19. března 2011

Daily cosmetics which I use

Dneska první recenzoidní článek na téma "Jaké mám krémy a jiné blbinky na obličej a tělo".

Přiznám se rovnou a dobrovolně, nemám s pletí velké trápení, je (dle kosmetičky) smíšená a tváře lehce sušší, bez pupínků a rozšířené póry mám jen kolem nosu. Takže nepotřebuji vyloženě echt drahou a superfungující kosmetiku, moje pleť snese téměř cokoliv. Tudíž moje recenze bude z mého pohledu té, co problémy nemá a může si na xicht naplácat cokoliv :o) Ale třeba vám k něčemu bude a když ne jako inspirace, tak alespoň zjistíte, jakou kosmetiku používám já.




zdroj: http://www.akcniceny.cz
 Dost okecávání, první produkt je denní krém. Začala jsem denní krém používat teprve asi před rokem (moc se stydím), dřív jsem na to kašlala, ale věřte nebo ne, opravdu to má něco do sebe a ta pleť to pozná, věřte mi. Momentálně používám GARNIER Total Fresh 24h intenzivní hydratační krém s výtažky z hroznového vína a jsem moc spokojená - krém krásně a jemně voní, není mastný, ihned se vstřebá a pleť je hebká (a s trochou fantazie si představíte ten ochranný film ;)). Stačí ho málo, já ho používám denně a mám ho už asi 4 měsíce, pořád je ho asi půlka. Cena se pohybuje kolem 149,- záleží kde na něj narazíte, já ho kupovala v Rossmannovi, když byl v akci za 119,-

Takže bych mu dala 5/5

zdroj: http://cz.oriflame.com

Dalším produktem na pleť, který používám denně je Čistící pleťový gel Oriflame s výtažkem ze zrníček hroznového vína Grape. Kosmetiku Oriflame používám asi nejčastěji, hlavně co se týče dekorativní kosmetiky. Důvod ale není nijak poetický (nezchraňuji zvířátka ani si nevybírám podle toho, zda je 100% přírodní - i když Oriflame se tím chlubí taky). Prostě si ji kupuji proto, že moje příbuzná ji prodává a nechává mi ji za tu cenu o 30% levnější - no a neberte to :o)
Upřímně nikdy mě nebavilo si večer čistit pleť gelem nebo mlékem, jsem prostě líná, ale postupem času jsem přešla na ten správný systém - čistící gel, tonizační voda a krém. Tak to prý má být :o)
Tento gel je hodně hustý, vždycky trochu bojuji při dávkování, nevyhovuje mi moc ten způsob otevírání - nejlepší by byla pumpička. Ale zase to je jen můj subjektivní názor. Voní pěkně, je na pleti příjemný a hodně mi pomáhá i když mám pleť podrážděnou nebo citlivou, je hodně jemný. Měl by dodávat i nějaké ty antioxidanty (tvrdí výrobce), tak má člověk hned lepší pocit :o) Cena se pohybuje od 169,- do 119,- záleží zda je v katalogu v akci či ne.

Moje Hodnocení 7/10 (kvůli nešikovnému dávkování)

zdroj: http://we-pretty.blog.cz
Nejnovějším přírustkem do mé rodinky kosmetiky na pleť je tenhle "zabiják černých teček a rozšířených pórů" - určitě ho znáte, byla na něj docela velká reklamní akce. I já jsem si na ni vzpomněla, když jsem bloumala v Rossmannovi kolem regálů a hledala něco SOS, když se mi podaří mít pleť vošklivou (třeba teď po zimě a po změně HA se mi zhoršila). Mám tento krém-peeling-masku teprve týden, takže ještě nemůžu na 100% říct, zda pomáhá či nikoliv, ale rozhodně mi vyhovuje, krásně voní, dobře se dávkuje (vršek je pořád dole, takže nemusím zklepávat po otočení), obsahuje malá semínka čehosi (beztak jsou umělá), které Vám při krouživém pohybu po obličeji čistí ty ucpané póry. Fakt na tom něco bude, včera jsem se totiž jako vždy večer narcisticky prohlížela v zrcadle a kolem nosu ty póry už nejsou tak hrozné. Jen doporučuji použít krém, protože třeba já po použití cítím jak mi pleť pne (předpokládám, že je to kvůli tomu peelingu, protože to je normální). Cena je cca 129,- já ji koupila opět v akci za 99,- což mi za velké balení (150 ml) vlastně tří přípravků přišlo jako velice slušná cena.

Moje Hodnocení 9/10

zdroj: http://pletove-kremy.heureka.cz

Na noc používám tento noční krém - Oriflame Optimals Balance Noční gelový krém. Není to klasický krém, jako každý noční krém je mastnější, ale jelikož má jakési gelové složení, je jemnější a na pleti nezůstává dlouho, rychle se vztřebává. Největším jeho plusem pro mě je jeho úžasná jemná vůně, opravdu většinou si vůní nějak extra nevšímám, ale tenhle chlapík je moc voňavý - dokonce i můj Muž se pozastavoval nad tím, že hezky voní (a to už je co říct :o)) Cena je kolem 200,- (i když našla jsem na Internetu i 299,-), já ho tradičně koupila asi tak za 129,-

Moje Hodnocení 10/10

zdroj: http://www.drogeriemartina.cz
A poslední "pán na holení" je moje nejoblíbenější tělové mléko Nivea Happy Time. Nikdy jsem nebyla na mazání si celého těla, kosmetička mě jen taktně upozornila, že bych měla nějaké tělové přípravky používat, protože mám šíleně vysušenou kůži. Tak jsem zašla do drogerie a začala očichávat (nejsem úchyl ani narkoman, ale prostě si vybírám tělové krémy/mléka podle vůně). Tento mě absolutně dostal, voní úžasně a opravdu na tom něco bude jak píší na obalu (Osvěžující), když se mlékem namažu ráno, jsem pak taková hned radostnější :o) Kombinace bambuckého másla a pomerančové trávy je opravdu skvělá, mléko je tekutější než krém, takže se i lépe nanáší a co bych chtěla zdůraznit jako obrovské plus pro mě - má velmi praktickou pumpičku, díky které se bezproblémově dostanete k obsahu. A jak mazání těla nemám ráda, s tímhle mlékem mě to docela i baví :o) Cena tělového mléka se pohybuje kolem 114,- a já ho kupovala v Rossmannu v akci za 89,-

Moje hodnocení 10/10 *(hvězdička za tu pumpičku, fakt mi moc vyhovuje)

1 komentář :

  1. Tak do mojí kosmetiky, kterou tedy sice nepoužívám úplně denně, ale v létě i tak dost často patří kromě klasických a opravdu běžných věcí, jako je třeba zubní pasta nebo parfém či deodorant, také rozhodné holítka a holicí pěny. Teď v létě je ta spotřeba opravdu velká a chvilku jsem i přemýšlela, zda by do budoucna nebylo přece jen lepší zajít třeba sem, ale nakonec jsem došla k tomu, že i holení je jedna z těch věcí, které dělají léto létem :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)