31. ledna 2016

Medové cupcakes s karamelovou polevou

Krásné ráno!

Tentokrát budeme zase mlsat a to moje nejoblíbenější cupcakes, které jsem kdy udělala. Recept jsem použila od mé mamky, je to úplně původně dort, ale jako cupcakes funguje úplně stejně dobře. Takže originální recept naleznete ZDE. Původně se také dort jmenuje Bimbo, pod tímto názvem ho naleznete i jinde na internetu. Tož jdeme na to:



Co budeme potřebovat:

Korpus :

mouka polohrubá – 2 šálky
 jogurt – 1 šálek
cukru – 2/3 šálku
Vejce – 2 ks
Slunečnicový olej – 2/3 šálku
Tekutý med – 2-3 lžíce
Prášek do pečiva – 1,5 lžičky
Soda bikarbona – 0,5 lžičky

Krém:

Zakysaná smetana – 150 ml
Vařené kondenzované mléko – 150 ml

Tip: Pro hustější konzistenci lze přišlehat Dr.Oetker pudink za studena nebo já použila ztužovač tvarohu za studena taktéž od Dr. Oetker




Postup přípravy:

Nejdříve smícháme všechny mokré ingredience, tedy jogurt, vejce, med a cukr a olej.


Přimícháme mouku s práškem do pečiva a se sodou bikarbonou. 




Těsto rozdělíme do dvou forem na cupcakes po 12ks, mě naposledy těsto vyšlo na cca 20 cupcakes místo 24, záleží na formě a košíčkům. 



Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C. Jakmile jsou cupcakes narůžovělé a upečené, vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zatímco cupcakes chladnou, můžeme si připravit krém.





Příprava  krému  je  velmi  jednoduchá… smícháme  zakysanou smetanu  s  kondenzovaným  mlékem, ručním šlehačem nebo i klasickou metličkou. Pomalu přisypáváme práškový puding za studena a to tolik, aby krém zhoustnul a byl vhodný na zdobení cupcakes. Místo práškového pudingu za studena můžete použít i ztužovač tvarohových dortů za studena, tam se řiďte návodem. (Prášek se smíchá s vlažnou vodou a směs přidá do krému). Nechte před nanášením chvíli v lednici vychladnout a trochu ztuhnout.



Jakmile jsou cupcakes úplně vychladlé, dáme krém do cukrářské špičky a zdobíme klasickým způsobem. Pokud chcete, můžete vršek cupcake vydloubnout lžičkou, krému pak bude na každém cupcake víc.




2 komentáře :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)