1. února 2015

Návštěva v Zoo Hodonín

Krásné první únorové ráno!

Dnes tu mám pro vás pozvánku na víkendový výlet. Ať už máte rodinu nebo ne, rozhodně mohu doporučit navštívit tuto malou zoo na Jižní Moravě. 



Jsou to asi tři roky, co jsme se s manželem rozhodli projezdit Českou republiku a navštívit všechny známé české zoologické zahrady. A povedlo se nám to, byli jsme už všude kromě dvou - zoo ve Dvoře Králové a v zooparku ve Vyškově. Zoo Hodonín jsme navštívili poprvé asi před dvěmi lety a moc se nám líbilo to, jak je zoo maličká. příjemná a má takovou rodinnou atmosféru. Také umístění je perfektní pro rodiny s dětmi nebo pro ty, kteří nemají rádi kopce a dlouhé štreky - Zoo Hodonín leží mimo město v lese na totální placce a všechny cesty jsou vyasfaltované. 

14. ledna se udělalo velmi pěkné počasí (na leden naprosto úžasné) a my měli čas, rozhodli jsme se tedy vyrazit na malý rodinný výlet. Hodonín není od nás tak daleko, takže to byla jasná volba. Johanka byla naprosto uchvácená, já jsem z toho byla nadšená, vidět to nadšení v jejích očích, nejvíce se jí líbily kozy, ovce (které ji zkoušely okusovat kočárek i ruku), všechny kočkovité šelmy (asi protože máme doma dvě kočky a tak je zná) a překvapivě byla nadšená i z klokanů :) A není nic krásnějšího pro rodiče než vidět svého potomka, jak si tleská radostí při pohledu na zvíře ;) 

Rozhodla jsem se podělit s vámi o pár fotografií, které jsme v zoo pořídili, snad na nich bude vidět, jak moc šťastná Johanka byla :)

Překvapivě Johanku zaujaly i velké piraně a akvária vůbec, asi se jí líbily pestrobarevné rybky, které se pořád hýbou.

Kočkovité šelmy jako tento bílý lev byly taky velkými favority,
 ke kočkám má Johanka díky naším domácím kočkám vztah dobrý.

Ovce a kozy - tátovi oblíbená zvířata v zoo, ale Johance se moc líbilo, jak se kozy nebály a snažily se jí ochutnat :)

Chvílemi byla tak nadšená, že si sama tleskala a smála se :)


Zoo má i 3 pantery, to nemá jen tak každá zoo.

Ovce se snaží ochutnat naši malou a kočárek :)



Jsem moc ráda, že se to Johance tak líbilo, protože ji letos určitě v létě na výlety vezmeme. Mě rodiče vedli k tomu, že rodinné výlety nemusí být jen nudné a ačkoliv jsme nikdy nebyli s našimi rodiči nikde v zahraničí u moře, nemám pocit, že bych i něco přišla. Naše republika je krásná a velice rozmanitá, rozhodně stojí za to ji více probádat a nezapomínat na ni ;)

Kam vyrážíte ve volném čase vy? Preferujete spíše zahraničí nebo zůstáváte doma a stejně jako my cestujete po republice? Ráda bych získala nějaké tipy na letošní výlety ;)

5 komentářů :

  1. Johanka vypadá opravdu nadšeně...Je vidět, že jste si výlet všichni náramně užili :-)

    OdpovědětVymazat
  2. V zoo Hodonín jsem byla cca 5x :-D
    Já preferuji výlety po ČR.
    Na výlet bych doporučila http://www.wikyland.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já považuju moře za letní záležitost, ideálně jednou za rok, ale v reálu jsem ráda, když to vyjde jednou za 3 roky, mezitím samozřejmě výlety po ČR, protože tohle je jedna z předností naší země, je tu u nás opravdu hodně památek i přírodních úkazů, je asi nemožné stihnout navštívit všechny, kor když my se ještě na některá místa vracíme opakovaně (Prachovské skály, Trosky, Říp, Praha - Orloj, Vyšehrad, Pražský hrad, Karlův most) :)
    A děti jsem brala s sebou od malička.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vidíme stejně, akorát teda u nás těch peněz na cestu k moři není, takže zatím opravdu jen ta ČR. Nicméně jsem moc ráda, že jste brala děti už od malička, naši to dělali stejně a my bychom v tom chtěli s Johankou pokračovat. :)

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)