24. září 2012

Make-up a vlasové trendy na podzim 2012

Krásné ráno!
Jako každý, kdo se zajímá o líčení a make-up, i já pokukuji po trendech udávaných světovými značkami a módními moly. A jelikož se nám nezadržitelně blíží podzim (resp. dle kalendáře byl včera první podzimní den), podíváme se na to, co je momentálně trendy. Samozřejmě nikdo po vás nechce, abyste obsah své kosmetické tašky najednou vyhodily a nahradily je novými odstíny, ale nikdy není na škodu podívat se, co se momentálně nosí :)
jeden z podzimních trendů 2012 - tmavě vínové rty
TMAVĚ VÍNOVÉ RTY

Velmi výrazným trendem letošního podzimu se opět staly tmavě rudé rty. Odstíny se mění dle jednotlivých značek od klasických tmavě vínových přes lehce nahnědlé či více do ruda - jedno mají však společné - rty dominují a zbytek líčení je buď nahé či jen velmi nenápadné. Při líčení takto výrazných rtů nesmí chybět konturovací tužka ve stejném odstínu, rtěnku nanášejte štětečkem pro perfektní tvar i delší výdrž. Pokud chcete docílit opravdu přesného ohraničení, po nalíčení orámujte rty korektorem - přechod z výrazných rtů na bledou tvář bude ještě efektnější.

FUTURISTICKÉ A GEOMETRICKÉ OČNÍ LINKY

Kdo si netroufá na výrazné rty, ale je spíše příznivcem očního líčení, tento trend je přímo pro něj. Oční linky na módních molech hýřily barvami a tvary, pro použití na ulici to je sice velmi silná káva, ale můžete se nechat inspirovat tvary a barvami - popř. kombinacemi. Pokud linky vytvoříte užší, stále si můžete dovolit např. modrou variantu se zajímavými a neotřelými tečkami na spodní linii řas.

VÝRAZNÉ ŠIROKÉ OBOČÍ

Trend přirozeného širokého obočí se drží po celý letošní rok, což je dobře - není nic ošklivějšího, než vytrhané obočí na tenounkou čárku, popř. vytrhané úplně a domalované tužkou. Opět důležitá poznámka - verze z módních mol jsou velmi odvážné a přehnané, např. nalepovací aplikace asi nikdo z nás nosit na ulici nebude, ale vzít si z toho příklad a nechat svoje obočí, ať se stane krásným rámem obličeje, to je dle mého názoru krok kupředu.

MULTIBAREVNÉ VÝRAZNÉ OČNÍ LÍČENÍ

Podzim samotný hýří barvami a tak je to perfektní období pro malé experimenty s barvami. Na fotkách jsou vidět velmi výrazné verze nevhodné pro nošení do ulic, ale např. poslední fotografie je umírněnější verzí a již bezproblémově nositelnou. Zkuste si pohrát s barvami a kombinujte, jen se při líčení na den držte linie horního víčka, aby líčení nepůsobilo příliš výrazně a nevhodně. Na nadcházející plesovou sezónu ideální trend :)

HNĚDÉ SMOKIE EYES

Hnědé smokie eyes líčení vypadá mnohem přirozeněji a příjemnější než klasické černé, které velmi snadno může být přespříliš na denní nošení. Hnědou variantu naopak můžete nosit přes den i večer, stačí jen na večer dodat více na intenzitě. Hnědé líčení sluší snad všem typům pleti, i na fotografiích jsou vidět rozdílné odstíny pleti a všude to funguje. Tento trend je na rozdíl od těch ostatních použitelný přímo z mol do ulic.

A na závěr pár trendů pro účesy, které se objevily na módních molech:

Uhlazený culík - jak jednoduché a přitom elegantní - čím níže si culík uděláte, tím romantičtěji bude působit, naopak vysoko vyčesaný culík působí sportovním dojmem. Pěšinku můžete nechat uprostřed, lehce na jednu stranu či nenechávat žádnou. Všechny tři varianty mají něco do sebe a najdou si svoje místo v každodenním česání každé z nás. Tip na závěr: Pokud vás trápí malé vlásky kolem obličeje, nastříkejte si lak na vlasy do rukou, promněte a uhlaďte.

COPY A MOTÁNKY

Omlouvám se za ten obrat "Motánky", ale nenapadlo mě nic inteligentnějšího tak, aby to popsalo tyto účesy :) Copy vedou už delší dobu, malé, velké, jeden nebo více, ty na podzim jsou spíše menší a mohou figurovat jako přirozená čelenka.

NATUPÍROVANÉ VLASY PLNÉ OBJEMU

Natupírováním vaše vlasy zrovna dvakrát nepotěšíte, ale pokud se vám tento trend velkého objemu líbí, máte jedinečnou možnost - letos na podzim se z toho stal hit. Navíc od klasického "obyčejného" tupírování se nyní často používají účesy s výrazným doplňkem - šálkou nebo stuhou.

VÝRAZNÉ DOPLŇKY

Čelenka Dolce & Gabbana již prolétla internetem a spousta bloggerů si ji teď dělá doma, upřímně je to moc krásný a přitom jednoduchý způsob, jak své vlasy zviditelnit, povýšit je a přitom není nutno býti vlasovým stylistou.

To jsou tedy alespoň některé z trendů podzimu 2012, nakonec se omlouvám za poměrně rozsáhlý článek, ale na druhou stranu je tu mnoho fotografií a textu pomálu, tak snad se na mě zlobit nebudete :) Mohla bych také připravit článek na téma - jak aplikovat tyto trendy pro líčení pro "nás smrtelníky" včetně výpisu výrobků dostupných kosmetických značek - záleží jen na vás - zajímal by vás takový článek?

3 komentáře :

  1. Mně se líbí ty copánkové variace a výrazné doplňky. Co se týká líčení, skoro mě vyděsilo to obočí :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se taky líbí ty copky ale modelky nektere jsou opravdu střasne nalíčene.Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, na módní mola je vždycky to líčení přehnané :)

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)