22. prosince 2011

Christmas nail art

Krásný pátek!
Minulý týden jsem se zúčastnila firemního Vánočního večírku a tak jsem se rozhodla "dělat ostudu" :) a nalakovat si nehty nějak zajímavě vánočně. Hledala jsem různě po internetu a nakonec zkusila na každý prst jiný vzhled. Nakonec jsem zvolila kombinaci proužků a světýlek ;)

Návody na toto vánoční zdobení nehtů nejsou složité a tak jsem se rozhodla je dát všechny do jednoho článku. Opravdu to zvládne každý a pokud ne napoprvé, tak napodruhé už ano. Chce to jen trochu času a trpělivosti ;)

0) Společný základ všech vzorů:
Všech pět vzhledů má stejný základ, rozhodla jsem se udělat si to pokud možno co nejjednodušší. Takže na vyčištěné nehty naneseme podkladový lak, který 1) zabrání obarvení vlastního nehtu a za 2) lak a celý vzhled vydrží déle. Po nanesení podkladového laku a hlavně úplném zaschnutí naneseme dvě vrstvy bílého laku na nehty. Já použila Catrice - 470 Snow Motion!. Samozřejmě ale fantazii se meze nekladou, můžete použít jakoukoliv oblíbenou barvu - typické barvy vhodné na Vánoce jsou zelená, červená, bílá, zlatá, stříbrná. 

1) Bílo-červené proužky aka Vánoční sladká hůlka (Candy canes)
- Po uschnutí dvou vrstev bílého laku budete potřebovat červený lak a úzký štěteček - prodávají se speciální zdobící laky, které tyto úzké štětečky mají, nebo si můžete zakoupit štěteček zvlášť. A pokud budete vynalézaví, tak můžete použít opravdu tenký štětec na klasické barvy ;)
- Tvorba proužků je pak jednoduchá - namočíte do červeného laku štěteček a uděláte rovné čáry. Můžete buď takto šikmo jako já, nebo klidně zleva doprava nebo od lůžka ke konci nehtu - je to na vás ;)
- Nakonec přelakujte průhledným top coat lakem (vrchní lak dodávající lesk a pevnost) - pokud chcete dodat nehtům větší šmrnc, můžete použít speciální top coat se zlatými nebo stříbrnými třpytkami ;)

2) Barevný svítící řetěz
- Stejně jako na proužky budete potřebovat úzký štěteček, tady navíc se ještě hodí sirka, párátko, špejle nebo i hlavička od špendlíku na dělání "světýlek". Samozřejmě se dá zakoupit speciální pero zakončené různě velkými kuličkami přímo určené na zdobení nehtů.
- Nejdříve vytvořte pomocí černého laku a úzkého štětce řetěz - podle sebe různě "omotejte" řetěz na ploše nehtu, když to bude pokaždé jinak, jen lépe.
- Nyní dle svého uvážení za pomocí zdobítka či jiných "pomocníků" z domácnosti (viz. výše) vytvořte různobarevná "světýlka" - já použila 4 různé barvy (červenou, modrou, zlatou a oranžovou), samozřejmě je to jen na vás a výběru vašich laků.
- Nechte laky opravdu dobře zaschnout, tečky většinou schnou déle. Před přelakováním top coat lakem zkontrolujte, zda máte vše suché, abyste si světýlka nerozmazali nanesením top coat laku.

3) Bílo-hnědé zdobení aka Vánoční pan Perníček (Gingerbread Man)
- Na Vánočního pana Perníčka budete potřebovat opět nějaké zdobítko - sirku, špendlík, špejli, párátko, nebo speciální zdobící pero a tři laky - hnědý, černý a červený.
- Tělíčko pana Perníčka vytvoříte jednoduše - větší kapku na hlavu, poté krátkou rovnou čárku jako tělo a dvě nohy. Ruce poté roztáhněte z tělíčka a je to.
- Pomocí černého a červeného laku vytvoříte maličkými tečkami (hodí se to párátko) oči, knoflíky a malou mašli pod krkem (omlouvám se za fotku, není to vidět tak, jak bych si představovala)
- A až se ujistíte, že je lak opravdu zaschlý, můžete přetřít top coat lakem, buť jen průhledným, nebo opět se třpytkami.


4) Bílo-zlaté zdobení
- Toto zdobení vypadá lépe v jiné kombinaci než jen bílá-zlatá, viděla jsem to v červeno-zlaté kombinaci a ta byla mnohem hezčí. Ale alespoň vám mohu popsat, jak toho dosáhnout, barvy si můžete obměňovat dle chuti.
- Budete potřebovat lak na nehty se zlatými třpytkami, pro výraznější vzhled také samostatné zlaté třpytky a vějířový štětec, kterým se třpytky nanáší jedna báseň. Jde to samozřejmě i jakýmkoliv jiným štětcem, jen si musíte dávat větší pozor, kam třpytky nanášíte a zda si neničíte vlhký lak pod nimi.
- Na okraj nehtu naneste vrstvičku laku se třpytkami a lehce rozetřete bez dalšího namáčení směrem k lůžku - víc třpytek bude u konce. Pokud vám to stačí, můžete přetřít top coat lakem. Pokud chcete výraznější vzhled, ještě do vlhkého třpytivého laku opatrně naneste pomocí štětce třpytky. Opět se snažte jich dát víc na okraj než k nehtovému lůžku.
- Po zaschnutí můžete přetřít top coat lakem.

5) Zeleno-červené nehty
- Budete potřebovat zelený a červený lak na nehty a pokud chcete nehtům dodat noblesnější vzhled, můžete přidat zlaté čtverečky.
- Na celý nehet naneste červený lak a nechte pořádně zaschnout. Poté naneste zelený lak tak, abyste začínali cca ve 2/3 nehtu a pokračujte šikmo dolů. Samozřejmě můžete přechod vytvořit horizontálně či dokonce vodorovně, záleží jen na vás. 
- Pokud chcete přidat zlaté čtvetečky, můžete je nanést pomocí párátka ještě do vlhkého zeleného laku pěkně jeden vedle druhého na hranici dvou laků. Po zaschnutí určitě přetřete top coat lakem, protože jinak vám čtverečky velmi jednoduše odpadají.


Takže to bylo vánoční zdobení nehtů v mém podání, není to perfektní, stále se mám co učit, navíc kvalita fotek není úplně jak bych si představovala, přeci jenom když přijdu z práce v 18.00 už není světlo a musím si pomáhat umělým osvětlením a to není nikdy moc dobré. Tímto se omlouvám za nekvalitní fotografie, určitě věřím, že dokážete zdobení nehtů mnohem lépe a tak mě napadá - pochlubte se svým vánočním zdobením nehtů! :)

1 komentář :

  1. super nápad!:) moc hezky to máš udělané, jak nalakované, tak i napsané.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)