12. října 2014

Inspirace: Podzimní líčení a laky na nehty

Krásné ráno!

Dnes mám pro vás článek s inspirací na podzimní líčení a odstíny laků na nehty, které se podle mého názoru hodí právě během těchto pošmurných a propršených dní.




Laky na nehty:


Vybrala jsem klasické odstíny vhodné pro podzim - tmavě červenou, vínovou, fialovou a měděnou. Osobně používám tyto odstíny nejraději právě na podzim, mám takový pocit, že se to prostě více hodí. Doporučuji před používáním takto tmavých odstínů laků své nehty a ruce trochu opečovat, protože lak bude na ně více přitahovat pozornost a tak je dobré si udělat klasickou manikúru - hydratovat okolí nehtu, zatlačit kůžičku, zkrátit a vytvarovat nehty. Nemusíte se tím pravidlem řídit, ale říká se, že čím tmavší a výraznější je lak, tím kratší by měly být nehty, aby to nepůsobilo lacině.


Rtěnky


Rtěnky jsou ve velmi podobných odstínech jako laky - tmavě červená, vínová, fialová i přirozenější nude s odstínem do fialova. Také samozřejmě klasická červená, ale tu můžete použít kdykoliv během roku. Určitě doporučuji konturovací tužku a nanášet rtěnku za pomocí štětečku na rty, máte tak nad líčením větší kontrolu. Hydratace rtů je nesmírně důležitá, na podzim jsou rty dehydrované a mohou být oprýskané, to nikdy nevypadá dobře.

Níže můžete vidět odstíny rtěnek včetně lesku na rty, který jsem samozřejmě zapomněla vyfotit spolu se rtěnkami :) Je to lesk na rty od Oriflame s vůní hroznů.




Líčení očí


V mém podání je podzimní líčení v odstínech spadaného listí a fialové. Proto jsem se rozhodla pro dva krémové oční stíny - jeden v odstínu fialové a druhý měděný. Stejně tak i jumbo tužka od NYX je v odstínu zlato-měděné. Posledním je duo očních stínů ideální na denní líčení - béžová a fialová, možná se vám to nezdá, ale tyto dvě barvy k sobě jdou moc pěkně.

Níže opět odstíny na ruce, zprava jsou oba odstíny z dua, poté je mezera (mám tam trochu začervenalou ruku, ale odstín ničeho to není ;)) a poté dva krémové odstíny a nakonec tužka.


Nedávno jsem zkoušela celý vzhled s použitím meruňkového odstínu a tmavě fialového, nevypadalo to vůbec špatně, pokud budete mít zájem, mohu zkusit nafotit návod ;)

To je pro dnešek vše,


2 komentáře :

  1. Hezký výběr barev, také na podzim sahám po podobných odstínech. Jaké jsou kvalitou ty krémové stíny od Catrice? Díky.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám na srovnání i jeden odstín Tattoo colour od Maybelline a jsou na stejné úrovni jen s tím rozdílem, že ty Catrice jsou levnější. Nanášejí se pěkně, já používám klasicky jen prsty, vydrží stejně dlouho, upřímně se ale po několika hodinách trochu slévají do vrásek, ale to mi dělají i ty od Maybelline. Jen jsem si nějak moc nevybrala z nabídky odstínů, tyto dva jsou ještě ucházející, ale zbytek byl podle mého názoru zbytečně tmavý.

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)