23. listopadu 2011

Buy or not to Buy Reviews: More Oriflame products

Zdravím všechny mé čtenáře, ať už oficiální přes Blogger či ty "skryté" neregistrované :)

Dnešní recenze bude delší, nahromadilo se mi totiž více výrobků od stejného výrobce a nechci vás unavovat recenzemi po jedné, když jsou furt od Oriflame :) Takže jdeme na to, jedná se o výrobky dekorativní kosmetiky (jen ten balzám se trochu vymyká).
 

 Trochu kontroverzní podkladový krém a to z toho důvodu, že na pleti způsobuje jemné vibrace, které nemusí být pro každého příjemné. Pokud si krém (jako já poprvé :)) nenanesete příliš blízko očním partiím, neměl by to být naprosto problém, naopak je to velmi netradiční a příjemný zážitek :) Po chvíli pocit brnění odezní a zůstane pěkně jemná pokožka. Krycí schopnosti tohoto podkladového krému jsou řekněme střední, zakryjí všechny malé nedostatky, s většími jizvičkami nebo pupínky budete muset sáhnout po korektoru. Výdrž krému mě osobně překvapila, měla jsem ho na pleti celý den a večer stále vypadal pěkně. Co mě osobně potěšilo byl fakt, že je odolnější otěru než třeba klasický Minerální podklad. krém Giordani Gold. Manžel se mi často během večera otíral o tvář a dával pusy, krém vydržel :))
Jedinou výtku k němu mám a to k odstínu. Musíte si zvyknout na fakt, že je opravdu lehce do oranžové barvy (odstín Porcelain ne, ale ten je zase velice světlý) a tak já ho smíchala s Minerálním podklad. krémem od GG a bylo to dobré. Záleží na odstínu vaší pleti.


Mé hodnocení: 7/10
(kvůli tomu odstínu)



Tuto paletku jsem si zakoupila proto, že jsem si už zvykla jemně očním stínem zvýrazňovat mé poměrně světlé obočí. Ono je rozdíl, zda ráno vytáhnete celou paletu 120 stínů nebo jen tuto malou krabičku :) Práškové stíny používám mnohem raději než tužku z toho důvodu, že výsledek je mnohem přirozenější.
Po otevření na vás vykouknou tři barvy - tmavě hnědá, světlounce hnědá a béžová. První dvě jsou práškové stíny, poslední "chlívek" obsahuje fixační vosk, kterým můžete pěkně ukočírovat vaše obočí. Já používám tmavě hnědou, hodí se pro všechny tmavovlásky a černovlásky. Pro blondýny, přírodní zrzky a hodně světlé brunetky doporučuji světlejší odstín. Řiďte se jednoduchým pravidlem - obočí by nemělo být tmavší než jsou vaše vlasy, vypadá to nehezky uměle.
Tato paletka se prodává spolu se dvěmi maličkými zkosenými štětečky - černým na samotný stín a světlým syntetickým na druhý krok a to zafixování tvaru obočí voskem. Já mám zkosené štětce v normální velikosti, takže štětečky dostala mamka, ale pokud chcete tuto paletku používat jako cestovní, určitě se vám tyto malé štětečky hodí. Jsou uloženy ve skryté "zásuvce" na boku obalu (je to vidět na fotce na Oriflame, odkaz je v názvu produktu nahoře ;))
K tomuto produktu nemám výtku, stíny jsou pěkně pigmentované, drží celý den a jdou bez jakýchkoliv problémů odlíčit běžným odličovacím prostředkem. Rozhodně šikovný pomocník, kterého využívám každé ráno.

Mé hodnocení: 10/10

3) Trojvrstvá rtěnka Oriflame Beauty
(odstín Explosive Pink)

Tato rtěnka by měla spojovat sílu rtěnky, lesku i balzámu v jednom. Rtěnku používám již delší dobu a mohu potvrdit, že co se hydratace týče, troufnu si říct, že je velmi dobrá. U některých rtěnek se mi stává, že mám po čase pocit suchých rtů u této se mi to nestává, takže na tom asi něco bude. Rtěnka je krémová a poměrně dost pigmentovaná, díky vrstvě se třpytkami není třeba žádný lesk. Co chci vyzdvihnout je úžasná vůně, mám rtěnek několik a žádná z nich tak nádherně nevoní jako tato. Pro někoho je to spíše na škodu, ale já mám ráda voňavé výrobky a tento je tedy opravdu úžasný. Výdrž rtěnky je tak průměrná - nenadchne velikou výdrží, během pití a jídla časem mizí jako každá jiný rtěnka. Co mi trochu vadí je poměrně vysoká cena, ačkoliv je rtěnka fajn a co slibuje, tak plní, dát za ni 300,- mi přijde trochu moc. Takže pokud po ní toužíte, doporučuji si počkat na slevu, určitě brzy zase zlevněná bude.

Moje hodnocení: 8/10 (kvůli ceně)



Tento balzám jsem si koupila speciálně na toto roční období, tedy do chladných a sychravých dní a funguje přímo perfektně. Musím tedy nejdřív uznat, že jsem byla trochu překvapená, když jsem v balíku od Oriflame vytáhla prťavou plastovou nádobku, protože jak to už v katalogu Oriflame občas bývá, výrobky vypadají větší, než doopravdy jsou. Ale když se ohlédnu zpět, není třeba většího balení, balzámu zase tolik nevyplácáte a navíc se vejde krásně do kosmetické taštičky v kabelce.
Balzám má nádhernou sytě rudou barvu, na rtech však není znát víc, než jen lehounký náznak lesku, nemusíte se bát, že budete mít červenou pusu. Opět se jedná o krásně voňavý výrobek, na zimu opravdu ukázkový. Co se jeho hydratace a slibovaných vlastností týče, opravdu splňuje slibované. Moje rty jsou ihned hydratované a vláčné, letos netrpím na popraskané rty jako obvykle v tomto období. Opravdu, mohu jen doporučit!

Mé hodnocení: 10/10



První, co mě na této řasence nadchlo byl fakt, že jeho štěteček je úžasně malý. Možná si řeknete, že je to blbost, ale oproti normálním štětečkům se tento dostane tam, kam jiný ne, navíc není obalený množstvím výrobku a tak dokážete vykouzlit nádherné a hlavně přirozeně zvýrazněné řasy bez žmolků a přebytečného výrobku všude kolem. Dokonce se s ním díky malému kartáčku krásně líčí i spodní řasy, které jsou maličkaté. Opravdu tímto kartáčkem dokážete nabarvit snad každou řasu zvlášť. Řasy lehce prodlouží, není to objemová řasenka. Pokud chcete řasenku, která je nenápadná a opravdu bezproblémová na nanášení, mohu ji jen doporučit. Není voděodolná.

Moje hodnocení: 10/10





To je pro dnešek vše, poměrně dlouhý článek, doufám, že to nevadilo, snažila jsem se popsat výrobky co nejvíce, abych případně mohla pomoci v rozhodování se. 

Co vy, znáte některé tyto výrobky, používáte je? Jaká je vaše zkušenost?

3 komentáře :

  1. Krásně napsaný článek
    Amélie

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně napsané, chválím, velmi přehledné. Ta řasenka vypadá mooooc dobře. Já bych z Oriflame katalogu vždycky vykoupila skoro všechno, je těžké těm vůním odolat ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)