1. dubna 2013

DIY duben - Jarní zdobení nehtů

Krásné ráno!
Ačkoliv si s námi počasí zahrává a zatím konec března a začátek dubna vypadá spíš jako polovina ledna, mám pro vás dnes 3 různé nehtové zdobení, které by vám mohly alespoň malinko připomenout, že je opravdu jaro :)

Varianta 1) Pastelové ombré s praskajícím lakem

Nejtěžší na této variantě je ombré efekt, nebo-li jemný přechod z jedné barvy do druhé. Když ale zjistíte, jak na to, není to tak těžké. Jediné, co budete potřebovat, je make-up houbička, která se dá zakoupit v každé druhé drogerii nebo lepším supermarketu za nějakých 50 Kč. Dokonce si osobně myslím, že by to úplně v pohodě šlo i s klasickou houbičkou na nádobí ;) Nanesete na houbičku obě barvy laku pod sebe a rychle obtisknete houbičku na nehet. Ze začátku je nehet texturovaný, nemá hladký povrch a i přechod je takový nehezký, ale stačí přetřít top coat lakem a barvy se krásně spojí. Pokud máte pocit, že efekt není dostatečný, na konce nehtů můžete nanést lak štětečkem a za pomocí houbičky "poťupat" směrem nahoru.


Pak už jenom jednoduše nanesete praskající efektový lak a čekejte, až se začnou dít zázraky :)

Je to velmi jednoduchý a rychlý způsob, jak si pořídit pěkné nehty a nemusíte u toho strávit celé odpoledne, největší efekt udělá praskající lak za vás. Pokud se necítíte na černou, samozřejmě na trhu jsou praskající laky snad ve všech možných odstínech - sama mám doma ještě bílý a stříbrný, viděla jsem modrý, červený, zelený, žlutý, zlatý, růžový.... prostě stačí zabrouzdat po internetu :)

 Varianta 2) Kopretiny

Klasická jarní variace :) Celý nehet nalakujte dvěmi vrstvami zeleného jaku na nehty a nechte úplně zaschnout.


Za pomocí zdobicího pera nebo párátka a bílého laku na nehty vytvořte pár nepravidelně rozmístěných bílých křížků - to budou naše okvětní lístky.

Do středu každého křížku vytvořte žlutou tečku.

Tohle už je spíš navíc a je lepší to dělat, dokud je bílý lak ještě mokrý - pro dodání lepšího efektu můžete za pomocí zdobicího pera nebo párátka vytvořit od středu směrem ven malé světlounce modré čárky, které dodají květině trochu plastičnosti.

Celé přetřete top coat lakem a máte rozkvetlou louku kopretin na nehtech :)

Varianta 3) Velikonoční zajíc

K jaru neodmyslitelně patří i Velikonoce a jelikož je dnes Velikonoční pondělí, podělím se i o toto zdobení. Zajíce můžete udělat na všechny nehty nebo jenom na jeden jako efekt, záleží na vás :)

Na celý nehet naneseme 2 vrstvy bílého laku na nehty a necháme úplně zaschnout.

Opět za pomocí make-up houbičky naneseme dva odstíny zeleného laku na konečky nehtů tak, aby vznikl ombré efekt - přetřeme top coat lakem, aby byl přechod i textura nehtu jemná.


Začneme kreslit zajíce - hnědým lakem a zdobicím perem nebo párátkem vytvoříme zaječí hlavu.

Růžovým lakem vytvoříme vnitřky uší.


Bílým lakem zase bělma očí.

Menší tečky černým lakem doprostřed bělma dodají rohovku.

Opět růžový lak a doděláme nos.

A králík je hotov. Omlouvám se za ty opatlané uši, vůbec jsem si toho nevšimla a samozřejmě zapomněla nanést top coat, který to celé zjemní :)

Jak se vám mé jarní zdobení nehtů líbilo? Rádi si lakujete nehty podle ročních období nebo spíše podle nálady? :o)

2 komentáře :

  1. Ten ombré efekt vypadá opravdu parádně. Moc se mi líbí :-) Jinak ty kopretiny jsou podle mého gusta :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si zkouším dělat nehty na těch umělých...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)