29. července 2013

DIY Tričko s krajkou

Krásné ráno!
Jsem u rodičů na internetu a tak mohu napsat zase článek :D Internet zatím stále u nás zařízen není, takže předpokládám, že tento týden se v pátek článku nedočkáte, ale pokusím se to vyřídit co nejdříve ;)
Takže co jsem si pro vás dneska přichystala... Nejsem nikterak skvělá švadlenka, ale moc se mi líbí trička s vloženou krajkou na boku a po prohledání Pinterest.com, kde je takových nápadů mraky, jsem si dodala trochu odvahy a šla do toho - no výsledek posuďte sami :)
Co budete potřebovat:
  • Tričko
  • Krajku nebo jinou transparentní látku s vzorkem, zkuste kouknout do galanterie a obchodů s látkami
  • Nůžky
  • Špendlíky
  • Nit a jehlu či šicí stroj



Jak na to:

Já jsem použila starší tričko a záclonku, kterou chtěla mamka už vyhodit, protože jsem netušila, jak to celé dopadne a nechtěla jsem zničit nic, čeho by byla škoda.
Poznámka pro mé budoucí já - krajkový klín by se neměl dělat tak široký nebo si musím ustřihnout trochu trička tak, abych pak tričko neměla dole moc široké :)

Krok 1: Látku si nastříhejte na proužky, šířku nechte podle svého uvážení

Krok 2: Nyní máte dva identické proužky látky.

Krok 3: Rozpárejte tričko ve švu od průramků dolů.

Krok 4: Nachystejte a přišpendlete proužek látky do vzniklého klínu.

Krok 5: Ostřihněte přebytečné okraje krajky

Krok 6: Sešijte látku a krajku k sobě - v rukou či na stroji

Krok 7: Vzhledem k tomu, že můj výsledek vypadal divně, zastřihla jsem "křidélka" krajky do roviny spolu s okrajem trička.

A takto už vypadá výsledný produkt. Není to perfektní, jak jsem psala výše, tričko se mi zbytečně rozšiřuje dole, takže by to chtělo před sešitím tričko trochu zastřihnout nebo nepoužít tak široký pás, ale není to tak nejhorší a krajka tričku dodala šmrnc :)


3 komentáře :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)