13. března 2016

Tipy na dobré knihy pro milovníky módy a líčení

Krásné ráno!

Zajímat se o líčení, kosmetiku a módu není jen o tom, že se kouknete na video tutoriál a zkoušíte doma. Samozřejmě že je to nedílnou součástí, ale osobně doporučuji i prolistovat a pročíst i pár kvalitních knih k tématu, protože přece jenom máte knihu fyzicky stále ve své knihovně, takže k ní máte přístup i v budoucnu, navíc přece jenom jsem trochu knihomol a své knížky si ráda hýčkám a rozšiřuji sbírku :) Kdo rád čte, určitě mě chápe. Během času jsem si nakoupila nebo dostala i pár knih zaměřených na můj nejoblíbenější obor a to samozřejmě vizážistiku a líčení. Tyto knihy jsou psány světově známými vizážistkami a jsou plné tipů a inspirace na základní i pokročilé techniky, které by měl každý milovník líčení umět a zkusit. A dnes jsem si pro vás připravila malý článek s fotografiemi všech knih, které doma mám. Upozorňuji předem, že většina je (bohužel?) v angličtině, protože jsem zjistila, že se na náš domácí trh moc opravdu kvalitních knih nedostane nebo se nepřeloží. Pokud však znáte kvalitní knihu o líčení či módě, určitě mi napište do komentářů, rozhodně chci svoji mini sbírku rozšířit a naučit se zase novým věcem.



Takže tady jsou, mých 5 krásek :) 4 z nich jsou anglické, zakoupené na Amazon.com, ta nejmenší z nich je česky a zaměřená čistě na zdobení nehtů. Tak jdeme na to, Nafotila jsem vám každou z nich zvlášť.



Donnie & Ginny Geerovy


Začnu touto malou knížkou zaměřenou na zdobení nehtů. Tu mi koupila mamka tuším k jedněm narozeninám nebo na Vánoce, už si to nepamatuji, bude to pár let. Tuto knížku mohu doporučit každému, kdo rád experimentuje s lakováním a zdobením nehtů, naleznete tu mnoho zajímavých tipů a také pár základních informací o péči o nehty, jelikož bez toho se to samozřejmě neobejde.

Kniha je možná menšího formátu, ale je naplněná nápady a mnoho z nich jsem ani na internetu ještě neviděla nebo viděla jen na fotce a díky této knize mohla vyzkoušet. Návody jsou jednoduché, dobře se sledují jednotlivé kroky a opravdu to zvládne každý.

Cena: cca 249,- Kč
Počet stran: 144
Rok vydání: 2013





Rae Morris


Tato kniha je sice už staršího data, nicméně je plná úžasných a trendy líčení očí. První část knihy je věnována základům jako je barevná typologie, péče o štětce i pleť a druhá, větší část knihy je věnována jednotlivým líčení, které je vždy na jedné straně vyfocené a na druhé vysvětlené krok po kroku včetně malých fotografií z postupu. Upřímně díky těmto fotografiím si myslím, že by to zvládl i ten, kdo nevládne pokročilou angličtinou, protože je to pěkně vidět. Jak jsem tedy nakousla, kniha je v angličtině, její český překlad jsem bohužel u nás nenašla. 

Jak jsem později zjistila, když jsem si zakoupila další knihu od této světoznámé australské vizážistky, když si zakoupíte její větší knihu Makeup: The Ultimate Guide, kapitola o očích je vlastně braná z této knihy. Mám tedy teď doma částečně stejné knihy. Uvádím to jen z toho důvodu, že pokud byste se rozhodli zakoupit si více knížek od této autorky naráz, abyste zbytečně neutráceli peníze navíc :)

Cena: 13,28 USD (cca 335,- Kč)
Počet stran: 90
Rok vydání: 2010




Rae Morris


Když jsem už nakousla tuto knihu v předchozím popisu knížky od této autorky, rovnou se podíváme i na tuto. Rozhodně ji doporučuji více než tu předchozí, protože je mnohem obsáhlejší a pokrývá témata nejen očního líčení, ale i celého obličeje. Kniha je rozdělená vždy na témata jako Péče, barevná typologie, korektory, pudry, řasenky atd. A pak jak jsem zmínila v předchozím popisu, na konci je prakticky vložená kniha o líčení očí včetně postupů. Kniha je plná skvělých a velkých fotografií, takže inspirace je tu habaděj. Vazba je měkká, nejsem si jistá, jak se to jmenuje, v angličtině je to "Paperback", vlastně jde o to, že nemá pevnou vazbu jako klasické encyklopedie a velké knihy. Opravdu se jedná o velmi bohatého pomocníka pro každého, kdo se o líčení zajímá a sama jsem z ní čerpala v mých článcích o základech líčení a péče o pleť.

