4. března 2013

DIY peeling na rty

Krásné březnové ráno!

Je neuvěřitelné, jak to letí, už máme zase březen :) Já jsem se rozhodla zadat sama sobě malý úkol - vyhlašuji březen měsícem DIY nápadů a pokusím se během tohoto měsíce psát články jen na toto téma. V pondělí se můžete těšit na mé vlastní DIY návody a v pátky inspiraci z internetu. Uvidíme, jak mi to půjde a jestli budu stíhat fotit nápady :)
Dnes jsem si pro vás připravila super-jednoduchý návod na peeling na rty.
Rty nemají svoje mazní žlázky a tak se nemohou samy udržovat hydratované. Proto je velmi důležité, abychom se o ně starali a dodávali jim tuto nutnou hydrataci. Používejte balzámy, lesky a rtěnky - nejen tak ochráníte rty před nepřízní okolí, ale také budete  vypadat ještě krásněji ;)

Všichni, kteří jako já holdují výrazným rtěnkám určitě znají ten pocit, kdy máte úžasný odstín rtěnky, ale po nanesení rty nevypadají moc hezky, protože se rtěnka vpije do malých šupinek rtů a jen je zvýrazní. Abychom se toho vyvarovali, je třeba o rty pečovat a zbavovat je odumřelých buněk stejně tak, jak to děláme s pletí a pokožkou celého těla.

Můžete si zakoupit již vytvořené peelingy na rty, nebo-li tzv. scruby, jeden z nejoblíbenějších v poli bloggerů je ten od Lush. Problémem ale je, že je velmi drahý (teda alespoň z mého hlediska) a přitom si můžete takový scrub nebo peeling udělat v pohodlí domova kdykoliv a za pár peněz.

Co budete potřebovat?


Pouze lžičku medu a lžičku (nebo lžičku a půl) hnědého cukru :)

Jak na to?
Jednoduše smícháte med s cukrem dohromady na kašičku a naneste na rty. Pokud váš med doma není tekutý nevadí, můžete použít i ten pastovitý a nebo si ho dejte na pár vteřin do mikrovlnné trouby (Pozor na teplotu předtím, než si ho dáte na rty!).
Rty pěkně promasírujte krouživými pohyby a tím odstraníte odumřelné buňky. Poté peeling smyjte nebo olízejte :) Naneste oblíbený balzám a je to. Peeling můžete použít kdykoliv budete chtít, v průměru asi jednou za týden.

Tip na závěr:
Ještě jednodušším způsobem, jak dosáhnout prokrvených a vláčných rtů je obyčejný kartáček na zuby. Opláchněte ho od pasty na zuby a jemnými krouživými pohyby promasírujte po dobu cca 1 minuty. Poté naneste opět oblíbený balzám a voalá, máte rty k zulíbání ;)

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)