25. března 2013

DIY krabice polepená textílií

Krásné pondělní ráno!
Dnes mám pro vás poslední z březnových DIY nápadů, jelikož příští pondělí je už duben. Ale nebojte, stále mám v zásobě pár DIY a jelikož mě to bavilo, určitě ještě další "udělej si sám" návody budou :)
Tentokrát jsem si pro vás připravila mini-návod, jak z obyčejné papírové krabice (třeba od bot jakou jsem použila já) za pomocí látky a lepidla udělat krásnou krabičku, za kterou by se nikdo nemusel stydět :)



Co budete potřebovat:
  • krabici
  • nůžky na látku
  • jakoukoliv textílii
  • lepidlo na látky nebo univerzální Herkules ;)

Jak na to:

Látku si rozprostřeme a změříme tak, aby byla dostatečná pro krabici - přebytečnou látku odstřihneme  Množství látky měříme stejně, jako když si odměřujeme množství balícího papíru na dárek - pokládáme jednotlivé strany krabice na látku a zaznamenáme si hranice.

Na horní okraj látky naneseme lepidlo a látkou obalíme víko krabice včetně ohybu.


Pokračujeme s lepením látky na celou krabici pěkně postupně stěnu po stěně, až dosáhneme okraje.



Poslední okraj opět vlepíme dovnitř krabice
 Rohy krabice jsou trochu oříšek, ale určitě na to přijdete rychle - látka se složí dovnitř boční stěny podobně, jako se to dělá u balení dárků. Pro jistotu můžeme rohy zafixovat kolíčkem na prádlo, než lepidlo zaschne.



Ostřihneme přebytečnou látku na bocích krabice a taktéž látku přilepíme ke krabici, můžeme opět zafixovat kolíčky na prádlo. Totéž uděláme o boků víka krabice.



Pokud bychom byli spokojeni, můžeme nechat krabici uschnout a používat tak, jak je, nebo ji ještě vylepšit polepením vnitřku. Pokud se tak rozhodneme, je důležité nepřilepovat boky a okraje krabice látkou zvenčí tak, abychom pěkně přelepili okraje obou látek a vytvořili tak pěkné začištěné okraje. Já jsem na to někde zapomněla a je to vidět ;)

 

A máme hotovo, z obyčejné krabice od bot je najednou fešná krabice vhodná na cokoliv - a nemusíte se bát ji nechat vystavenou třeba v koupelně nebo pokoji ;)




Přeji krásný zbytek týdne a v pátek se těšte na další DIY inspirace :)

5 komentářů :

  1. Jů, to je moc krásné! Můžu se zeptat, kde jsi koupila ten vnitřní papír? Je moc roztomilý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to látka, koupená z Ikea - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20153983/

      Vymazat
    2. Děkuji moc! je to opravdu moc moc krásné, povedlo se ti to!

      Vymazat
  2. Šikovná pěkná recyklace, jak něco vrátit do života, Bravo!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)