5. října 2011

The 32 cosmetics brushes set - Ebay.com

Přeji krásný den!
Tentokrát vám konečně ukáži svoji sadu 32 kosmetických štětců. Mám ji už asi čtvrt roku, ale nějak jsem na ně zapomněla a tak článek o nich je až dnes :) Ale na druhou stranu, alespoň jsem měla dost času na zkoušení :)

Štětce jsem zakoupila na Ebay.com jako doplněk balíčku s paletou korektorů, o které jsem psala zde. Důvodem koupě bylo nejen využít nabídky prodávajícího, ale také fakt, že jsem hodně rychle přišla na to, že pokud se chcete líčení věnovat, je třeba mít těch štětců kvantum. Tedy pokud si nechcete uprostřed líčení odběhnout a štětec vyčistit, předtím, než s ním nanesete jinou barvu. Jelikož byla cena za 32 štětců v úhledném koženkovém pouzdře více než lákavá (cca 300,-), neváhala jsem a objednala. Měsíc čekání a měla jsem je doma.

První dojem byl úžasný, pouzdro krásně vonělo novotou, štětce každý poctivě zabalený v ochraném "sáčku" chcete-li, štětce velké v plastových ochranách štětin a malinký štětec na linky měl vlákna uchovaná v tvrdém plastovém válečku. Těla štětců jsou ze dřeva, přibližně polovina z nich je z přírodních vláken a polovina syntetická. 

Co se druhů týče, máte tu všechny: od velkých na pudr, tvářenku i bronzer, přes několik velikostí štětečků na stíny až po speciální štětce na linky, zkosený štětec, aplikátor a kartáček na obočí. Prostě všechno v jednom. Vyhovuje mi složení balení v tom, že je tu opravdu široká škála štětců na oční stíny - těch potřebuji nejvíc.

Práce se štětečky je jednoduchá a pohodlná, je na vás, zda jste zvyklé držet štětec spíše na konci či u štětinek, dřevěné tělo je dostatečně dlouhé a přitom nepřekáží při práci. Co se čištění týče jsou to štětce nenáročné, syntetické jsou čisté hned, u těch s přírodními chlupy musíte dbát více na péči, zvláště na sušení, abyste chlupům neuškodily.

zleva doprava: kartáček s hřebínkem na obočí, spirála na řasy či obočí, štěteček na rtěnky, pěnový aplikátor, zkosený štětec, štetec na linky, maličkatý plochý štetec na spodní linky, 12 štetců na oční stíny různých velikostí a tvarů, kulatý malý štětec na rozmazávání, 6 větších štětců na oční stíny, syntetický štětec na podkladový krém, 5 různě velkých štětců na tvářenky, bronzery či pudr a velký vějířový štětec na pudr
Jak vidíte, už jen vyfotit je byl úkol, naštěstí jsem to jakž takž zvládla s pomocí panoramatické fotky :) Po kliknutí samozřejmě fotku ještě zvětšíte ;)

Jsem s nimi moc spokojená, je jich kvantum, jsou přírodní i syntetické, pracuje se s nimi jedna báseň a ještě jsem nedošla do situace, že bych si nevybrala :)) Pro normální denní líčení je tato sada zbytečně obsáhlá, ale pro ty, které líčení baví a často se malují, je perfektní :)

Během psaní tohoto článku jsem dostala napád na další dva s ním spojené, byl by zájem? 
1) jak na čištění a sušení štětců a 2) co by měla obsahovat základní sada štětců na líčení

5 komentářů :

  1. Výborně vymyšleno. Moc hezké.
    Tvá pravidelná čtenářka Amálie

    OdpovědětVymazat
  2. panebože,to je tak dokonalé! ♥
    Jinak krásný článek,tvůj blog je úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, ale uvědomuješ si, že na 99% to nejsou pravé štětce, žejo? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Secret life: :) To by bylo poněkud naivní a hloupé, kdybych si myslela, že jsou originální, samozřejmě že jsem je už kupovala s tím, že to jsou napodobeniny - ale svoji práci vykonají, tak co se stresovat, že nejsou "pravý M.A.C." :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)