17. září 2012

Rychlá svačinka - párky v pyžamu

Krásné ráno!
Opět mám pro vás recept (upozorňuji vás, že mě vaření a pečení začalo bavit, takž tu hrozí brzy velké riziko, že se můj blog změní na blog o vaření :D) - velmi jednoduché a přitom skvělé svačinky či večeře - párky v županu, tentokrát v listovém těstě. Píši tentokrát, protože existuje spousta variant, jaké těsto na župan použijete, to nejjednodušší je asi listové těsto, dá se zakoupit snad v každém obchodě a pouze ho rozválíte, takže tento recept je vhodný i pro úplné začátečníky a uvidíte, jak vám utrhají ruce :)
Co budete potřebovat?

  • listové těsto
  • párky
  • vajíčko na potření
  • koření dle chuti (sůl, pepř, paprika, grilovací koření,...)

Jak na to?
těsto vyválíme do velkého obdélníku

rozkrájíme na menší obdélníky - šířka podle párků


 
naklademe párky na plech a povrch můžeme ozdobně nakrájet

posypeme kořením a vložíme do trouby

potřeme vajíčkem pro krásnou zlatavou barvu

hotové párky poznáte podle zlaté barvy, nafouklého těsta a  lístkování

Listové těsto si rozválíme na větší obdélník a ten rozkrájíme na malé obdélníky podle šíře párků. Poté každý párek jednoduše zabalíme do listového těsta a poklademe na plech. Každý párek - resp. těsto okořeníme dle chuti a můžeme lehce nožem nakrájet, aby se při pečení nahoře vytvořila ozdobná mřížka. Nezapomeneme potřít vajíčkem, aby bylo těsto krásně zlatavé. Troubu roztopíme na cca 180°C a párky necháme péct tak dlouho, dokud není těsto nafouklé a zlatavé. Necháme trochu zchladnout a podáváme :)

Dobrou chuť!

1 komentář :

  1. ach bože, mám rovnátka teď nasazeny nově, takže umírám z toho, že si nemůžu koupit to, na co mám zrovna chuť :D i když tohle bych tak za 2-3 dny určitě pokousala! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)