28. února 2016

První dojmy z Makeup Revolution

Krásné ráno!

Dnešní článek bude opět pro milovníky dostupné a dobré kosmetiky. Rozhodla jsem se skočit do drogerie Rossmann a nakoupit pár kousků značky Makeup Revolution, která se právě letos začala objevovat i v drogeriích Rossmann. Jinak ji můžete zakoupit pohodlně na jejich e-shopu. Jaké výrobky jsem vybrala a jak jsem s nimi byla spokojená? Čtěte dál ;)



Takže jak jsem napsala v úvodu článku, značka Makeup Revolution není na našem trhu moc dlouho, já osobně jsem na ni narazila přes značku Makeup Academy, podle všeho jde o příbuzenský vztah jako má třeba Essence a Catrice. Možná se pletu, ono na tom extra nezáleží :)

Nicméně, Makeup Revolution bych zařadila do stejné kategorie jako je právě zmíněná MUA, Essence, Catrice a E.l.f. cosmetics. Tím myslím poměrně slušnou kvalitu za velmi přívětivou cenu. Samozřejmě jako každá levná drogeristická značka má své opravdu dobré výrobky a ty horší, nicméně jsem vybrala od všeho něco, abych mohla alespoň trochu posoudit kvalitu. Takže abych to zkrátila, vybrala jsem 3 odstíny jednotlivých stínů na oči, rtěnku, konturovací paletku a štětec na oči. Už podle toho je poznat, že šíře sortimentu je poměrně velká, stejně tak i cenová relace - naleznete zde výrobky za více než výhodných 49,- Kč a také palety za 400,- Kč. 

Obecně jsem přistupovala k výrobkům s menšími pochybnostmi, to tak nějak automaticky dělá ta velmi nízká cena (Alespoň já to tak mám). Obaly jsou sice z plastu, ale překvapilo mě kvalitní zpracování a třeba zavírání jednotlivých stínů na oči je překvapivě nápadité a přitom se stále bez problémů dostanete dovnitř. 

Takže začnu očními stíny. Cena jednotlivých stínů je 49,- Kč a to jak na e-shopu, tak v drogerii. Výběr máte z mnoha odstínů, to se ale může měnit v závislosti na obchodu, v Brně na Masarykově ulici jich bylo cca 10. Na e-shopu je celkem k dispozici přes 40 odstínů. Výhodou obchodu je samozřejmě možnost vyzkoušet si jednotlivé odstíny, což považuji za poměrně velké plus. Já vybrala odstíny Insomnia, Naïve a Hung Up. 



Původně jsem chtěla použít odstín Hung Up na konturování, ale doma jsem zjistila, že má fialový podtón a nebylo by to úplně dobré :) Nicméně všechny tři odstíny jsou velmi pěkné, matné (což je pro mě velké plus) a dostatečně pigmentované. Nejsvětlejší odstín má téměř stejnou barvu jako moje přirozená kůže kolem oka, což je naprosto perfektní z toho důvodu, že občas je třeba oční okolí sjednotit a také pro roztírání vždy potřebujete odstín, který nezmění výsledné líčení, ale pomůže stínům se rozmazat. Pro mě je to tento odstín (Naïve). Nejtmavší odstín jsem vzala hlavně proto, že tato barva je pro letošní období jaro/léto velmi trendy a ráda bych rozšířila svoji malou stínovou sbírku o tuto barvu. Jedná se o vínovo-hnědo-fialovou barvu. Upřímně mohla by být o kapánek pigmentovanější při nanášení štětcem, musím se vracet a nanášet více vrstev, ale co se týče roztírání, míchání s ostatními a padáním pod oči, je perfektní - tím chci říct, že stíny nepráší, nepadají pod oči a vydrží. A navíc kombinace Insomnia a Hung Up je skoro dokonalá, kdy světlejší odstín dám do vnitřního oka a střed, tmavší klasicky do vnější části a do vrásky horního víčka.




V detailech je znát, že jsou stíny matné, jen Insomnia (nejtmavší) má jakoby lehký shimmer, nicméně při nanášení to není znát.