Cena: 22,41 USD (cca 560,- Kč)
Počet stran: 256
Rok vydání: 2008




Bobbi Brown


Každý, kdo se alespoň trochu začne pohybovat v oblasti líčení o této knize musel alespoň jednou slyšet. ne nadarmo je to bestseller č.1. Kdo ale přece jenom nezná, Bobbi Brown je světoznámě uznávaná vizážistka, která má i svoji vlastní značku kosmetiky pojmenovanou po sobě. Tato kniha je vynikající svojí formou, kdy je vše vysvětleno velmi jednoduše a srozumitelně tak, aby tomu rozuměl i začátečník. Ale samozřejmě obsahuje spoustu tipů a vychytávek i pro profesionály včetně kapitoly zaměřené vyloženě na kariéru v oblasti vizážistiky. Všimla jsem si, že ačkoliv by se mohla zdát tato kniha stejná jako ta od Rae Morris, Bobbi Brown má své vlastní specifické postupy, které dělá jen ona. Jinak samozřejmě opět naleznete v knize jednotlivá témata jako pleť, řasy, obočí, pudry atd., kdy se tam probírají všechny možné problémy a tipy právě na to určité zaměření. Navíc také kniha obsahuje tipy pro líčení různých barevných i rasových typů obličeje, což jsem třeba v knize od Rae nenašla.

Určitě pokud se chcete dozvědět o make-upu první poslední, tohle je taková neoficiální "Bible" každého samouka :) Bohužel ačkoliv si tuto knihu můžete najít na českých e-shopech, vždy se jedná o anglickou verzi. Ale rozhodně se nebojte koupit ji na Amazonu, protože jak je vidět, u nás se cena pohybuje kolem 600,- Kč, na Amazonu je za cca 350,- Kč. Navíc si můžete vybrat mezi měkkou a tvrdou vazbou (tvrdá je logicky dražší).

Cena: 13,05 USD (cca 326,- Kč)
Počet stran: 232
Rok vydání: 2011




Dorling Kindersley


Tato mega kniha je velice vyčerpávající encyklopedií historie odívání od pravěku až po současnost. Také obsahuje základní info o nejznámějších módních návrhářích a jejich práci. Už jen přebal mě nadchnul, na fotografii to není moc znát, ale celý přebal je z bílého semiše a šaty na úvodní straně jsou embosované, nápis je pak černý lesklý. Prostě kniha působí elegantně a luxusně ještě předtím, než ji otevřete. Nazvala bych jí takovou obecnou biblí historií stylů. Ono totiž nemůžete být dobrý stylista bez znalosti historie, protože jak velmi rychle zjistíte při pohledu do knihy, spousta momentálně módních věcí vychází z historických kostýmů. Kniha je velmi detailní, věnuje se vždy určitému období a z něj pak vytáhne pár specifických stylů, které rozebírá do detailů. Nejedná se o knihu, kde naleznete tipy co si obléct k červených botám, ale podle mého názoru je o to důležitější a zajímavější, minimálně pro mě.

Cena: 25,11 USD (cca 627,- Kč)
Počet stran: 480
Rok vydání: 2012





Takže to byly moje vlastní knížky zaměřené na líčení, nehty a módu, ráda bych se dozvěděla něco o vašich knihách, pokud nějaké máte, napište mi do komentářů vámi oblíbené publikace z jakéhokoliv oboru krásy a zdraví :)


2 komentáře :

  1. Pěkné tipy, zaujala mě ta knížka od Bobbi Brown. Knížky o líčení a kráse mám dvě - jednu ve španělštině - Belleza - Lecciones sobre el brillo labial y la felicidad od Thalíe a druhou mi dala sestra asi dva roky zpátky k Vánocům - Makeup za 10 minut. Ta má zajímavé tipy, i když mohla být o něco lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta kniha Bobbi Brown mě oslovila a ta Fashion také.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)