29. listopadu 2016

Tip na vánoční dárek - Foto obrazy (PIXERS.cz)

Krásné dopoledne všem!

Pokud můj blog sledujete delší dobu, jistě víte, že ráda náš velký rodinný dům zdobím podle svého vkusu a jedním z nejhlavnějším míst je naše chodba s botníkem, kterou se vchází do našeho domu. Podél schodů a nad botníkem samotným máme totiž takovou výstavu rodinných fotografií, pečlivě vybraných z různých období našeho společného života a tyto fotografie tak zachycují všechny důležité a nezapomenutelné chvíle. Pokaždé, když odcházím do práce nebo se vracím domů, se na ty fotky kouknu a hned se mi odchází s lepším pocitem, protože si při pohledu na ty fotky vybavím celou příhodu. Možná vám to bude připadat hloupé nebo moc nostalgické, ale já mám prostě tu chodbu s fotkami moc ráda a beru ji jako takovou výstavu našeho života.



Nad botníkem po dlouhou dobu visel obrázek koupený v IKEA, který je sice hezký, ale jaksi k tomu zbytku nepatřil, jelikož to byly tři fotografie přírody. Už delší dobu jsem koukala na různé weby a e-shopy, kde nabízí výrobu foto-obrazů z vašich fotografií. a pomaličku spřádala plán, jak si příští rok koupíme velký obraz naší společné fotografie, který bude hlavním obrazem v chodbě. A ještě před Vánocemi se mi ozvala firma Pixers, která shodou náhod nabízí právě personalizované foto obrazy, a nabídla mi spolupráci. Asi si dokážete představit, jakou jsem měla radost, protože přesně tohle jsem zrovna sháněla. Souhlasila jsem tedy a objednala si u nich na webu rovnou tři obrazy z našich společných fotografií. 

A jelikož je to moje první pořádná spolupráce, rozhodla jsem se velmi podrobně popsat celý proces objednávání a na konec přidat i mé hodnocení, snad vás ten článek nezmůže :) 

Upřímně si myslím, že zrovna nyní před Vánocemi se taková recenze hodí, jelikož já osobně hrozně ráda dávám (a ještě raději přijímám :)) osobní dárky, u kterých opravdu můžete vidět, že tomu druhému na vás záleží. Navíc je to (z mé osobní zkušenosti) asi nejlepší dárek pro prarodiče, protože ti obzvláště mají rádi obrázky svých vnoučat a pravnoučat, ať už jako obrazy, fotografie v albu nebo jiné předměty s fotkami.

Takže konec kecání, jdete na recenzi:

E-shop naleznete na adrese Pixers.cz, po otevření se na vás vyvalí hromada krásných fotografií všeho druhu. Obchod nabízí jak klasické již předvybrané motivy (např. zvířata, budovy, místa, přírodu atd..), tak i výrobu na zakázku, kterou jsem využila já.



Můžete si vybrat hned z několika možností - obraz na plátno, fototapetu, plakát, nálepku či velkou nástěnnou nálepku - podle toho, který způsob vám vyhovuje nejvíce. Mimo tyto druhy tisku také nabízí výrobu puzzle, což mi přijde hrozně pěkné (třeba při použití fotografie oblíbeného domácího mazlíčka) a samozřejmě i výrobu motivu na několika obrazech (to jsem viděla ve spoustě obývacích pokojích nad sedačkou :)). 

Orientace na webu je snadná, možná bych trošičku vytkla občasné pomalejší načítání webu, nejspíše je to zapříčiněné množstvím interaktivních možností při objednávání. Ale upřímně není to nic hrozného, že byste museli na načítání dlouho čekat.

Takže celá objednávka má 6 kroků a všechny si projdeme spolu:

Po zvolení svého vlastního motivu (menu Vaše foto - Obraz) se dostanete na výběr velikosti vašeho budoucího obrázku. Musím říct, že mi hodně ulehčila představu o velikosti výsledného obrázku názorná ukázka na přiložené fotografii, protože nevím jak vy, ale já mám občas dost problém odhadnout, jestli nebude velikost moc malá či velká. V nabídce jsou i rozměry v poměru 16x9 nebo 3x4, což také oceňuji.


Jakmile máte vybranou velikost, můžete zvolit buď jednu fotografii na celé plátno nebo si rozdělit plátno na více části a do každé části vložit další fotku. Takže pak nemáte jednu velikou fotografii, ale koláž z více fotek. 



Třetí krok je velmi jednoduchý, vyberete vhodné fotografie z vašeho počítače, Facebooku nebo Google Disku. Což je velmi zajímavé, protože nejste limitování objednáváním z počítače, ve kterém máte své fotky uložené, navíc v dnešní době cloudových uložišť jako je právě Google Disk, má fotku jen u sebe na disku asi málokdo. To bych tudíž ocenila jako velmi moderní přístup e-shopu.


Krok 4 je spíše další možnost vylepšení obrazu, můžete totiž přidávat filtry - klasický černobílý, vintage, či sépii.


