19. března 2012

Blue Lagoon Shadow pencil - Oriflame

Pěkný začátek nového pracovního týdne!
Víkend je za námi, jaro snad už před dveřmi a čím dál teplejší počasí svádí k tomu, abychom mysleli na léto. A právě loni v létě Oriflame vyšel s těmito dvěmi tužkami na oči s krásným letním názvem Blue Lagoon. V posledních katalozích se tyto dvě tužky prodávaly ve slevě, takže nyní již asi k dostání za takovou dobrou cenu nebudou, ale i tak jsem se rozhodla napsat o nich pár vět.
Tužka na oči Blue Lagoon Oriflame Beauty

Výrobce píše: Jedinečně hladké, krémové a dlouhotrvající složení zachycuje esenci léta ve dvou báječných odstínech - tyrkysovém a bronzovém. Díky konzistenci, která se výborně roztírá, se dají použít jako oční linky i jako oční stíny. 5.4  g

 Tyto tužky jsou vynikající díky své měkké a krémové konzistenci, protože se dají jednoduše rozmazat do ztracena a použít nejenom jako klasické oční linky, ale také jako podklad pro oční stíny. Samozřejmě je možné použít je bez očního stínu samostatně, ale nesmíte zapomenout na fakt, že jakékoliv krémové oční stíny se během dne slijí do vrásky horního víčka. Částečně tomu zabráníte právě nanesením sypkého očního stínu.

Tužky jsou ve dvou odstínech - tyrkysová a měděná, obě mají něco do sebe a mají dobré využití. Měděná tužka je klasika, nanesením podél horních i spodních řas dodáte očím pěknou hloubku a přitom to není tak tvrdé jako při použití černé tužky. Navíc tuto tužku můžete rozetřít velmi lehce prstem do ztracena a máte jednoduché a přitom krásné líčení během chvilky. Já osobně mám moc ráda tyrkysovou tužku, nejenom pro tu krásnou barvu, ale také z toho důvodu, že mi přijde více dlouhotrvající než ta měděná. Je to možná jen můj pocit, přeci jenom by tužky měly mít stejné složení. Tyrkysovou tužkou si občas vykreslím vnitřní spodní linku nebo podél spodních řas a dodám tak klasickému přirozenému líčení šmrnc.

Ohledně výdrže tužek - měděná mi vydržela na očích bez kazu cca 4 hodiny, poté se začala slévat do oční vrásky a jakoby "zmizela" ze spodní linky, tyrkysová mi s přehledem vydrží i 7 hodin bez hnutí, večer je ale i na ní znát, že by potřebovala upravit.

Koupila jsem je v akci každou za 59 Kč, za tu cenu je už asi nekoupíte, maximálně můžete čekat jako já na akci nebo slevu, na webu Oriflame je ale stále k objednání, ačkoliv za 139 Kč.

Já jsem s těmito tužkami spokojená co se barev, pigmentace i konzistence týče, ještě jsem je nestačila ořezávat, jelikož jsou v plastovém obalu, mám trochu o něj obavu, uvidíme později. Za sebe říkám ano, doporučila bych ji všem, kterým se líbí tyto barvy a nemají čas nebo náladu se ráno dlouho malovat.

Moje hodnocení: 9/10

5 komentářů :

  1. Taky je mám, koupila jsem je před Vánoci ve slevě za 29 (jednu pro mamku a pro sebe jsem jí měla zadarmo k tomu, takže mě jedna tužka vyšla na 14.50 :D). Ale teda ještě jsem je nezkoušela... nějak nevím, jak je nanést :D máš nějaký tip?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nijak speciálně je nenanáším - prostě vykreslím horní víčko, klidně trochu nepravidelně, okraje pak rozetřu štětcem do ztracena. Spodní linku namaluji klasicky jako každou jinou tužkou na oči. :)

      Vymazat
  2. Já si nedávno koupila metalickou tužku Very me z minikatalogu za 30 a je famózní. Jednoduše se nanáší a efekt je moc pěkný, jen rozetřu aplikátorem. Oriflame má na super akce. Líčidla se dají pořídit opravdu "za hubičku" Pěkný report!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)