20. února 2012

Oriflame Feet Up - péče o nohy

Přeji pěkný den!
Tentokrát jsem si pro vás připravila recenzi na mé oblíbené výrobky pro péči o nohy z řady Feet Up. 
Péče o nohy je často trochu podceňována, ačkoliv si myslím, že své nohy, které nás nosí celým dnem, si zaslouží určitě mnohem více péče, než jim dodáváme. Sama mám co dohánět, sice si je párkrát do týdne namažu nočním hydratačním krémem a téměř denně používám sprej proti pocení, určitě by si i moje nohy zasloužily mnohem lepší péči. V této recenzi bych vám ráda představila řadu pro péči o nohy od Oriflame, ne protože bych si myslela, že je nejlepší (není špatná, ale určitě existují výrobky ještě účinnější), ale hlavně jsem je ozkoušela a tak vám mohu popsat účinky. Předem se omlouvám, že na fotce nahoře jsou tři výrobky a doopravdy se tu budu zmiňovat o pěti výrobcích, bohužel momentálně mám doma jen tyto tři, zbytek je vypotřebovaný a já čekám na dobrou akci, abych si dokoupila zbytek, takže fotky budou také z oficiálních stránek Oriflame.


Výrobce uvádí: Zjemní, zklidní a zlepší stav vašich nohou během noci. Se zjemňujícím avokádem a zklidňující aloe vera. Vmasírujte před spaním do nohou a ráno se probudíte s hezčí pokožkou. 75  ml

 Já mohu souhlasit, zkoušela jsem tento krém jak klasicky namazat a nechat vstřebat, tak také jako masku spolu s bavlněnými ponožkami a výsledek byl vždy velice dobrý, pokožka byla hebčí, jemnější a pokud nebudete čekat, že vám tento krém odstraní mrtvou tvrdou kůži (to také neslibuje), budete spokojeni. Má příjemnou nevtíravou vůni, bílou hustší konzistenci a do pokožky se nevstřebá ihned, ale vytvoří na nohách jakýsi mastnější film, který se vstřebá až po chvíli. Ale nemusíte se bát, že si zamastíte povlečení, je to jen takový pocit ochranného filmu. Co mi trochu vadí je fakt, že když si nohy masírujete rukama, na rukou vám poté tento film zůstává a mě osobně je trochu nepříjemný, ale záleží na zvyku.

Krém se prodává při obsahu 75 ml za 139 Kč.


Moje hodnocení: 9/10


Výrobce uvádí: Bohatý krém se rychle vstřebává, zklidní a zjemní i ty nejpilněji pracující nohy. Složení kombinuje hydratační olej z pšeničných klíčků a zklidňující výtažek z pomerančových kvítků. Použijte kdykoliv pro dlouhotrvající hydrataci a svěží vůni. 75  ml

 Tento krém, narozdíl od toho nočního nahoře, se vstřebává mnohem rychleji a netvoří na nohou film, mohu potvrdit zklidňující účinky, je výborný po koupeli nebo po pedikúře.

Co se vůně týče, není to žádný zázrak, jde spíše o jemnou vůni, která dlouho nevydrží.

V zásadě ale nemám proti tomuto krému nic špatného, určitě však za tu cenu koupíte krém lepší, popřípadě účinnější, protože při obsahu 75 ml se prodává za 169 Kč, což mi přijde zbytečně moc.

Moje hodnocení: 7/10


Výrobce uvádí: Okamžitě ochladí nohy, uchová je svěží, krásně provoněné a ochrání je před potem. Eukalyptový olej bojuje proti pachům a potu a máta osvěžuje. Použijte kdykoliv na nohy nebo nastříkejte do obuvi. 150  ml

 Tento sprej mám ráda, opravdu je dobrý na potlačení zápachu z bot nebo samotných nohou. Při nastříkání na nohy cítím příjemný chladivý efekt máty a příjemnou vůni, ačkoliv je tam takový ten umělý dozvuk chemikálií. Také bych ocenila, kdyby sprej nebyl poháněný plynem, ale mechanicky, bylo by to určitě ekologičtější a nemělo by to nijak měnit efektivitu spreje.

Tento sprej mohu doporučit, na denní použití nebo kdykoliv potřebujete dodat skvěžest nohám, je velmi dobrým pomocníkem. Dobrou zprávou je i to, že ho Oriflame začal vyrábět i ve velkém balení, což určitě ocení celá rodina :)

Prodává se za 199 Kč klasické balení (150 ml) a maxi balení (250 ml) za zvýhodněnou cenu 269 Kč

Moje hodnocení: 9/10

A nyní ještě dva výrobky, které sice nemám přímo na titulní fotce, ale používala jsem je poměrně často v minulosti a momentálně je doma nemám:


Výrobce uvádí: Krém se zklidňujícími výtažky z pinie a habru pomáhá chránit před pocením a redukuje nežádoucí pachy. Redukuje škodlivé bakterie a uchovává nohy po celý den svěží, suché a provoněné. 50  ml

 Tento krém není špatný, ale za cenu, za kterou ji prodávají vzhledem k malému balení, se podle mého názoru nevyplatí. Při obsahu 50 ml totiž stojí 159 Kč a to mohu za sebe říct, že bych za něj nedala, i když vím, jak funguje.

On totiž není špatný, příjemně voní a trochu pocení zabrání, ale určitě nemůžete počítat s tím, že se s ním namažete a nebudou se vám potit nohy, to bohužel neplatí, ačkoliv to výrobce tvrdí. 

Moje hodnocení: 5/10


Výrobce uvádí: Pudr na nohy se rychle vstřebává a chrání před nežádoucími pachy. Bergamotový olej osvěžuje a limetka má antibakteriální a povzbuzující účinky. Se svěží a příjemnou vůní, která vás osvěží na delší dobu. 75  g

 Tento pudr mohu doporučit, je opravdu příjemný, ale co je důležité - pomáhá v boji s pocením nohou. Rozhodně mnohem více, než předchozí krém. Já jsem ho měla ještě v jeho starší verzi (upřímně si myslím, že jen obměnili obaly) a byla jsem hrozně nešťastná, když mi došel. Používala jsem ho téměř denně, v létě byl nenahraditelným pomocníkem.

Co může někoho odradit je opět poměrně vysoká cena. Na druhou stranu zde bych se přiklonila k tomu, že ačkoliv toto balení 75 g stojí 199 Kč, pudr vám vydrží poměrně dost dlouho a opravdu funguje, narozdíl od krému proti pocení. Za mě tedy určitě ano.


Moje hodnocení: 10/10

Doufám, že se vám recenze alespoň trochu líbila, vím, že byla zase hodně dlouhá, ale na druhou stranu čím více o výrobcích napíši, tím více ho popíši a vy si pak budete moci jednodušeji vybrat ten svůj :)

2 komentáře :

  1. tieto vyrobky mám rada, pekna recenzia ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná recenze! Patřím k těm, kdo o nohy nepečuje pravidelně, tak jak by se mělo...spíš nárazově, ale budu s tím muset něco udělat:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)