25. ledna 2012

Recenze: Produkty na nehty - Ebelin, Essence, Miss Sporty

Zdravím!
Dnes mám pro vás článek o nejnovějších úlovcích, které mají všechny co dočinění s nehty. Jedná se o odlakovač Ebelin, lak na nehty Essence, korekční odlakovací pero Essence a lak na nehty Miss Sporty.

1) Odlakovač Ebelin (dm drogerie)


Poprvé jsem na tento odlakovač narazila na blogu NAILS MANIAC a velice mě zaujal netradičním způsobem aplikace. Tento odlakovač má totiž pod víčkem malou misku s pumpičkou, kdy pro získání odlakovače jednoduše párkrát zmáčknete na misku vatovým tamponkem a ten se navlhčí odlakovačem - takže žádné zbytečné výpary, boj se šroubovacím vrškem ani nedejbože nehoda s rozlitým odlakovačem.

Odlakovač je bez acetonu a obsahuje arganový olej. Musím uznat, že je to první odlakovač, který mi nesmrdí. Co je ale u odlakovače nejdůležitější je funkce - je to jeden z lepších odlakovačů, které jsem kdy měla. Dokonce si poradil bez větších problémů i se třpytivým lakem obsahujícím malé částečky, což jsou obecně laky nejhůře odlakovatelné.

A když jsem u té chvály, nesmím zapomenout na neodmyslitelné pozitivum a to cenu. Tuto lahvičku můžete koupit snad v každé dm drogerii za 39,- 

Moje hodnocení: 10/10
(přívětivá cena, netradiční dávkování, bez acetonu)


2) Odlakovací korekční pero Essence
Toto pero mi padlo do oka při poslední návštěvě dm drogerie, ale můžete je zakoupit i v Rossmann drogeriích, kde se značka Essence prodává asi nejčastěji. 

Asi každý z vás ví, na co je takové korekční pero dobré, pokud si často děláte francouzskou manikúru nebo pokud nemáte 100% pevnou ruku při lakování nehtů výraznými laky, určitě se vám toto pero bude hodit. Špička je napuštěna odlakovačem a díky jejímu tvaru se dostanete krásně do malých prostor např. na okrajích nehtu, kam se (pokud je lak řidší) dostane občas lak až ke kůži a nevypadá to dobře. Tímto perem jednoduše projedete kolem okraje nalakovaného nehtu a opravíte všechny nepřesnosti.

Vyzkoušela jsem ho při lakování klasických červených nehtů a jsem s jeho funkcí spokojena, není nutné "šmrdlit" perem moc dlouho, odlakuje pěkně tak po druhém, třetím přejetí.

Balení je akorát silné, pěkně jde do ruky a pracuje se s ním dobře, za druhé straně jsou ještě 3 náhradní špičky, což oceňuji, protože věřím, že tu první špičku rychle zašpiním a nebude dostatečně silná, aby odlakovala, co má. 

Abych to shrnula - jsem s perem spokojená, za cenu 69,- mi vyhovuje (možná bych řekla že dopadlo nad očekávání) a jsem zvědavá, jak dlouho vydrží první špička. Nejsem si jistá, zda drogerie prodávají i jinou variantu od různých výrobců, u Oriflame si takovéto peru můžete koupit cca za 199,- a pouze s jednou náhradní špičkou. Rozdíl bude určitě v účinnosti odlakování, za tu cenu si myslím, že pero stojí.

Moje hodnocení: 10/10
(cena, funkce, náhradní špičky)


3) Nail Expert Manicure for Brittle Nails - Miss Sporty

Tento podkladový lak na nehty jsem si koupila (přiznám se) pouze proto, že žádný jiný neměli. Nemám vůbec zkušenosti s kosmetikou Miss Sporty (pokud nepočítám jednu hodně moc starou rtěnku, kterou mi darovala máma, když jsem byla na základce) a tak jsem si nebyla jistá, jaký tento lak je.

