7. května 2012

Kosmetika na cestách

Krásné ráno přeji,
jelikož se nezadržitelně blíží období dovolených, napadlo mě napsat pár rad na téma kosmetiky během cestování, jak ji uchovávat, co si s sebou vzít a co nechat doma, jak se nalíčit třeba v letadle atd... Snad vám bude článek k užitku :)
zdroj
Určitě se každá z nás těší na léto, kdy budeme moci vyrazit a objevovat svět :) Někdo se vydá do cizích, exotických zemí, někdo bude poznávat krásy naší země, ale ať už se rozhodne pro jakoukoliv volbu, určitě budete řešit "záhadu", jakou kosmetiku si vzít s sebou, jak ji uskladnit a třeba jak udržovat líčení a pleť v kondici. Kapitola sama za sebe je cestování letadlem, což je pro pleť i balení dost oříšek. Pokusím se vám proto trochu pomoci jednoduchými radami ;)

1) Co si vzít s sebou?
  • Ať jedete na festival nebo do cizí země, určitě si před odjezdem sepište seznam, jakou kosmetiku opravdu budete potřebovat, kterou upotřebíte a zda se nevyplatí ten třetí lesk na rty nechat doma :) Budete se možná divit, ale ony ty serepatičky váží ve větším množství zbytečné gramy navíc a zvláště na letišti si budete hlídat každé deko.
  • Podle mého názoru není třeba nic víc než základ: podkladový krém, pudr, korektor, rtěnka/lesk, řasenka, oční linky, popř. oblíbenou malou paletku stínů, odličovač, odličovací ubrousky, denní a noční krém (vyrábí se i krémy použitelné na den i noc - ušetříte další místo) a pokud holdujete lakům na nehty tak odlakovač a dva tři nejoblíbenější. A ze štětců se hodí: na pudr, oční stíny, podkladový krém a na gelové linky (pokud si je vezmete)
  • Pokud jedete do teplého podnebí, podle mého názoru nestojí za to tahat s sebou podkladový krém a vyloženě výbavu na kompletní make-up, stejně budete během dne používat maximálně tónovací krém. 
  • Když píši o tónovacím krému a ušetření místa v kufru - sice ještě nemám osobně vyzkoušené, ale na léto si pochvaluje mnoho lidí "nové" BB krémy, nejdostupnější momentálně asi bude ten od Garnier, seženete ho v drogeriích za cca 90 Kč - měl by to být "zázračný" krém dodávající hydrataci, lehké krytí, přirozené rozjasnění a SPF ochranu. Plánuji si ho koupit, abych mohla sama porovnat, na léto by ale mohl být fajn

 2) Do čeho zabalit, aby se nic nerozbilo?
  • Na trhu je mnoho cestovních taštiček, vybrat si můžete od velikosti, tvaru i barvy, ty dražší mají výstuhy, což je velmi dobré např. na letišti, v dnešní době již všichni víme, že se ke kufrům pracovníci letišť nechovají láskyplně a tak musí něco vydržet.
  • Pokud si nepořídíte samostatný kufřík na kosmetiku, ale necháte si ji jen v klasické taštičce, coporučuji ji zahrabat doprostřed kufru, kde budou věci chráněné oblečením proti nárazu.
  • Na letištích platí poměrně přísná pravidla co se týče množství ml výrobků v kufrech, proto si dejte velký pozor, abyste se vyhnuli zbytečnému zabavení a následnému vyhození vašich kosmetických výrobků - toto pravidlo se týká všech tekutin, které si berete s sebou na palubu letadla, ne obsahu kufru, který s vámi na palubě není - tedy max. 100 ml, všechny výrobky musí být uskladněny v uzavíratelném průhlednémplastovém sáčku o max. objemu 1 litr. Více informací zde na stránkách ČSA.
  • V případě, že jedete na festival nebo po České republice, nemusíte se tolik omezovat, spíše platí pravidlo moc to nepřehánět s velikostí a hmotností

3)  Jak udržet pleť v kondici během letu letadlem
  • Jak je známo, suchý klimatizovaný vzduch v letadlech není zrovna to pravé ořechové pro naši pleť, proto se může velmi jednoduše stát (zvlášť při delších letech), že do letadla nastoupíte upravení a po několika hodinách z letadla vystoupíte s unavenou a suchou pokožkou bez barvy. Proto doporučuji vzít si s sebou cestovní balení vašeho oblíbeného hydratačního krému, který dodá pleti ochranu a "nakopne" ji před odchodem z letadla.
  • Líčení v letadle není žádná legrace (málo místa, občasné turbolence, omezení množství tekutin na palubě), určitě doporučuji se nalíčit raději v letištní hale, pokud ale potřebuje vaše líčení trochu poupravit, nedá se nic dělat: doporučuji si to co nejvíce zjednodušit - používat multifunkční líčidla, např. rtěnku použít také jako tvářenku.
  • Pokud letíte přes noc, budete se chtít přirozeně odlíčit. Kvůli omezení ohledně množství tekutin doporučuji vlhčené odličovací ubrousky, zbavíte se tak make-upu stejně dobře a nemusíte se bát kontrol na letišti. Po odlíčení naneste oblíbený noční krém a hurá na kutě :)

To by bylo všechno, nejsem zrovna světaznalá cestovatelka, většinou jezdíme s manželem po České republice, v zahraničí jsem byla jen 3x a to ještě se školou, takže jsem make-up a kosmetiku zrovna dvakrát neřešila, ale doufám, že vám moje rady budou ku prospěchu alespoň maličkou měrou :)

Kam se letos chystáte? ;)

2 komentáře :

  1. Docela mě láká vyzkoušet ty odličovací ubrousky. Na léto by to mohlo být dost praktické. Člověk si ráno namaluje na ksicht obličej, během dne se mu to rozteče a co teď, že :-)
    Letadlem jsem zatím neletěla, ale tipy jsou to fajné. Zaujaly mě ty kontroly. Když se jim u člověka něco nezdá (třeba nějaký kousek kosmetiky), tak to fakt vyhazují do koše?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem letěla jen do Finska a neměla jsem nic takového, ale mám pocit, že to normálně vyhazují - minimálně zabavují - třeba si nechávají :D

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)