Takže hodnocení stínů:
(A to jen kvůli tomu, že jsem čekala pigmentaci toho nejtmavšího o trochu lepší)


Jako další se podíváme na rozjasňující konturovací paletku, tato je verze Nejsvětlejší 01. Ačkoliv nemám úplně porcelánovou pleť, mám poměrně velký problém sehnat konturovací bronzer, který by na mě nepůsobil jako špína místo stínu. Vždy hledám hodně světlé odstíny a pokud možno se studeným podtónem, což bohužel tento není. Nicméně tvářenka i rozjasňovač jsou dostatečně světlé, takže jsem paletce dala šanci.
A upřímně? Byla jsem vcelku příjemně překvapená, i ten bronzer se dá použít a v kombinaci s tvářenkou i rozjasňovačem vypadá moc pěkně. On vůbec ten rozjasňovač je úžasný, krásně odráží světlo a přitom neobsahuje nehezké třpytky, takže působí velmi přirozeně. A cena 169,- Kč je také velmi příjemná.








Hodnocení rozjasňovací paletky:


A nyní ke rtěnce. V Rossmannu, kde jsem nakupovala, byla spousta odstínů. ale chtěla jsem si vzít takový, který by se hodil pro následující jarní období, tedy pastelový svěží odstín. A jelikož nemám moc rtěnek s fialovým podtónem, vybrala jsem tento odstín jménem Enchant. Jedná se o světlounce fialkovou rtěnku, která na rtech působí spíše růžovo-fialově. Ale je to opravdu perfektní svěží odstín na jaro i léto. Neobsahuje žádný shimmer, což je u mě vždy výhoda. Co se týče balení, je překvapivě dobré, ano, jedná se o plast, ale uzavírání nepůsobí levně, dobře drží a neviklá se. Rtěnka samotná se nanáší dobře (nezkoušela jsem štěteček, ale rovnou z tuby), ačkoliv mi připadá trošičku tvrdší, než třeba rtěnky od Catrice, které jdou na rty skoro jako máslíčko. Pigmentace je pěkná, obzvlášť když si člověk uvědomí, že rtěnka stojí 49,- Kč. S výdrží už je to trochu na štíru, není vyloženě špatná, ale během dne jsem ji musela doplňovat častěji, než to dělám u jiných značek. V nabídce e-shopu je 38 ostínů včetně velmi netradičních, což oceňuji na budoucí nákup pro Halloween a podobné akce :)







Hodnocení rtěnky:
(Ta výdrž by mohla být lepší a celková tvrdost rtěnky o něco nižší)


A jako poslední jsem vybrala štětec, protože Makeup Revolution na svých stránkách nabízí poměrně širokou škálu štětců. Samozřejmě za tu cenu nemůžete očekávat štětce top kvality, ale ráda zkouším štětce různých cenových hladin, abych mohla jejich kvalitu posoudit. Vybrala jsem tedy tento štětec na stínování a přechody (momentálně v e-shopu vyprodán). Očních štětců na přechody totiž není nikdy dost, protože jsem lenošná je čistit po každém líčení :) Štětec se prodává v plastovém ochranném pouzdře, které je takový standard, zezadu štětce je papírový proužek, který je z jedné strany v moc hezké růžovo-zlaté (rose-gold) barvě, což je momentálně velmi módní odstín kovu a spousta nejen kosmetických značek k této barvě sahá.






Štětec samotný je na dřevěné rukojeti a štětinky jsou syntetické, což mám osobně ráda. Ono sice s přírodním chlupem se lépe pracuje v případě práškových stínů, nicméně štětec nemůžete pořádně použít na krémové stíny a hlavně se hůře čistí. Navíc pokud preferujete syntetiku také s etických důvodů, je to štětec pro vás. Jen bych chtěla upozornit na celkovou kvalitu. Co se týče zpracování, působí štětec poměrně slušně, tvar byl trochu zdeformovaný kvůli skladování v plastovém pouzdře, takže na to jsem velký důraz nekladla. Nicméně nanášení práškových stínů a roztírání bylo trochu horší, na štětec se nedostalo dost stínu a musela jsem se k tomu vracet a vrstvit další a další vrstvu. To přisuzuji právě syntetickým chlupům, protože když jsem vzala štětec od e.l.f. cosmetics, který je cenově stejný a rozdíl je jen v přírodních chlupech, bylo to úplně něco jiného. Navíc počítejte i s tím, že konce štětinek nejsou tak heboučké, osobně tohle je věc, na kterou jsem trochu háklivá, obzvlášť v okolí očí. Suma sumárum jsem ze štětce zrovna dvakrát nadšená nebyla. Stojí 99,- Kč, což je slušná cena, ale raději bych doporučila jinou značku, třeba i e.l.f. cosmetics, jejich štětce mám vyzkoušené a jsou lepší. Nechci ale zatracovat všechny štětce, berte v potaz, že je to recenze pouze tohoto jednoho štětce na oční stíny, nevím, jak jsou na tom větší štětce na obličej ;)

