16. května 2012

Souboj gelových linek - e.l.f. vs Essence

Krásné ráno!
Minulý souboj antibakteriálních tyčinek na obličej měl celkem úspěch, takže tu máme další souboj - gelové linky od e.l.f. proti gelovým linkám od Essence - kdo bude vítěz?
1. kolo - cena vs. objem

Gelové linky od Essence stojí 69,- při
Gelové linky od e.l.f. stojí 95,- při 

Vítězem tohoto kole jsou gelové linky od Essence!

2. kolo - množství dostupných odstínů

Gelové linky od Essence se nabízí ve třech odstínech: 01 midnight in paris (černá), 02 london baby (hnědá) a 05 miami´s ink (šedo-stříbrná)

Gelové linky od e.l.f. se prodávají v 11ti odstínech: metallic olive (olivová zelená), copper (měděná), gunmetal (stříbrná), purple (tmavě fialová), cofee (hnědá), black (černá), midnight (tmavě modrá), ivory (bílá), teal tease (tyrkysová), golden (žluto-zlatá), punk purple (fialová)

Vítězem tohoto kola jsou jednoznačně linky od e.l.f.!

3. kolo - pigmentace a konzistence

Oba dva výrobky jsou na tom velmi podobně, ty od e.l.f. mají název krémové a je pravda, že jsou hutnější, než ty gelové od essence. Pigmentace hodně závisí na odstínu, já mám obě černé a jsem se sytostí barvy spokojená u obou výrobků, možná o něco víc s essence, ale není to markantní rozdíl.

Vítězem tohoto kola jsou linky od Essence!

4. kolo - nanášení a výdrž

K nanášení obou linek je třeba štětečku, prodávají se ve skleněném kelímku, takže bez štětce to nejde. Štětec si můžete vybrat dle svého uvážení - zkosený nebo tenký.
Jelikož jsou linky od Essence více gelové (rozuměj "tekutější") než krémové linky od e.l.f, pracuje se mi s nimi dobře.
Linky od e.l.f. mi poměrně rychle vyschly, před každým použitím je nyní musím trochu rozehřát, jinak se s nimi pracuje hrozně špatně, drolí se.
Výdrž obou linek je pěkná, jakožto každé gelové linky vydrží celý den, ale občas se obtisknou na horní víčko - zvlášť pokud máte spadlá horní víčka nebo si uděláte větší linku, e.l.f. linky se obtiskovaly více než ty od Essence.

Vítězem tohoto kola a také celého souboje se staly linky od Essence!

Vítěz: Gelové linky Essence
Zasloužené vítězství - tyto linky mě (a vzhledem k recenzím na internetu nejenom mě) okouzlily nejen konzistencí, bezproblémovým nanášením, sytostí i výdrží, ale také dostupnou cenou. Ačkoliv je značka Essence čistě značka u nás prodávaná jen v drogeriích, rozhodně v tomto souboji převálcovala značku e.l.f. Jedinou výhradu bych měla a to k dostupným odstínům - tři jsou opravdu málo, e.l.f. jich nabízí 11 a to může být důvod ke koupi e.l.f. linek místo Essence.

6 komentářů :

  1. túto linku mám na wishliste už dlhšie a nikdy sa nedokopem ísť si ju kúpiť.. a tvoja recenzia ma presvedčila úplne :) čoskoro bude moja! -tá od ess. ;-)
    abeilleslife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám linky od Essence a jsou parádní. Mám tmavěhnědý odstímn a jsou skoro jako černé. Nepůsobí tak tvrdě, na rozdíl od černé. Jsem s nimi moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám gelové linky od Essence fialové :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kde se dají prosím tyto gelové linky černé koupit? V drogeriích ani na internetu jsem je nenašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty od e.l.f. se dají koupit na jejich e-shopu http://elfkosmetika.cz/ a ty od Essence jsem našla v drogerii Rossmann, ale chce to hledat, nejsem si jistá, zda je ještě pořád prodávají, protože už je to nějakou dobu, co jsem je kupovala a oni často obměňují sortiment...

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)