14. října 2013

Podzimní / Halloween zdobení nehtů

Krásné pondělní ráno!

Jak jsem slíbila minulý pátek, připravila jsem si pro vás 4 nápady na zdobení nehtů vhodných na podzim / Halloween. U nás se svátek všech zesnulých sice slaví spíše pietnějším způsobem než v zahraničí, nicméně je to fajn příležitost k tomu, trochu se odvázat a zkusit něco nového :)


Noční obloha


1) Na celý nehet naneseme tmavě modrý lak, pokud je třeba ve dvou vrstvách
2) Za pomocí párátka nebo zdobícího pera a oranžového laku na nehty namalujeme měsíc a hvězdy nebo můžeme hvězdy nalepit za pomocí průhledného laku přímo na nehet
3) Vše zafixujeme nadlakem

- Původně jsem měla hvězdy namalované stejně jako měsíc, ale byly trochu nevýrazné a tak jsem zkusila použít droboučké hvězdy, které se používají na nail art - dodalo to nehtům trochu 3D efektu. Proto je na fotografii vidět podivný podklad pod každou hvězdou, kterou tam samozřejmě být nemá, jsou to původní hvězdy namalované od ruky, které byly bohužel větší než nalepené hvězdy :)

Jack O'Lantern


1) Na celý nehet naneseme vrstvu oranžového laku, pro větší sytost můžeme nanést 2 vrstvy
2) Za pomocí párátka, zdobícího pera nebo úzkého štětečku namalujeme na okraj nehtu černou čáru, přibližně stejnou, jakou byste dělali při francouzské manikúře.
3) Horní část nehtu u lůžka taktéž vyplníme černým lakem, za pomoci párátka či zdobícího pera vytvoříme dva obloučky sloužící jako vrchní část dýně.
4) Nakonec namalujeme oči, nos a ústa.
5) Vše zafixujeme top coat lakem

- Výraz dýně můžete udělat na každém nehtu jiný či si zbytek nehtů nalakovat na černo a jen na jeden použít Jacka ;)

Podzimní listí


1) Celý nehet nalakujeme 2 vrstvami bílého laku
2) Za pomocí párátka nebo zdobícího pera vytvoříme různě natočené listy - doporučuji použít více barev v tradičních podzimních odstínech. Listy tvoří 5 spojených teček.
3) Díky tenkému štětečku či špendlíku (potřebujeme co nejtenčí linku) vytvoříme žilky a stopky listů - můžeme k tomu použít černý nebo hnědý lak na nehty
4) Zafixujeme top coat lakem

- Doporučuji místo černého laku, který působí trochu moc výrazně, použít tmavé odstíny v barvě listů - např. pro žlutý oranžový lak, pro hnědý tmavší atd. Bude to vypadat možná o trochu více realisticky ;)

Večerní obloha s netopýry


1) Na celý nehet naneseme červeno-fialový lak na nehty
2) Za pomocí houbičky, na kterou naneseme tři pásy laků - červeného, fialového a tmavě modrého, vytvoříme přechod barev
3) Na horní část nehtu domalujeme za pomocí párátka nebo zdobícího pera libovolný počet netopýrů - velká tečka jako hlava a po stranách vždy dva malé obloučky jako křídla.
4) Červeným lakem domalujeme rudé oči a bílým zuby.
5) Vše zafixujeme top coat lakem

- Přechod za pomocí houbičky se mi ne vždy vydaří, tak jsem zkusila i jinou metodu - nanesete na horní část červený lak, pod něj pruh fialového a pod něj tmavě modrého. Když jsou všechny tři laky stále vlhké, opatrně štětečkem smícháte přechody do jednotlivých sousedících barev. Poté přetřete top coat lakem, aby se barvy lépe smíchaly.

Doufám, že se vám alespoň některý z nápadů líbil, nejsem žádný velký odborník na nail art a chce to ještě hodně moc zkoušení, ale snad jsem vám alespoň trochu předala prvotní nápad :)

1 komentář :

  1. WOW, ty listy se ti opravdu povedli, moc hezká tutoriál :)

    http://studyinviolet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)