30. ledna 2012

Pleťová kosmetika n. 3 - Oriflame

Zdravím mé čtenáře!
Pokračujeme v miniseriálu o mé pleťové kosmetice a dnešním tématem budou pleťové krémy. Momentálně mám všechny od Oriflame, ale zkusila jsem už značek více, od Garnier přes Ryor, nemohu říct, že by mi nějaký vyloženě nevyhovoval, to naopak, přemýšlím nad nákupem Ryoru, který byl moc příjemný.
Pleťové krémy by měly hrát hlavní roli při každodenní péči o pleť již od mladého věku. Možná si říkáte, proč bych se měla patlat nějakým krém už ve dvaceti, když mám akorát problémy s pupínky nebo v lepším případě vůbec žádné. Ono se vám to ale vyplatí - říká se, že čím poctivěji budete pečovat o svoji pleť ve věku kolem dvacítky, tím víc se vám pleť odvděčí v pozdním věku. Samozřejmě se nevyplatí to přehánět, určitě nemá smysl ve dvaceti používat krémy proti vráskám ;)


Výrobce píše: Nemastný krém s bio výtažky z citrusů bohatých na vitaminy a chladivého, osvěžujícího světlíku lékařského se rychle vstřebává, zjemňuje pleť a pomáhá jí po celý den vypadat zdravě. Obsahuje UV filtry, které pomáhají chránit před poškozením slunečními paprsky. 75  ml

Tento krém používám během roku každý den ráno na ošetření vyčištěné pleti. Jelikož obsahuje UV filtry, je výborným pomocníkem pro denní ochranu pleti. 

Mě osobně hrozně vyhovuje jeho lehké složení, příjemná vůně a také mohu potvrdit osvěžující funkci, kterou slibuje výrobce. Opravdu bezva krém na ráno, kdy potřebujete vy i vaše pleť trochu "nakopnout" :)

Moje hodnocení: 10/10
výborný krém na denní použití za přijatelnou cenu



Výrobce píše: Denní pleťový krém do chladného počasí. Obsahuje vitamin E a přírodní kakaové máslo s hydratačními a ochrannými vlastnostmi. Vhodný pro celou rodinu. 150  ml

 Výborný a velmi hutný krém na zimu. Koupila jsem si ho za tímto účelem, protože můj klasický denní krém by nevyhovoval a jsem příjemně překvapená. Balení je veliké, vydrží tedy dlouho, vůně je trochu nevýrazná, hutnost až možná moc, musela jsem si na to nejdříve zvyknout. Po nanesení je totiž na pleti ochranný filtr a kdo je zvyklý na ultralehké krémy, mohl by být překvapený.

Bohužel (nebo bohudík?) letos není zrovna velká zima, takže jsem ještě neměla tu pravou možnost ho vyzkoušet, ale věřím, že až to příjde, bude perfektním denním pomocníkem při vycházkách a pohybu venku vůbec.

Moje hodnocení: 9/10
velmi hutný krém, vůně je spíše neutrální



Výrobce píše: Aby byla pleť bezvadně matná, vypadala svěže a neleskla se. Receptura Optimals Matte Touch™ s vyrovnávajícím komplexem neutralizuje nedokonalosti pleti, zanechává ji čistou a vyrovnanou. Vyhlazuje a zvláčňuje suché partie. 50  ml

Tento noční krém úžasně voní, krásně a rychle se vstřebává do pleti a je moc příjemný, na obličeji není vůbec cítit. Nejsem si jistá tou schopností zmatnit pleť, upřímně od přírody zas až tak lesklou pleť nemám, takže se to těžko posuzuje. Tak či tak, vyhovuje mi, je velmi lehký a příjemný, mohu doporučit, ačkoliv cena je trochu vyšší než u jiných značek za noční krémy (279,-), což může být důvodem preferování jiného krému.

Moje hodnocení: 10/10
nádherná vůně a velmi lehké složení


4) Okysličující oční krém Optimals Oxygen Boost - Oriflame

Výrobce píše: Dopřejte kyslíkovou lázeň jemné pleti v okolí očí! Lehké složení okysličujícího očního krému pomáhá pleť detoxikovat, zklidnit a ihned odstranit známky únavy. Receptura obohacená komplexem AquaBoost zajišťuje celodenní hydrataci a brání vzniku vrásek. 15  ml

 Používám ho teprve krátce, takže asi nemohu plně ocenit jeho působení na unavené oči, ale musím uznat, že při pravidelném používání je pleť kolem očí opravdu svěžejší a kruhy pod očima o něco méně viditelné.


Moje hodnocení: 10/10
příjemné chladivé složení a rychle se vstřebává



A to je pro dnešek všechno, miniseriál zakončíme speciální péčí proti akné ;)

2 komentáře :

  1. Moc díky za tento článek, ostatně jako za všechny, co tu píšeš/te. Super recenze! Právě vybírám krém a jelikož mám smíšenou-mastnou pleť, tak jsem pokukovala po Oriflame Matte touch gelovém krému (den+noc)a díky tvému hodnocení do něj nejspíš půjdu. 10/10!!! až odzkouším sama, určitě písnu (katyninblog.blogspot.com)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten 2.má babička a já mám podobný jako ten 1.je to pure nature,ale ten s granátovým jablkem,noční.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)