28. června 2011

PROPET 2011

Dobré ráno, 
jak jsem před pár dny slíbila, tak plním a zde přináším fotky a nějaké to povídání ze sobotní akce, kam jsme spolu s mým Mužem zamířili - PROPET 2011 na brněnském výstavišti.


V pátek večer to vypadalo, že nikam nepojedeme, manžel se netvářil zrovna dvakrát nadšeně, takže jsem usínala s blbým pocitem, že zase zůstaneme doma. Naštěstí si to v sobotu ráno rozmyslel a jelikož naše auto má špatný tlumič, museli jsme jet vlakem. Vstávali jsme o půl osmé, o půl deváté jsme už seděli ve vlaku směr Brno a těšili se na psi, kočky a koně. Plán byl následující - projít Intercanis, následně Interfelis a pak skočit kouknout na koně. Výstava chovatelských potřeb nás momentálně moc nezajímala, takže jsme se jí vyhnuli, stejně tak výstava včelařských výrobků a hospodářských zvířat (když nepočítám ty koně, kteří byli odděleně). Manžel měl dobrou náladu, vzal do ruky foťák a fotil každou blbinu - takže tu mám fotky sebe, jak se narychlo líčím na vlakovém nádraží a ve vlaku, pak také s jídlem ve vlaku na cestě domů :) Focení jsme si rozdělili - já fotila psy, manžel kočky a koně :) 
Na výstaviště jsme dorazili kolem půl desáté, zaplatili 300,- za dvě vstupenky pro dospělé a vyrazili na Intercanis. Výstavy probíhaly ve dvou halách, v B a D. Prošli jsme samozřejmě obě. V sobotu byla vystavována plemena lovecká a jím podobná, upřímně byly tam i plemena typu Jorkšír apod., takže to s tím loveckým plemenem nebylo tak horké. Mě udělaly radost Border kólie a Australští honáčtí psi, manželovi Švýcarští ovčáci a Českoslovenští vlčáci. Bylo zajímavé vidět, jak někteří páničci pro své psy úplně žijí, jak je opečovávají a jak se dmou pýchou, když si jejich miláčky fotíte :) Nejlepší byla jedna border kólie, která ležela na dece u paničky a jakmile jsem si čupla, abych ji vyfotila, hned se ke mně hrnula se šťastným výrazem ve tváři :) Jiná zase ležérně ležela na zemi a koukala mi přímo do objektivu, až to donutilo paničku prohlásit, že je pořádná modelka :))

Z Intercanisu jsme následně přešli do pavilonu A, kde probíhala výstava koček Interfelis. To bylo něco pro nás, máme doma jedno takové klubíčko a tak jsme si to užívali. Manžela trochu zklamalo zjištění, že kočky jsou v takových malých boxech z jedné strany zamřižovaných a z druhé, té naší strany, byla skleněná stěna. Většina majitelů koček jen tak seděla a pozorovala lidi kolem sebe, ale našli se i tací, kteří se rádi pochlubili se svými šampiony a vytáhli kočky ven, aby si je mohli návštěvníci lépe vyfotit a třeba i pohladit. Nejpříjemnější z mého pohledu byl majitel plemene Ruská Maškaráda, krásná charakterní kočka s úžasně jemným kožíškem. Pán nám s úsměvem hned popisoval, jak je tato kočka dotěrná, jak se ráda mazlí a že se sama naučila chodit na lidký záchod :) No, až budeme shánět kočku, asi se na tohle plemeno víc podívám :) Co se týče zastoupení plemen, drtivá většina koček byla plemene Mainská mývalý kočka, což je momentálně asi nejpopulárnější plemeno koček. Sama jsem byla překvapená, jak obrovské tyto kočky jsou, packy mají dvakrát tak velké, jako ten náš lotr doma :) Dalším početným plemenem byla klasická Britská modrá kočka ve všech možných variacích včetně té "whiskas", což je doopravdy kočka s velmi výrazným černým tygrováním na šedém podkladu - no všichni ji známe z reklamy na Whiskas, tak proto ten název :))
Využila jsem možnosti a na výstavě Interfelis jsem si pohladila i tu nejošklivější kočku na světě - Sphinx - kočka bez chlupů, pouze s jamňounkým chmýřím.... no řeknu vám, byla jsem překvapená, že je ta kočka tak jemňoučká, ale upřímně kožíšek je kožíšek :)
sphinx, kočička bez chlupů, která musela mít
takovýhle fešný župánek (i kapuci to mělo:))
Když jsme měli výstavu koček projitou a už nás nebavilo strkat se s ostatními návštěvníky, kteří kolem kočičích boxů procházeli, vyšli jsme ven, prošli kousek se stánky s chovatelskými potřebami (viděla jsem poprvé sušený hrtan pro psy a nic moc teda :o/ ) a štrádovali si to na výstavu hospodářských zvířat, kde jak jsem doufala, jsme našli koně. Já si teda upřímně myslím, že jsme ani na výstavu hospodářských zvířat nedošli, protože jsme si všimni mobilních venkovních boxů pro koně a zamířili rovnou tam :) A to byl pro mě ráj - spousta koní různých plemen, od Českého jezdeckého ponyho přes Starokladrubáky a Českomoravské belgické koně až po vytoužené dva fríské koně. U nich jsem strávila (překvapivě :))) nejvíce času, jsou to prostě úchvatní koně a nikdo mi nevymluví, že nejsou nekjrásnějším plemenem koní :)) Manželovi se líbili Českomoravští belgičtí koně, byl překvapený, jak jsou obrovští. Hned si začal plánovat, že by se dali použít na ty naše středověké bitvy, ale sám uznal, že by na takovou velikou obludu nevylezl ani za nic :) Ale z čeho jsem měla velkou radost, všechny koně si pohladil a nebál se :)
Celý den se honily po obloze mraky a zrovna, když jsme se chystali odejít z boxů, začalo poměrně silně pršet, takže jsme ještě chvíli strávili u koní, namačkaní spolu s ostatními návštěvníky, kteří si přišli schovat před deštěm. Když se déšť uklidnil, rozhodli jsme se, že jsme viděli všechno, co jsme chtěli a vydali se na tramvaj. Vystoupili jsme u hlavního nádraží, koupili si ve stánku "hamburger" se sýrem a gyros v housce, došli na vlak a odjeli domů. Doma jsme byli kolem třičtvrtě na dvě, což byl super čas, manžel ještě musel odpoledne jet masírovat jednu zákaznici, takže měl alespoň spoustu času a nikam jsme nespěchali. Večer jsme si pak sedli, koukali na fotky a přemítali, že to vlastně nebyla vůbec špatná sobota :)


fotogalerie vybraných fotek:

























4 komentáře :

  1. pěkný :) akorát bycvh upozornila: ten "afghánský chrt" není afghánský chrt, ale barzoj :) a řekla bych, že ta šeltie není šeltie, ale kolie, přijde mi to nějak veliký :)

    OdpovědětVymazat
  2. :) Víš co, já a psi, toho černýho ležícího jsem vyloženě odhadla - a ta šeltie by měla být šeltie, alespoň to měli napsané na rozpisu u plochy, kde ta paní stála :) Třeba je nějaká přerostlá :))

    OdpovědětVymazat
  3. já se v psech taky moc nevyznám :) ale co se týče tý šeltie/kolie... můj pes je přerostlej (údajně) a je mi po kolena, tohle by muselo být extra velký :))) ale jinak moc pěkný, hlavně ten výmarák. a ještě sis procvičila znalosti z Merry :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)