28. prosince 2012

Čím se dovybavit na zimu?

Krásné prosincové ráno!
Dnes jsem si pro vás připravila spíše inspirační článek. Jelikož je zima a na zimní období se doporučuje obměnit kosmetický arzenál, nabídnu vám pár výrobků, bez kterých se v zimě neobejdu já.
TĚLO & RUCE:
Kůže dostává během zimního období celkem na frak a tak je důležité, abychom ji udržovali v teple a hydratovanou. Takže nezapomínejme na rukavice, šály a klidně několik vrstev oblečení, tělo vám bude za to vděčné. A jak pečovat o svoji kůži z kosmetického hlediska? Jednoduchá rada: Hydratace! Nezapomínejte po koupeli či sprše nanést oblíbený tělový krém nebo mléko a do kabelky nabalit krém na ruce - ty trpí snad nejvíce, jelikož jsou nejvíce vystaveny změnám teplot a bývají tak v zimě dost suché. Vzhledem k tomu, že si ruce několikrát denně myjete, dle mého názoru nemusíte utrácet stovky za speciální krémy, stačí i úplně obyčejné, které vám vyhovují.

pár inspirací na výrobky, se kterými mám dobré zkušenosti:
Nivea osvěžující tělové mléko

Oriflame hydratující tělový krém Swedish spa
Oriflame tělový krém Milk & Honey
Oriflame tělový krém Elvie


PLEŤ:
Pleť je na tom v zimě chudinka bídně, protože na tělo si oblečete svetr, na ruce rukavice, ale na obličej si můžete tak maximálně navléct lyžařskou kuklu :D Proto je důležité dodávat pleti potřebnou hydrataci ještě více než v létě. Ale není to tak jednoduché - v těch největších mrazech může voda v pleti zamrzat a buňky praskat, což kvalitě pleti moc nepřidá. Proto by se měly používat hydratační pleti pro hloubkovou hydrataci, ne jen takové, které vám udělají vrstvičku na povrchu, což bohužel znamená v drtivé většině sáhnutí hlouběji do peněženky. Také nezapomínejme na důležitý SPF, protože v zimě se světelné paprsky odrážejí od sněhu a mají opravdu sílu. Na ochranu pleti může pomoci také make-up, téměř každý má dnes nějaký ten SPF a pořád je to vrstvička navíc, která pomůže ochránit citlivou pleť.

inspirace výrobků, se kterými mám dobrou zkušenost:
Oriflame - antioxidační denní krém
Oriflame - intenzivně hydratační denní krém
Oriflame - ochranný krém do chladného počasí
Oriflame - osvěžující denní krém

make-up:
Oriflame - intenzivně hydratační tónovaný krém
Oriflame - hydratační podkladový krém
Oriflame - Okysličující podkladový krém
Catrice - podkladový krém

VLASY:
Na vlasy se zapomíná nejen v létě, ale i v zimě. A přitom kdo chce mít bohaté a zdravé vlasy musí o ně pečlivě starat. Čepicí počínaje a speciálními přípravky na zimu konče. Samozřejmě to nemusíte přehánět, všeho moc škodí, ale hodí se pořídit si pár výrobků, které vaše vlasy ochrání před mrazem. Ono i to sundávání a nasazování čepice vlasy trochu poškozuje, hodí se určitě výrobky, které omezují elektrizování vlasů, pokud možno nemýt si vlasy každý den, protože přirozená vrstva na pokožce hlavy kůži chrání a nezatěžovat vlasy vyfoukáváním či rovnáním za pomocí tepla. 

inspirace na výrobky, které mě zaujaly nebo s nimi mám dobrou zkušenost:
Gliss Kur - olejové sérum
Oriflame - nesmývací krém pro neposlušné vlasy
Oriflame - zimní ochranný šampon
Oriflame - zimní ochranný kondicionér
Oriflame - regenerační maska s bambuckým máslem
Oriflame - zimní ochranný nesmývací sprej

Tak to by bylo ode mně pro dnešek všechno :) Snad jste se prokousaly až sem a třeba se nechaly inspirovat. Omlouvám se za to, že drtivá většina výrobků je Oriflame, ale vzhledem k tomu, že jsem brala ze zdroje, kde jsem výrobky již vyzkoušela, padla volba hlavně na Oriflame. Samozřejmě podobných výrobků jsou plné drogerie či parfumerie, takže tím nechci nikomu vnucovat určitou značku, jde o osobní preference každého z nás :)

Přeji krásný konec roku!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)