4. dubna 2011

Sweet little something #3

#3 Rady strýčka Flika kočkám aneb Jak se stát tou správnou kočkou

Jak jsem slíbil, tak i učiním - chcete, i vy lidé, proniknout do našeho kočičího světa? Nuž tohle se vám nebude líbit, ale je to pravda a každá kočka vám to potvrdí :) Jsou to taková pravidla pro život kočky, která znají všechny čičiny světa a také pár zasvěcených kočičích majitelů. Takže začínáme:


1) JÍDLO - Prakticky střed našeho kočičího světa. Když nejde o krmení, nejde o nic :) Jako správná kočka musíš vždycky dbát na to, aby tvoje miska byla plná. A co víc - musí být plná samozřejmě toho, co máš rád. Takže žádné nechutné granule, co se ti snaží majitel nacpat. Funguje jednoduché pravidlo - nechutná? Nežer! Drtivá většina lidí jsou takový citlivky, že když je necháš pár dní vycukat (některým stačí i dva dny), dají ti něco jiného, většinou lepšího. Já tohle praktikuju běžně - Frajer se na mě snažil zase ušetřit, to mu jen tak neprojde, takže jakmile jsem dostal granule, ktere nebyly dostatečně ucházející, naschvál jsem jednu vzal do tlamy a rituálně vyplivnul s výrazem naprostého znechucení. A máš to člověče, co s tím uděláš? Frajer není tvrďák, smiluje se a dá mi kočičí kapsičku s masem :)

* Doplňkové pravidlo zde platí - krást co se dá - vaří tvůj člověk zrovna nějaké jídlo pro sebe? Otírej se mu o nohy a mňoukej tak smutně, jak to jen jde... uvidíš, nevydrží - je to ozkoušeno :) Každému člověku to trvá jinak dlouho, ale každý podlehne, však ty jsi tak strašně smutná kočička, tak proč ne? ;)


2) SPÁNEK a ODPOČINEK - Základ je spát kdykoliv, kdekoliv a jak dlouho chceš. Pokud u toho budeš na místě jako je čerstvě povlečená postel, vysátý a odchlupený gauč nebo oblíbené člověčí křeslo, máš body k dobru ;) A nenech se vyhodit, když už se jim to povede, smutně zamňoukej a hoď výraz naprostého zděšení a zoufání - zabere to ;)

3) ZÁCHOD, ZVRACENÍ atd. - Na záchod se chodí samozřejmě tak, abys při následném zahrabávání rozházel písek po celé místnosti, bez toho to nemá význam. Taky je dobré si vybrat správnou dobu konání potřeby - nejlepší je doba oběda, když se povede, dokonale provoníš byt a pokud bude zrovna na jídle návštěva, máš body navíc!

* Co se týče zvracení - je trapárna zvracet jen tak na podlahu, zkus nábytek, koberec a jiné měkké věci - lidi tě za to budou milovat! Nejkrásnější na tom celém je to, že najednou začnou řešit, proč zvracíš, a pokud budeš opravdu kotě štěstěny, dostaneš supr-dobrou pastu, která má prej pomáhat rozpouštět chlupy v žaludku, ale je tuze dobrá! Za to to fakt stojí ;)

* Taky stojí za to hned po vykonání potřeby vyskočit na člověka a začít se mu vochomejtat kolem obličeje, to je naprostá lahůdka a lidi to zbožňují ;)

* A ještě jedna libůstka, kterou rád provozuju - nauč svoje lidi pořádně si všechno po sobě uklízet. Jakmile nechají něco na místě, kde to nemá co dělat, prostě po označkujte nebo počůrejte, oni si to pro příště rozmyslí, zda zase něco nechají jen tak ležet, kde nemá, nebo jestli si to uklidí ;)

4) OCHOMEJTÁNÍ A "POMÁHÁNÍ" - To je zlatý hřeb všech domácích koček. Lidi prostě milují, když jim jejich chlupatý huňáček pomáhá. Já třeba často pomáhám zametat. Ne nebojte, fakt o to nestojím, je to blbost, kterou se lidé připravují o několik minut života, kdy by mohli spát, ale baví mě, jak se panička rozčiluje. Necháte člověka zamést a počkáte, až na jednom místě v pokoji udělá z toho borčusu takovou hromádku. A váš úkol je (ano jak jste správně pochopili) rozházet tu hromádku :) Jelikož se tam většinou objevují kousky papírků, dřívek a podobných srand, jde to samo. Pokud chcete být vyloženě frajeři, obejděte ty hromádky všude po bytě, bude jich víc nebojte :)

* Dalším dobrým zvykem je každému se motat pod nohama. Pokud něco nese, tím lépe, protože je tu možnost, že je to něco na jídlo a co upadne na zem, je přeci kočky, to ví každý gramotný člověk :) Takže motejte se, otírejte a tancujte kolem nohou, bacha na zašlápnutí, někteří lidi jsou trochu neohrabaní a nedokážou udržet rovnováhu a šlápnou vám na packu nebo ocas. Ale na druhou stranu, pokud jste tvrďáci, tak byste mohli i tohle zužitkovat - vykvikněte a utečte, pak si sedněte někam, kde budete hodně vidět a začněte si přišlápnutou packu/ocas olizovat a nahoďte ten správný výraz naprostého mrzáčka, který už nikdy nebude běhat :) Ve viníkovi se pohne svědomí a bude vás rozmazlovat, možná se dočkáte i něčeho k jídlu!

To jsou hlavní má pravidla soužití s člověkem. Každá kočka by si měla vytvořit trochu svoje vlastní, ale základ zůstává stejný - dělej všechno proto, aby jsi dostal dobré krmení navíc nebo pohlazení - od toho tu přeci ti lidé jsou :)


Vaše kocouřisko Flik

2 komentáře :

  1. Super !!! Kdo má kočičího spolubydlícího, ví o čem je řeč. A pro ostatní poučení do budoucna. Co kdyby si chtěli pořídit kočičího kamaráda ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tak, je to vyloženě bráno z našeho společného kočičího života, nic vymyšlené, všechno ozkoušené :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)