16. června 2011

Jak na to: džíny s roztrhanými dírami

Zdravím všechny o stávkovacím čtvrtku!
Jak tak koukám na tu moji malou anketku, zatím vedou články "udělej si sám". Tak tu mám opět něco pro vás :) Pravda, není to tak úplně můj vynález, ale sprostě jsem okopírovala nápad od jiné blogerky a taky trochu přidala vlastního nápadu. Nevím zda vy, ale já moc velký příznivec roztrhaných džín nejsem, nepřipadá mi to až tak heké, takže bych si asi nikdy záměrně roztrhané džíny nekoupila, už vůbec ne za ceny, které jsem viděla :) Ale protože se mi stala taková věc - my holky s většími stehny víme - ošoupaly se mi oblíbené rovné černé džíny mezi nohama natolik, že se tam udělala díra. Vyhodit? Ustřihnout na kraťasy? No vzhledem k mým nohám dám přednost sukni než kraťáskům a vyhodit je se mi nechtělo, tak mě napadl takový nápad - co kdybych využila té jedné díry, dodělala pár dalších a bude to vypadat, že je to naschvál :) 
Tak jsem vzala džíny, zkoukla znova video a fotky na blogu, abych to nedělala blbě (stejně jsem začala blbě :D) a započala ničení džínů :) A zde je návod, jak si takové džíny pěkně zničit a ještě vypadat jako frajerky / frajeři ;)



Co budete potřebovat:
  • džíny na zničení
  • nůžky nebo žiletku
  • pinzetu
  • smetáček a lopatku na ten borčus, co z toho zbude :)
Jak na to:


Nejdříve si nastříháte do džínů díry - mohou být velké, malé, dlouhé, na zadku, kolenech, stehnech, prostě všude, kde chcete mít následné otrhané díry. Důležité je, vždy vystříhat dvě rovnoběžné díry nad sebou - podle toho, jak budou daleko od sebe, budete mít následně množství vodorovných (dovolím si říct osnovních) nutí po dokončení - čím menší bude mezera, tím méně nití (uvidíte na fotce). Samozřejmě můžete si udělat i jiný druh díry, ty jsem si udělala někde taky, prostě vystříhnete jednu díru a začnete vytahovat vodorovné nitě z okrajů - taky to jde, vypadá to jinak, než následující postup, který je i známější (a řekla bych i hezčí):
Jelikož máte dvě vodorovně střižené díry v nohavici, vezmete si do ruky pás, který vznikl, vyhlédnete si jednu svisle vedoucí (u mě černou) nit a pinzerou se ji snažíte vytáhnout. Z počátku to jde na prd, ale čím víc jich vytáhnete, tím jednodušeji to pak jde. Lepší než popis bude určitě přiložená fotografie ;) Samozřejmě nemusíte vytahat všechny svislé nitě, já si jich pár nechala třeba uprostřed, vypadá to zajímavě ;) No a tímto způsobem pokračujete u všech dír, které jste si vytvořili. Mě to trvalo asi dvě odpoledne a to je mám děravé docela dost, pokud byste chtěli jen jednodušší a mírnější verzi, za pár hodin je hotovo. Jedinou nevýhodou je u tohoto vylepšování fakt, že hrozně naděláte - já ty svisné vytáhnuté černé nitě nacházela všude kolem ještě dva dny poté, pak jsem se naštvala a dělala to venku, kde jsem je jen smetla na zem a bylo :)
a zde názorně ukázán druhý způsob - vytahujete svisné nitě
z proužku vytvořeného dvěmi vodorovnými dírami
Moje džíny ještě nejsou úplně hotové, rozhodla jsem se podlepit si některé velké díry krajkou nebo nějakou zajímavou látkou, aby byly trochu jiné a já nechodila vyloženě v roztrhaných džínech :) Také si je můžete jakkoliv ozdobit - to už je na vás :)



Tak přeji hodně zdaru a doufám, že se vám dnešní článek "Udělej si sám" líbil :)

1 komentář :

  1. Super! Určitě vyzkouším!!Bohužel nemám na čem:(
    Ame

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)