11. října 2013

Podzimní dekorace - DIY + Yankee Candle

Krásné říjnové ráno!

Ačkoliv tady na Vysočině to ještě na ten klasický podzim se spadaným listím nevypadá, doma mě chytil záchvat tvořivosti a udělala jsem si pár dekorací v podzimní tématikou. Pak mě napadlo, že by vás to mohlo třeba taky zajímat, určitě taky máte čas od času nutkání něco vytvořit a když navíc bude výsledek dělat parádu u vás doma, bude to jen bonus k dobru :)



Od té doby, co jsme si koupili dům, začínám mít čím dál častěji nutkání trochu to tam zabydlet různými dekorativními věcmi. Ať už se jedná o pěkný plakát s Buddhou do ložnice nebo ručně vyrobenou sezónní dekoraci, začíná mě to bavit :) A s internetem plným nápadů (nejoblíbenější samozřejmě Pinterest) to jde skoro samo.

Na podzim jsem si nachystala pár jednotlivých dekorační prvků, které jsou více-méně nenápadné a jen lehce dokreslují interiér bez toho, aby křičely "Hej, všimni si mě!" :))) Doufám, že se vám moje výrobky budou líbit, ke každému něco malinko napíšu, třeba jako inspiraci a mini-návod, jak na to :)

Lucerna naplněná mini-dýněmi


Inspiraci pro tuto dekoraci jsem získala na Pinterest.com, kde byla taková lucerna mnohonásobně větší a naplněná klasickými dekorativními dýněmi, které si můžete doma vypěstovat. Ale protože ty velké lucerny jsou drahé a žádnou doma bohužel nemáme, rozhodla jsem se vyrobit její miniaturní verzi.

Největší boj byl s rozhodováním, co do ní. Lucerna je sice malá, ale prostoru je v ní dost a kdybych měla kupovat dekorativní plastové nebo keramické dýně, sáhla bych pěkně hluboko do kapsy. Tak zafungovalo mé výtvarné já a uplácala jsem si dýně z hmoty tvrdnoucí na vzduchu, které jsem nabarvila klasickými temperovými barvami. Možná to tak nevypadá, ale těch dýní je tam 33, od maličkých až po velké :) Šípky se jevily jako vynikající podzimní dekorace a podle mého pěkně doplnily lucernu :)

Lucerna - IKEA
Mini-dýně - DIY (samotvrdnoucí hmota, temperové barvy)
Šípky - příroda :)



Kulatá váza s listy a dýněmi



S takovou kulatou vázou se dají dělat zázraky, už dlouho jsem se po ní koukala a až nedávno (přesněji teď o víkendu) jsem na tu pravou narazila. Dekorace si vyloženě o to sama říkala - listy a k tomu plastové mini-dýně všech možných tvarů doplněné šiškami... Jednoduché, zabere to cca 10 minut práce a parády to nadělá dost :) Já jsem ještě pro zvýraznění posypala dýně troškou zlatých glitrů.

Kulatá váza - Kik
Umělé Listy - Kik (doporučuji i čerstvé, u nás ještě nejsou :))
Umělé Dýně - Kik
Glitry - Kik




Věnec na dveře


Věnec jsem chtěla udělat už strašně dávno, ale pořád jsem čekala na to, až budou listy alespoň trochu žluté. Jelikož jsem si předem vybrala javorové listy kvůli jejich tvaru a krásným barvám, musela jsem si počkat. Našla jsem jeden strom u nás v okolí a zajásala. Pak stačilo posbírat další šípky, nějaké žaludy i s listím a aby věnec vypadal co nejlépe, rozhodla jsem se místo kupovaného polystyrénového základu použít břečťanové větvičky, které jsou krásně ohebné a dají se jednoduše proplétat do sebe. Ani nebylo třeba použít provázku, šlahouny krásně drží pohromadě. Listy, šípky a žaludy jsem poté na věnec nalepila za pomocí mini tavné pistole, mé nejnovější nejlepší kamarádky :))

Břečťan, šípky, žaludy a javorové listy - příroda
Tavná pistole - místní železářství



A jako bonus jedna fotka mé poslední slunečnice z vázy v ložnici, která ještě nezvadla :)


A jako druhý bonus malá recenze na dvě malé vonné svíčky od americké firmy Jankee Candle:

Jelikož jsem na vonné svíčky tak trochu úchylná, nemohla jsem si nechat ujít možnost koupit si tyto světoznámé vonící zázraky domů. Jelikož jsou svíčky Jankee Candle poměrně dost drahé, zatím jsem vyzkoušela jejich mini-verze, tzv. Housewarmer malý. Toto provedení (104 g) stojí 319,- a mělo by vydržet hořet 25 - 40 hodin, což je na tak maličkou svíčku poměrně dost :) U nás můžete svíčky nakoupit např. na webu http://www.yankeesvicky.cz, kde mají každý měsíc nějakou sezónní vůni v akci a veliký výběr. Vůně měsíce října jsou Black Cherry (černá třešeň), Cinammon stick (skořice), Honey and Spice (med a koření) a Snow in Love (zamilovaný sníh). 

Já jsem kupovala vůně během září, kdy byla vůní měsíce Mandarin Cranberry (Mandarinka s brusinkou). Navíc jsem si koupila vůni, kterou jsem již podle názvu odhadla na perfektní podzimní - a to právě momentální vůni října Honey and Spice (med a koření). 

Vůně jsou neuvěřitelně silné, dokonce jenom když máte skleničky v ruce (zavřené) vám pak voní ruce, při zapálení krásně provoní pokoj - vůni Mandarin Cranberry mám v obývacím pokoji a Honey and Spice v ložnici, jelikož je mnohem sladší. I tyto maličké varianty pěkně provoní místnost a vydrří hořet opravdu dlouho, mám je už měsíc, zapaluji skoro každý den navečer a ubylo sotva 2 cm vosku :)

Určitě budu kupovat větší variantu svíčky Yankee Candle na Vánoce, kdy k nám přijdou moji rodiče a ráda bych, aby dům voněl vánočně, výběr na webu Yankee Candle je veliký. I když přiznávám, svíčky jsou drahé, zatím jsem spokojená a jsem ochotna za ně ty peníze dát.



Příště se můžete těšit na 4 zdobení nehtů ve stylu podzimu a Halloween :)

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)