22. května 2016

DIY Filcové hot-dogy

Krásné ráno!

Dnes se s vámi podělím o další návod na jídlo z filcu - tentokrát jsem Johance vyrobila typické americké hot-dogy, které si může sama sestavit. Není to složité a nadělá to hrozně moc zábavy :)

BUDETE POTŘEBOVAT:
- filc: hnědý, růžový, žlutý a červený
- nůžky
- jehlu a nit v barvách filcu
- vycpávku do polštářů
- tenké drátky (např. ty zelené květinářské)


PÁRKY

1) Namyslete si délku vašich párků a podle toho vystřihněte obdélníky z růžového nebo podobně zbarveného filcu. 



2) Obdélník sešijte a tím vytvořte dlouhou tubičku.



3) Z jedné strany konec omotejte a zašijte, druhou nechte otevřenou.



4) Otočte párek na rub a nesešitým koncem nacpěte dovnitř výplň. Můžete si pomoci koncem vařečky nebo lžíce, aby byl párek opravdu poctivě nacpaný.



5) Jakmile je párek dostatečně nacpaný, sešijte konec. Doporučuji jednoduše klasickým rovným stehem, nechte si kousek okraje, který před utažením ohrňte dovnitř párku. Tím bude konec vypadat pěkně zaobleně.




BULKA

1) Na papír si předkreslete zakulacený obdélník, udělejte ho o trochu kratší, než máte udělaný párek. Překreslete si tvar na filc a vystřihněte tvar 2x.



2) Přemýšlela jsem, jak udělat tvar bulky, tak jsem nakonec vzala vázací drátky, vytvořila 3 smotané kousky, které se vydaly na šířku do bulky, a přišila je na obou koncích k filcu.



3) Nyní sešijte oba kousky k sobě. Nechte si kousek na krátké straně nesešitý, ať máte kudy vložit vycpávku a otočit bulku na ruby.



4) Tím, že se bulka otočí na ruby, drátky zůstanou uvnitř skryty, ale budou držet tvar, když bulku v ruce ohnete. Vyplňte bulku vycpávkou, ale nepřehánějte to, jen tak, aby byla pořád dostatečně dobře ohebná a vypadala jako rozříznutý rohlík nebo ta klasická americká bulka na hot-dog. Zašijte krátkou stranu, kterou jste vycpávku do bulky dávali.






DOPLŇKY

Z červeného a žlutého filcu vystřihněte pár nepravidelných vlnovek představujících kečup a hořčici.



A je hotovo, Hot-dog můžete složit dohromady - bulku natvarujte do U, vložte dovnitř párek a nahoru dejte kečup a hořčici. Popřípadě můžete ještě dotvořit třeba kousek sýra nebo nakrájeného zelí, záleží na vás :)



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)