. Odstín vybírejte podle vašeho typu pleti - zimního či letního, sami velmi jednoduše zjistíte, jaké odstíny se k vaší pleti hodí a které nikoliv. Jemnou meruňkovo-růžovou tvářenkou ale nemůžete pokazit nic ;o)

Jak se tvářenka nanáší?
Nejlepší je tvářenku nanášet za pomocí štětce na to určeného, jedná se o menší štětec s kulatým nebo seříznutým koncem, který je dostatečně precizní, ale také měkký, aby mohl tvářenku rozetřít do ztracena a působila tak velmi přirozeně.
Správné místo nanášení je vrchol lícních kostí. Když si pojedete prsty po tvářích od očí dolů, lehce nahmatáte lícní kosti, které přirozeně vystupují z obličeje - někomu více, někomu méně. Toto místo také najdete při úsměvu - tam kde se vytvoří tzv. jablíčko tváří, tam se tvářenka nanáší a štětcem protáhne po lícní kosti směrem ke spánkům. Tvářenka nesmí začínat moc blízko nosu, spíše na úrovni vašich zorniček při přímém pohledu před sebe.
Pamatujte! Méně je více, tvářenka jen dodává přirozenou barvu obličeji, rozhodně to nepřehánějte, člověk se červená sám od sebe a např. já většinu času žádnou tvářenku nepoužívám, protože mám velmi jemný make-up, který přirozené červenání trochu propouští.

Různé tvary obličejů a tvářenka:
Mezi základní tvary obličeje se řadí tzv. Ovál, Prodloužený ovál, Kruh, Čtverec/obdélník, Srdce. Jelikož každý z těchto tvarů je lehce odlišný, i nanášení tvářenky se lehce liší, nákresy s umístěním tvářenky najdete na následujících obrázcích:

Oválný obličej
tvářenka se nanáší na lícní kosti od jablíček směrem ke spánkům


Dlouhý obličej 
tvářenka se nanáší v menším úhlu než při oválném obličeji


Kulatý obličej
tvářenka se nanáší od spánků pod jablíčka tváří - ve větším úhlu než při oválném tvaru


Čtvercový/obdélníkový obličej
tvářenka se nanáší hlavně na jablíčka tváří a lehce se protahuje ke spánkům, mnohem méně, než při oválném tvaru


Srdcový obličej
tvářenka se nanáší pod jablíčka tváří a velmi jemně se protahuje směrem ke spánkům

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)