19. června 2017

DIY bílé lodičky (foto návod + Deichmann soutěž)

Krásné ráno!

Dnes tu mám trochu netradiční příspěvek, už dlouho jsem nedělala článek přímo o DIY. Ale dnes je to jiné, chtěla jsem se s vámi podělit o návod na vlastnoručně ozdobené bílé lodičky. Protože bílé lodičky jsou krásné samy o sobě, ale já osobně jakmile vidím něco čistě bílého, nějak si nemůžu pomoct, abych neviděla malířské plátno čekající na dodělání :)

Nedávno jsem byla oslovena firmou Deichmann, zda bych se chtěla zúčastnit jejich každoroční DIY soutěže o zdobení bot. Letos jsme dostaly k dispozici krásné bílé lodičky a dostaly za úkol ozdobit je dle své fantazie. Já jsem dlouho přemýšlela, jak se správně tohoto úkolu zhostit, vymyslela jsem asi 5 různých designů a nakonec se rozhodla pro takový, který bych s radostí nosila i sama - tudíž abych ty botky opravdu využila a neležely mi jen ve skříni a já se bála je vzít ven.

Doporučuji navštívit Deichmann trendblog pro prohlédnutí všech soutěžních DIY lodiček, protože jsou všechny nádherné! Pokud byste chtěli podpořit moje lodičky, hlasovat pro ně můžete taktéž na jejich trendblogu ;) Budu ráda za každý hlas, předem moc moc děkuji!



Zrovna nedávno jsem se chystala po dlouhé době na ples a zjistila jsem, že vlastně nemám krásné plesové boty. A tak jsem se vrhla na design inspirovaný Holywoodem, glamem filmových hvězd a samozřejmě trochu tím pozlátkem. A výsledek si můžete prohlédnout na fotografiích. Nechtěla jsem to přehnat a mít boty přeplácané, proto jsem zvolila ozdobení za pomocí zlatých kamínků na nožičce a zadní části bot, zespodu jsem botu polepila červenými glittery pro ten třpytivý glam a aby špička nebyla taková holá, ozdobila jsem ji krajkovou mašlí.

Pokud byste si chtěli takové boty vytvořit doma sami, není problém, zde je jednoduchý postup nafocený pěkně krok po kroku ;)

CO BUDETE K PROMĚNĚ POTŘEBOVAT:
- bílé lodičky :)
- tavnou pistoli
- krajkovou stužku
- zlatou stužku
- zlaté ozdobné kamínky (prodávají se v arších)
- lepidlo Herkules
- červené glittery
- červený třpytivý lak na nehty

JAK NA TO:

Nejdříve jsem si odměřila hranici od okraje podpatku a naznačila tužkou čáru, od které začínám lepit proužky se zlatými kamínky. Díky tomu, že jsou prodávány v arších a dají se jednoduše rozstříhat, jde lepení jedna báseň. Na přilepení používám tavnou pistoli.




Pokračuji v lepení, dokud není polepená celá zadní část boty i podpatek.


Nyní si vytvořím mašli, která bude zdobit přední část boty. Připravila jsem si dva stejně proužky stužek - zlatou a krajkovou.


Krajkovou stužku jsem přilepila na tu zlatou, aby ta zlatá trochu prosvítala. Navíc bude pak mašle trochu vyztužená, takže bude lépe držet svůj tvar.


Oba konce přilepím k sobě...


... a přilepím také střed mašle. Je to jednoduché, jen zmáčknu mezi prsty střed stužky a spoj přilepím lepidlem nebo ho můžete i prošít. Dva tenké pásky z obou stran mašlí na fotografii níže patří do středu mašle.


Jednoduše omotám střed mašle proužkem, odstřihnu přebytečný materiál a slepím oba konce opět lepidlem. A mašle je hotová.


Mašli samotnou pak přilepím do středu kousek od předního okraje lodičky. Pokud vám budou odstávat okraje mašle nebo budete chtít mít nad výsledným tvarem mašle větší kontrolu, můžete přilepit nejenom střed, ale i oba okraje.


Glitterový spodek boty vytvořím smícháním červených glitterů s lepidlem. Můžete klidně použít i starý dobrý Herkules, funguje to perfektně. Výhodou smícháním glitterů do lepidla je jednodušší nanášení a menší borčus při práci :)


Abych nepřetáhla okraje nebo mi lepidlo nezateklo, kam nemá, oblepila jsem okraje lepící páskou.


Poté už jednoduše nanesu směs štětečkem a nechám kompletně zaschnout. Určitě je důležité vybrat lepidlo, které schne do průhledna, protože teď to nevypadá nic moc, ale když lepidlo uschlo, glittery byly pěkně vidět v plné kráse.



Nakonec protože jsem chtěla ještě o něco víc lesku, přelakovala jsem glittery třpytivým lakem na nehty. Díky němu jsem kompletně zafixovala glittery a navíc dodala právě ten požadovaný glam lesk :)



A zde jsou fotografie výsledných botek, zatím jsem neměla možnost je provětrat, ale určitě se letos někam na ples podívají, to jsem si jistá :)





Snad se vám tento tutoriál líbil, pokud ano a chcete mě podpořit, připomínám možnost hlasování ZDE na trendblogu Deichmann (odkaz pro hlasování je úplně dole)

2 komentáře :

  1. Tak tyhle botky vypadají fakt parádně. Díky za tento článek, opět jsem zase o něco více vzdělaná v módě. Pro ty z vás, kteří se taky zajímáte o aktuální dění ze světa módy, určitě se mrkněte na https://www.onlinesekac.cz. Jedná se o internetové tržiště s oblečením (ne second hand!), kde si vybere snad úplně každý. Moje kamarádky na té stránce nakupují delší dobu a vždy byly velmi spokojené.

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní! Na takhle pěkné úpravy přitom úplně stačí i levné lodičky. Je fakt super když je někdo takhle kreativní :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)