Pátým krokem vybíráte materiál, na kterém bude váš obraz vytištěn, můžete tedy zvolit klasické obrazové plátno, což asi volí většina, nebo jako já sáhnout po PVC. Já jsem vybrala PVC z toho důvodu, že chci nechat své obrázky zarámovat a nejsem velký příznivec tlustých klasických obrazových pláten. PVC je totiž tlusté asi jen 2 cm a tak se vám v pohodě vydá do klasických rámů koupených klidně i v IKEA :) Nemusíte proto letět do obchodu s rámováním obrazů, kde je přece jenom cena trochu vyšší.



A posledním krokem je možnost dokoupení doplňků, ty se mění podle vámi vybraného materiálu, já jsem vybrala PVC, takže tu mám laminování, které prodlouží výdrž, lepidlo pro přímé nalepení na zeď a dodatečnou záruku 10 let. Pokud zvolíte klasické plátno, budete mít možnost vybrat si rovnou zarámování - hnědé nebo černé, a také dodatečnou desetiletou záruku navíc.



Po kliknutí na Shrnutí objednávky můžete přejít k zaplacení. Poplatek za dodání se neplatí při nákupu nad 1500,-Kč, jinak poplatek činí 200,- Kč, pokud si vyberete expresní dodání do 4 pracovních dnů, zaplatíte 550,-Kč za dopravu - standardní dodání je 6 pracovních dnů. Přepravu zajišťuje firma DHL.

Obchod dováží objednávky podle všechno všude po světě (poplatek za dodání se mění podle vzdálenosti), což mě poměrně příjemně překvapilo, můžete tak v pohodě zaslat dárek i pro své příbuzné v zahraničí :))

Jediným zádrhelem může být platba. Drtivá většina jiných obchodů s výrobou foto obrazů má klasickou platbu na dobírku nebo předem na účet, tento obchod nabízí pro české e-shopy trochu netradiční platbu PayPal účtem nebo platbu kartou (Visa, Mastercard, Discovery, American Express, Maestro). Píši zádrhel jenom proto, že bych osobně řekla, že většina českých zákazníků není asi zvyklá na tyto druhy plateb a mohlo by je to odradit nebo překvapit. Ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že se není čeho bát, sama PayPal účet mám a je to jednoduché, platba kartou ještě jednodušší. Jen je třeba mít na paměti, že karta musí být pro platbu na internetu aktivovaná a musíte dodržovat vámi stanovený denní limit. Jinak je vše velmi jednoduché a platba rychle provedena. 
Předpokládám, že tyto druhy plateb jsou na webu z toho důvodu, že se nejedná čistě o českou firmu a tak bankovní účet mají v zahraničí, což je při klasickém převodu z účtu velmi složité. Takto se o nic nemusíte starat (převod kurzu, poplatky atd..) a nemusíte se bát, že byste museli platit nějaké poplatky navíc.

Suma sumárum, jak dopadla moje objednávka? Balíček přišel velmi pečlivě zabalený, nepoškozený, všechny jednotlivé obrazy byly zabalené v bublinkové fólii a ještě v klasické transparentní folii pro ochranu motivu. Takže dodávka i stav balíčku perfektní.



Vyřízení objednávky bylo také rychlé, komunikace s obchodem bezproblémová, reakce na dotazy rychlé a v přátelském duchu. Po objednání vám dojde několik automatických emailů informujících o jednotlivých fázích vaší objednávky - přijatá, zaplacená, vyhotovená a předaná dopravci, takže víte, kde se zrovna vaše zakázka nachází. Navíc na jejich webu můžete i zásilku přímo lokalizovat, pokud byste chtěli vidět, kde se zrovna nachází.

Suma sumárum - veliká spokojenost. K celému procesu objednání a vyhotovení nemám žádné výtky, vše proběhlo hladce, firma na mě působí velmi mladým a moderním dojmem - to že plně využívají sociální sítě, komunikují se svými zákazníky a řeší případné dotazy velmi rychle a ochotně, opravdu to na mě jako zákazníka dělá dobrý dojem. Věřím, že to nebyla moje poslední objednávka z obchodu Pixers.cz, protože jsem byla velmi spokojená a mohu ho doporučit s čistým srdcem dál.


Poznámka pod čarou: Tento článek byl sice sponzorovaný firmou Pixers.cz, která se mi ozvala s nabídkou spolupráce, nicméně mi dali úplně volnou ruku co se objednání i následné recenze týče, takže se nemusíte bát, že by se jednalo o zaplacenou reklamu z jejich strany, pokud se mi na procesu objednávání nebo jejich webu něco nezdálo, snažila jsem se to věcně popsat a rozhodně jsem si neupravila svoji recenzi podle jejich vkusu. Snad tedy budete tuto moji recenzi brát pozitivně a třeba jsem vám vnukla dobrý tip na vánoční dárek :)

2 komentáře :

  1. Mám zcela jiné a velice špatné zkušenosti s pixers.
    Pixers je internetový obchod na baterky.
    Po objednávce tapety mne x krát upozorní abych nezapoměl zaplatit a dalších x krát ,že ještě nemají platbu na účtu.Když jim sdělím, že takto si internetový obchod nepředstavuji po 3 dnech mi sdělí,že i když jsem platbu uhradil,tak na obraz již nemají licenci a obraz mi nedodají....
    Otřesné jednání, to jsem v internetovém obchodě dlouho nezažil.
    Zobi

    OdpovědětVymazat
  2. Firma uvádí, že čekací doba je max. 6 pracovních dní. Já na své obrazy čekám již měsíc a půl...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)