1. června 2011

e.l.f. cosmetics

Krásný den všem!
Jelikož jsem dostala jeden pěkný kladný ohlas na můj předchozí článek s recenzí na neznámé či mnou objevené obchody na Internetu (a jeden komentář na mém blogu znamená to, co 100 komentářů jinde :)), rozhodla jsem se dnes pokračovat. A dnes bych vám ráda představila firmu EyesLipsFace nebo-li e.l.f. cosmetics. Jedná se o firmu s dekorativní kosmetikou, kterou prodávají výhradně přes jejich e-shop na Internetu a mají neuvěřitelně nízké ceny. Sama jsem se tvářila dost skepticky, přece jenom rtěnka za 39,- nemůže být moc dobrá, ale pročetla jsem si různé recenze po Internetu a ohlasy jsou veskrze kladné, jen sem tam se objeví nespokojenost ohledně odstínu reálného a odstínu vyfoceného (ale to je už holt úděl eshopů). 


Firma E.l.f. cosmetics pochází původně z USA, resp. New Yorku, založena byla roku 2004. Jejich oficiální webové stránky včetně eshopu jsou http://www.eyeslipsface.co.uk, tudíž i podle koncovky můžete vidět, že centrum všeho dění je nyní ve Velké Británii. Pro české kupující ale existuje jejich český ekvivalent http://www.elfkosmetika.cz. Ty české stránky nejsou nic jiného než eshop pro české a slovenské kupující, kdy ,pokud jsem dobře pochopila jejich funkci, existuje v ČR sklad (spíše je to u někoho doma řekla bych), do kterého se postupně dokupují věci z oficiálního webu. Takže výrobky jsou stejné jako byste si je kupovali z Velké Británie, ale poštovné i doba dodání bude určitě nižší.



Poštovné z oficiálních stránek činí £3.95 a zboží by vám mělo dojít za 7 až 14 pracovních dní. Pokud si vyberete jiný druh "* International Sign-For Service" zaplatíte £7.95 a balíček můžete očekávat za 3 až 5 pracovních dní. Ceny výrobků se pohybují kolem 50,- což je opravdu hodně málo a kvalitou by se dle mého názoru daly srovnávat s Oriflame nebo Avon kosmetikou.

Určitě vás napadá, stejně jako mě, proč jsou výrobky tak levné. Na oficiálních stránkách mají uvedeno, že je to proto, že nevráží peníze do marketingu jako takového - reklamy v TV, časopisech a billboardech, ale reklamu mají pouze na základě doporučení spokojených zákazníků. Nejspíš to funguje, jinak by od roku 2004 nemohli držet ceny tak nízko.

Další pro mě velmi plusovou informací bylo zjištění, že kosmetika e.l.f. není testovaná na zvířatech - máte alespoň stejně jako u Oriflame dobrý pocit z toho, že kvůli vaší rtěnce neubližovali žádnému zvířeti.

Bohužel jsem ještě neměla tu čest výrobky vyzkoušet, když jsem si chtěla objednat z českého eshopu, většinu věcí měli vyprodané. To je zatím jediná nevýhoda českého eshopu - evidetně český sklad teprvě začíná, donedávna ani neměli eshop, ale objednávky se vytvářely emailem, takže chvíli potrvá, než dokoupí všechny výrobky v dostatečném množství do ČR. Momentálně je výhodné zaregistrovat si stránku na facebooku, kde přímo paní objednávající výrobky do skladu oznámí, kdy dojdou, pak si počíhat a objednat. Je to daň za tak nízkou cenu výrobků - rychle jsou vyprodány. Ale i já doufám, že brzy se obchod rozjede pořádně a budu si moct koupit něco pěkného (mám zálusk hlavně na gelové oční linky v kalíšku).

Takže určitě kosmetiku zkuste, stejně jako já tak brzy učiním, protože za ty peníze.... :o)) Nyní opět několik mnou vyhlídnutých produktů:


zleva doprava: lesk na rty, rtěnka, bronzer, podkladová báze pod stíny, korektor, soubor korektorů, gelová oční linka, štětec na bázi i pudr, štetec na podkladovou bázi na make-up
P. S. - na českých stránkách e.l.f. cosmetics nyní probíhá akce - od 30. 5. do 3. 6. mají 15% slevu na objednávky nad 300,-  ;)

4 komentáře :

  1. No vypadá to opravdu parádně. Až budeš něco objednávat, dej vědět, domluvíme se :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, chtela jsem se te zeptat, na jednom blogu jsem cetla tvoji reakci na roztirani make-upu...sama vlastne nevim, jestli to delam dobre, nechtela by si udelat video, jak se licis? diky

    OdpovědětVymazat
  3. Terezsia: už jsem nad tím přemýšlela přiznám se, sice trochu bojuju s mojí vrozenou stydlivostí, ale myslím si, že bych mohla takové video udělat - díky za nápad ;)

    Do té doby ti můžu doporučit alespoň tato videa, kde je to pěkně vidět (a je česky ;)):
    http://www.youtube.com/watch?v=0KXkhJmMlgY
    http://www.youtube.com/watch?v=YXOjEH8H7AE&feature=related

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)