27. července 2011

How to be famous?


Omlouvám se všem, kteří nestojí o to, číst něčí virtuální fňukání, upozorňuji rovnou, že tento článek vás ničím neobohatí :D

Zdravím,
dneska už jeden článek mám, a to mnohem hodnotnější, než bude tento :) Tenhle píšu spíš jako postěžování si a prosbu o pomoc. 
"Nějakou dobu jsem měl vlastní blog, ale rozhodl jsem se vrátit k nesmyslnému, nepřetržitému štěkání"

Jak je možné, že blogy, které fungují kratší dobu než ten můj a jsou o obsolutních hovadinách, blogerky na ně píší jen hloupé rádoby články s jednou fotkou, mají desítky, ba stovky sledovatelů, a já, chuděrka, která přispívá téměř každý den a snaží se mít články zajímavé, poskytnout informace a nabídnout něco nového, mám sledovatelů jen 7 (mám vás moc ráda! ;))? Kde dělám chybu? 

Kdybych se přenesla přes to, že ne každý chce registraci na Google a nemá na Blogger.com účet, tak i ty návštěvy nejsou zrovna uchvacující. 

Já vím, že o tohle v blogování nejde a že je to hloupost fňukat nad tím, že můj blog moc lidí nenavštíví - ale upřímně, jak by bylo komukoliv z vás, kdyby strávil spoustu času focením, upravováním a v mém případě líčením, a přitom o to stálo jen pár jedinců? Fakt nevím, co s tím dělat. Jak to dělají jiné blogerky, že mají najednou 600 sledovatelů? Čím ty lidi přitáhly? 

Pokud byste někdo věděli, jak na to, budu vám moc vděčná, fakt se docela trápím a ačkoliv vím, že si nepíšu blog jen pro sebe, že vás tu pár opravdu chodí a občas zanechají milý komentář, je mi to trochu líto, že vydávám tolik energie na něco, o co není dostatečný zájem. Prosím poraďte ;)

10 komentářů :

  1. Milá Bariko, naprosto tě chápu, i já mám občas (nebo pořád?) pocit marnosti blogování (a to i při 400 fanoušcích na FB a 60 registrovaných na webu), protože i tak mám málokdy zpětnou vazbu, ale chce to vydržet. Myslím, že pár tipů bych pro tobe měla, bude to asi trošku delší než na komentář. Nikde jsem nenašla tvůj e-mail, tak jestli chceš, napiš mi na jana@idesigner.cz a já ti napíšu co myslím, že by ti mohlo pomoct. Určitě to nevzdávej!

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Jano, velice děkuji za komentář, poslala jsem ti email a mnohokrát děkuji za pomoc!

    OdpovědětVymazat
  3. Začla jsem si psát blogy už jako malá, ale nikdy jsem neměla moc lidí, co by tam chodili pravidelně a hltali moje články ve vteřině. Ale zvykla jsem si, po tom, co mi blog vydržel asi rok, jsem zjistila, že to chce jen čekat a zkoušet, co zabírá na lidi :) Přeju ti hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bari není to tak dlouho co jsi mi na blog napsala tento komentář: "Blog máš psát ze svého potěšení a ne kvůli tomu, aby se ti zde vyonanovala (pardon pro slabší povahy, kterým by to mohlo způsobit šok :)) stovka followers a ócháním a ácháním, jak to je krásné ;) Alespoň já to tak mám - prostě se vykecávám z denních věcí, momentálně jsou tam fakt jenom články z mýho života :)"

    A teď mě překvapuje, že to sama tolik řešíš. Sice máš pravdu, s těma blogama plných nesmyslů. Ale mně si poradila takhle, tak se podle toho řiď také :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Simbli: to je ale trochu jiná situace - pokud si dobře pamatuju, tak ty ses rozčilovala nad tím, že ti nikdo nepíše komentáře - mě jde o to, že můj blog skoro nikdo nečte - to je rozdíl :) Kolik máš ty sledovatelů? Tipnu si bez koukání alespoň 60, já 8 :)

    OdpovědětVymazat
  6. Aha, tak po kouknutí jsem zbledla ještě víc :)) Přes 300 followers.... tak já si jdu psát sama sobě :D

    OdpovědětVymazat
  7. Abych Ti trochu pomohla a práskla samu sebe: máš určitě víc čtenářů, než si myslíš. Například mě, v tvých followers nejsem a přesto se k tobě často podívám:)Teď jsem se vlastně práskla, že tu šmejdim "potají", ale myslim, že to tak dělá spoustu dalších lidí(ať už náhodných kolemjdoucích nebo pravidelnějších čtenářů). Je fakt, že každý komentář potěší a když nejsou žádný, mrzí to. Ale můžeš být vlastně ráda za svých 7, já mám jen jednoho! :) A mě tvoje články baví:);)

    OdpovědětVymazat
  8. Eilonwy: děkuju moc :)) Co se komentářů týče, máš pravdu, že každý potěší, ačkoliv to pro mě není úplně důležité, raději jeden kvalitní, než deset óchajících a bez smyslu :) Víš co, ono to vypadá lépe, když se ti tam na boku blogu skví víc "oficiálních" čtenářů :))) Ale jsem ráda, že se ozýváte i vy, kdo nejste oficiálně na Bloggeru, ale pravidelně mě nacházíte a chodíte sem - díky!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)