29. dubna 2011

Pstruh na másle

Dneska budeme zase vařit :) Po minulém extra nezdravých žebrech se přesuneme do "fajnové" kuchyně, uděláme si pstruha na másle.


Musím říct, že mě sepisování receptů pro vás baví snad nejvíc, doufám, že jich bude hodně :) Jediným problémem vždycky bývá fakt, že vaří můj Muž a on u toho nefotí :D Já pak příjdu domů, je něco navařené a ptám se ho, zda to nafotil, abychom se s tím mohli pochlubit na blogu a on, že zase zapomněl... chlapi :) Takže jediná jídla, která můžu připravovat na blog jsou naše víkendové obědy/večeře a jelikož jsme od přírody lenoch, většinou to není nic kulinářského, ale rychlého a ne moc fotogenického :)
Ale minulý víkend před Velikonocemi jsme se rozšoupli, nakoupili v obchodě dva celé pstruhy a Muž kouzlil. A já kolem něj běhala fotila :D

Co budete potřebovat:
  • dva celé vyvrhnuté pstruhy (s hlavičkou, ale bez vnitřností ;)
  • koření (sůl, koření na ryby, provensálské koření)
  • máslo
  • citron
  • přílohu (my měli hranolky, ale tady je to fuk, dejte si na co máte chuť)
  • zeleninu
  • pekáček
  • troubu ;)


A jak na to?


Oba dva pstruhy omyjete, případně zbavíte zbytků těch malých šupinek. To je nejlepší dělat nožem (v případě, že s ním umíte :)). Následně si ryby z obou stran posolíte a okořeníte - nezapoměňte na vnitřek, tam taky. Rozehřejete troubu na nějakých cca 180° a ryby vložíte do pekáčku, ve kterém jste nechali rozpustit máslo. 



Pekáček s rybami dáte do trouby a necháte péct, čas od času zkontrolujte a otočte, aby se vám pěkně udělaly z obou stran. My jsme měli hotovo přibližně za 30 minut, ale doba se určitě bude měnit dle druhu trouby. Mezitím, co se vám dělají ryby, si omyjete zeleninu (je úplně jedno jakou, my měli papriky a rajčata), nakrájíte a pěkně naaranžujete na okraj talíře. V závislosti na druhu přílohy si ji nachystáte (my hodili hranolky do trouby chvilku po rybách) a naskládáte na talíř. A teď už jen hřeb večera (oběda :)), vytáhnete ryby z pekáčku a vložíte na každý talíř. Pak už jen plátek citronu, příbor a můžete dlabat :)
Oběd (nebo večeře) je to pěkný/á, slavnostní a hlavně nemáte po dojezení pocit velkého balvanu v žaludku (ale nesmíte se toho přejíst ;))

Dobrou chuť!

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)