Dnes po delší době opět článek s receptem. Po prvních muffinech, které jsou klasickým zástupcem sladké rodiny moučníků, se přesuneme do země jedlíků a nezdravě dobrých jídel - dnes si upečeme vepřová žebra na houbách s pomeranči.
do pekáče poklademe žebírka, které posypeme cibulí, česnekem, houbami, kořením, popř. pórkem |
Přiznám se hned na okraj, už asi tři roky takto tučným jídlům úspěšně mávám z dálky, co se týče vepřového masa, asi jsem si sama vytvořila jakousi malou nechuť, prostě mi chuť vepřového nepřijde tak dobrá, jako tomu bylo dříve. Ale jelikož žiji s klasickým chlapem - masožravcem, musím občas ustoupit :) Na druhou stranu, na každém blogu když je o jídle, tak hned o dietním, tady to rozhodně se slovem dieta nemá společného ani jedno písmenko :)
A k milému receptu. Bohužel tentokrát bude ten rozpis surovin bez přesných vah a množství, protože vařil můj Muž a on jak známo žádná pravidla nezná, vaří dle vlastní chuti, a protože já to nevařím, nevím, kolik by toho asi tak mělo být normálně :) Ale já věřím, že si každý pomůže a zvládnou to všichni, co se o žebra budou pokoušet.
Budeme potřebovat:
- vepřová žebra
- houby nakrájené na jemno
- pomeranč/pomeranče
- koření (sůl, pepř, popř. jakékoliv na pečené maso nebo dle chuti strávníků)
- cibule (popř. i česnek)
- pekáč
pomeranče nakrájíme na kolečka |
kolečka poklademe na žebírka a dáme péct do trouby |
Necháme asi 20 minut péct a poté vytáhneme, žebra otočíme a poklademe na půlky rozkrojenými pomeranči. Znovu vložíme do trouby přikryté a po dalších 20 minutách znovu otočíme. Jakmile se vám budou žebra zdát dostatečně měkká, můžete vrchní část pekáče sundat a v troubě nechat ještě chvíli. Každý strávník si žebra dá s něčím jiným, my jsme zvolili bramborovou kaši, kterou můžete lehce polít šťávou s houbami a podávat spolu s žebry.
Není to nezdravý!!! Jsou tam přece pomeranče!! :-) Jinak recepty na tvém blogu uvítám! Začínám se učit vařit, ale zatím umím jen různé druhy těstovin.
OdpovědětVymazat:))) Neboj, receptů ještě bude víc ;)
OdpovědětVymazat