Hodnocení štětce:
(Nenabírá dostatek výrobku a štětinky jsou na můj vkus moc ostré)



Suma sumárum ke značce Makeup Revolution na základě mé objednávky: Za slušnou cenu dostanete velmi slušnou kosmetiku. Jako u všech značek jsou tu věci lepší a trochu horší, ale obecně mě kvalita výrobků příjemně překvapila, ono totiž koupit si v dnešní době stín na oči za 49,- Kč a být s kvalitou a pigmentací spokojená, to není jen tak :) Rozhodně mohu doporučit vyzkoušet jejich výrobky, líbí se mi možnost osobního vyzkoušení v drogeriích Rossmann, protože přece jenom e-shop je sice všude dostupný, ale občas je třeba si odstíny vyzkoušet na vlastní kůži.

Celkové hodnocení značky Makeup Revolution:


A jako úplný bonus nakonec jsem zkusila ze všech zakoupených výrobků udělat kompletní make-up: Takže konturování je udělané paletkou, oči nalíčené kombinací fialových stínů a rtěnka použita tato z MR.



A co vy, máte zkušenosti s touto značkou? Jak jste s ní spokojeni? :)


4 komentáře :

  1. Mám stíny, asi dva štětce a čistič štětců. Stejně jako ty jsem vzala odstín Naive a pak jsem vzala matný hnědý Smooth as... (chladná světlá hnědá, která se dá navrstvit). Stíny si moc nerozumí s mými štětci, musím dost oklepávat.

    Ze rtěnek mě nic nezaujalo, tvářenky mi přišly na můj vkus až moc pigmentované.

    Konturovací trio obšlehli od Sleeku a druhý kus nepotřebuji - ty odstíny byly až moc podobné. A tohle Ultrafair má na mne moc oranžový bronzer.

    Štětce: PRO E101 jsem kupovala jako drogerkovou variantu smudge a není špatný - je slušně složený, nikde nic nečouhá, vejde se kam potřebuji. Ten bych ti klidně navrhla, jestli na něj nechceš mrknout.

    PRO F103 je průser. Má to být stipling brush, ale je málo hustý, takže ani nevidíš a necítíž, že je to stippling. Rozmazává, nemá čím zapracovat. A jako perla nakonec - vršek se mi od koupě viklá a odlepuje.

    Jinak jsem měla zálusk na tekuté rtěnky, ale nesedly mi odstíny a taky na rozjasnovače, ale ty byly na můj ksichtík příliš.

    Celkově mi přijde, že ten humbuk za to ani nestál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na čistič jsem zapomněla - ten je celkem fajn :) Mám ho ještě skoro plný, ale jsem ochotná si ho pořídit i znovu.

      Vymazat
    2. Díky za vyčerpávající komentář! :) Moc si vážím tvých poznatků, rozhodně to může pomoci s vybíráním. Osobně jsem do kosmetiky šla s tím, že to bude kvalita nic moc - za tu cenu. Ale zrovna tyto věci, co jsem vybrala, mi nepřišly až tak hrozné, samozřejmě třeba se Sleek to srovnávat nemůžu, to je nebe a dudy :) S tím triem máš pravdu, bronzer na to, že je největlejší, má teplý podtón, ale já jsem třeba spokojená s rozjasňovačem. A na ten štětec kouknu, díky za tip ;) A co se týče toho stippling brushe to mě upřímně nepřekvapuje - mám ten od e.l.f. a svoji práci taky neudělá, takže jsem to čekala a nebrala ho - mám od Real Techniques a nedám na něj dopustit :)

      Ještě jednou moc díky za komentář! :)

      Vymazat
  2. Mono stin vlastnim jeden a ten se mi zda super. Pak mam jeste tvarenku v jednom nadhernem odstinu a ta mi teda sedi a chvalim si ji.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)