Jedná se o pečující podkladový lak přímo určený na lámavé nehty, měl by obsahovat vápník a pomáhat tak posilovat nehty. 

Ještě ho nepoužívám dostatečně dlouho na to, abych zjistila nějaké změny co se týče péče o lámavé nehty, je to hustší lak s úzkým štětečkem, v lahvičce vypadá světle zelený, na nehtech je ale průhledný. Jakmile zjistím po delší době užívání více, určitě dám vědět :)

 Momentálně ho mohu ohodnotit jako podkladový lak, kdy bych ho označila za jeden z horších podkladových laků - není to žádný zázrak, nehty sice připraví a ochrání před zabarvením od výrazných laků, ale když jsem ho zkusila, hned třetí den se mi začaly oťukávat okraje a pak dokonce odloupl malý kousek z okraje nehtu. Mnohem lepší podkladový lak na nehty nabízí Oriflame, a to jsem ho při koupi dost podceňovala (recenze bude brzy ;))  Také bych mu vytkla poměrně nepříjemný zápach, nejsem na to zvyklá, protože laky od Essence nebo Catrice takto nesmrdí :)

Moje hodnocení: 4/10
(jako base coat není dobrý, zapáchá)

4) Lak na nehty Color & Go 72 (Time for Romance) - Essence 
 Na fotce vypadá tento lak trochu do hněda, na stránkách essence.eu zase trochu do růžova, doopravdy je to červená barva s lehkým hnědým nádechem, nejblíž je odstín měděné barvy. V lahvičce vypadá velmi pěkně barevně, ale na nehtech je to více-méně průhledný lak se spoustou maličkých měděných třpytek a větších osmihranů. Pokud byste ho chtěli použít jako klasický lak, připravte se tak na tři silnější vrstvy a trochu boj s velkými osmiúhelníky. Sama jsem ho použila jako efektní vrchní lak a to je perfektní.

Co se výdrže týče, jako téměř každý třpytivý lak vydržel i tento velice dlouho. Měla jsem ho na nehtech společně s oranžovým lakem od Catrice a takto nalakované mi vydržely nehty více než týden bez oťukaných konečků, což je paráda. Ale má to i nevýhodu - každý třpytivý lak jde hrozně odlakovat. Strávila jsem u odlakování snad celé mládí a vždycky, když si na nehty dám třpytivý lak, hned mi bleskne hlavou, že u odlakování se snad umlátím. Pomohla až varianta alobalového odlakovávání, určitě plánuji udělat video nebo foto návod, protože většinou jinak třpytivé laky na nehty dolů nedostanete.

Takže - tento lak je velice pěkný efektní lak v kombinaci např. s oranžovou, musíte si trochu pohrát s třpytkami, které si na nehty nanesete, protože jsou rozmístěné velmi nepravidelně. Lak vám vydrží nedotknutý velice dlouho, ale na úkor výdrže se velice špatně odlakuje.

Moje hodnocení: 7/10
(výhodná cena, efektní lak, výrobná výdrž, špatné odlakování)


To je pro dnešek vše, doufám, že jsem dokázala tyto výrobky popsat a třeba vás buď odradím nebo popostrčím k nákupu :)

5 komentářů :

  1. Pěkná recenze :) Pokud jsi ještě nenapsala, tak napiš jaký je ten lak od miss sporty ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se bez mučení, že jsem ho už nezkusila, prostě jakmile mě lak neoslní, nějak nemám chuť ho zkoušet :D Takže zatím je stav stejný :))

      Vymazat
  2. Prednedávnom som si ho zaobstarala a som s ním veľmi spokojná. Síce ho nepoužívam samotný, ale vždy s ďalším lakom.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslela som ten lak na nechty Time for romance :-)
    http://anita-sblog.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. To odlakovací pero nebo jak se to jmenuje si chci určitě koupit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)